Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Češi se plahočí na horu Říp,

však dolů už to jde o hodně líp.

Do našich sklépků chodí se líp,

dostat se zpátky - jak na horu Říp.

1 0
možnosti
Foto

Já bych navrhoval, tedy jako reakci spíše na název, než obsah vašeho hezkého článku, aby byl vstup na Říp muslimům zakázán (použil bych oblíbený piktogram přeškrtnuté mešity)jako odplatu za to, že mě onehdy při návštěvě Mekky také na posvátná místa nepustili.

Ve své podstatě jsem rád, že mohu vyjít na Říp bez rituální očisty, případně bez toho, abych posledních padesát výškových metrů absolvoval po kolenou, ale na druhou stranu trocha úcty k tomuto památnému místu by vskutku neškodila.

1 0
možnosti
JK

Úcta by vážně neškodila. Vlastně já jsem ji prokázal, protože těch posledních padesát metrů jsem fakt lezl skoro po kolenou. Ale to je spíš daň za to, že jsem se v uplynulé době málo hýbal, než nějaký vědomý akt pokory.

Zakázal byste vstup i českým muslimům? Oni jsou přece Češi a mají tedy povinnost vylézt jednou za život na Říp. No ale na druhé straně jsou to muslimové, tak ať táhnou do Mekky. Že jo? ;-)

0 0
možnosti
MK

R^ Na Řípu jsem byl několikrát (zcela soukromě), ale naposled už pár lety a to tam nebyl takový binec, jak popisujete.

Mám takový dojem, že někdo vyhlásil patronát nad obecnou údržbou, ale už nevím kdo. Taky bylo kdysi vyhlášena akce, že naopak se má nějaký kámen nahoru vynést, ale rovněž toho nevím hlavu patu.

1 0
možnosti
JK

Ten binec mě tam štval. Vynést nahoru kámen? Třeba se někomu zdál ten kopec malý na to, aby byl naší posvátnou horou. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik