Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pobavil jste mě, ten první blogger Šupa má dosti zvláštní ideologii, nelíbí se mu například knihy se sexuální tématikou na základních školách, pořád káže o úpadku, o nutnosti pravého duchovna, a zkáze materiálního světa. Ta druhá bloggerka Plíšková úspěšně šířila tzv. werichovský mem, tedy tvrzení, jež údajně prohlásil Jan Werich za okupace o islámu, kdy hovořil o islámu jako o zhoubné ideologii. Měl to na stránkách Okamura a další a rozšířilo se to jako hoax. Pak to všichni ze stránek stáhli, když se ukázalo, že to Werich v té době nic prokazatelně nesdělil. Autorce zablokovali v idnes.cz jen jeden článek, kde tento hoax šířila, protože už byl i na seznamu hoaxů. A ta v dalším článku zuřila, jaká je v tisku nesvoboda a že stejně káže pravdu. Stále píše o magických kruzích v obilí, pyramidách a jejich magickém významu, kamarádí s jednou mou známou, která poslouchá rádio Svobodný vysílač, kde se tvrdí, že jsou lidé převáženi na Mars, aby tam pracovali v koloniích a těžili veškeré vzácné kovy, protože se na planetě Zemi ztratí 700 000 lidí a podobné nesmysly. A tomu začínají nyní ženy určitého věku nad 50 až 60 let docela normálně věřit a ještě tyto pravdy šíří po internetu,

1 0
možnosti
JK

Tyto dva blogy jsem zvolil jako odpich svého textu, protože jsou exemplárními ukázkami toho, čemu jsem se chtěl tak trochu vysmát. V poněkud sofistikovanější formě, a tudíž nebezpečnější, se objevují podobné názory a představy i u mnoha dalších autorů. Jak píšete v závěru o těch ženách, tak se mi to zdá vcelku logické. Mám-li použít slova Jana Wericha, když už o něm byla zmínka, tak ten prokazatelně řekl myslím v jedné forbíně: To je blbý, to se bude líbit. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,25
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik