Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak, tak - zapalovat ohníčky, skákat přes ně a prohánět holky ( nebo si představovat jaké to bylo, když jsme je proháněli) je rozhodně lepší než žvanit (nebo poslouchat žvanila) na náměstí.:-) Keltové v tom měli jasno, lepší je zlé síly zahánět, než vyvolávat.

1 0
možnosti
JK

Ta poslední věta je perfektní. Děkuji. R^:-);-)

0 0
možnosti
Foto

no.. a tohle jsem přesně věděla, že učiní kdosi jiný a fundovaně, lépe než já...

přeju krásný den, Jaroslave, po noci, kterou jste si vybral jako tu ,kterou uznáváte... hurá do života plného síly...R^:-)

2 0
možnosti
JK

Nu, vy jste svůj text pojala jako oslavu čarodějek dobře se to četlo, obrázky jsou pak kouzelné. Vám také k 1. máji všechno krásné.

1 0
možnosti
Foto

R^ Když ona se, bohužel, opět vrací doba, kdy je vše prezentováno, ač v současnosti v opačném gardu, pouze ,,politicky":-/ A nejen tyto svátky, které si dříve kom, ,,upravovali" k obrazu svémuRv

1 0
možnosti
JK

Na každém svátku z těch, které dnes slavíme, lze najít něco, co se nemusí interpretovat vůbec nějak politicky. Jistě, že třeba od 28. října a 17. listopadu si nejde politický aspekt odmyslet, ale můžeme je také vykládat jako svátky, které připomínají dny, kdy vyvrcholil boj za naši národní svobodu. Křesťanské svátky pak mají většinou předobraz v dobách takzvaných pohanských.

1 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik