Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

R^Škoda, že s volebním letákem nepřišel tenkrát do schránky Váš text, že ÁNO. Teď si můžeme říci po křesťansku "teprve po ovoci poznáte je" a po cimrmanovsku: "a dále se střídají dva prvky - prvek očekávání a prvek zklamání". Dobrý odhad. A máte z toho "já to přece říkal už tenkrát" ješitnou radost, nebo je Vám z toho smutno?

0 0
možnosti
JK

Radost z toho nemám, neboť to tak podle mého muselo vyznít, pro mě to bylo nabíledni. A jelikož mi bylo jasné, že svým slibům nemůže dostát, nemohu cítit ani zadostiučinění. A smutno je mi z toho, kolik lidí neustále skáče na demagogii.

1 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že jsem docela nedávno uvažoval o napsání článku na toto téma, který bych nazval např. "Správný Čech". Ač je Slovák, hodí se k němu náramně známý cimrnanovský popěvek: "Tam kde zhy, tam kde zhy, tam kde zhynuli sobi, Čech se přizpůsobí." Byť je přizpůsobivost základní evoluční vlastností, a já jsem zapřísáhlý darwinista, moc se mi tato evoluce nepozdává.

Myslím, že je obecně dobré připomínat dřívější výroky a postoje politiků. Je to totiž asi jediný způsob jek je usvědčit nezásadovosti, účelovosti a populismu.

Což jste trefně učinil .:-)

1 0
možnosti
JK

Pan Babiš se před volbami stavěl do role selfmademana, což je zjevný nesmysl, zejména v našich (evropských) podmínkách. Vzmoci se vlastními silami bylo snad možné v pionýrských dobách v Americe, ale ani tomu moc nevěřím, hlavně že to bylo čisté a bez pomoci.

K té přizpůsobivosti jako základní evoluční vlastnosti. Britský biolog Richard Dawkins, který navázal na Darwina, říká: "Já jsem rád, že žij ve světě, který se neřídí pravidly evoluce a myslím, že s tím souhlasíme v podstatě všichni. O darwinismu bychom se měli všichni něco naučit už proto, abychom věděli, jak neřídit lidské záležitosti."

Jinak jsem rád, že to takto vidíte.

0 0
možnosti
MP

Netušil jsem že Kolaloku vyrábí Agropfert..

2 1
možnosti
JK

Pán chce být vtipný nebo se domnívá, že jsem v textu něco takového napsal?

0 0
možnosti