Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^Jaroslave, ráda Vás ,,vidím,, a dnes zase já se do Vás na oplátku maličko opřu. Jen maličko... Píšte pravdy pravd, ale já se těšila na sondu do dětské duše... nebo ́t ono se to nezdá, ale je to hodně složité. Hodně. A pak jste to odvedl do míst, o nichž se bavím také velice ráda - téma První republika.... Je to na dva články, pane;-DR^, dobré články... takže jsem nadšená a... zklamaná... takový dan Brown, co natěší... a přejde jinam;-D ne, já vím,proč to spolu souvisí, nebojte;-)

vážně:-).. Drobně k tomu - Můžeme cítit pokřivenost vztahů, nebo nedůležitost luxusu a mít děti správně zpracované, ale i to nejzpracovanější dítě si hořce nese v koutě tajně brekem ,,vytěsnění ,, z kolektivu, můžete mi věřit. Ta doba je strašlivě těžká a to čím dál víc, pro některé děti.

K té První republice .... vím, co mi můj děda živnostník vyprávěl, jak továrník první zdravil dělníky, jak na ně myslel... miluju film Zámek v Čechách a líbí se mi předloňský článek MFdnes Víkend nebo Kavárna?...- historika Šebka - s názvem Ušmudlaná První republika.

hezké tři dny do konce týdne.

0 0
možnosti
JK

Vy jste moc pozorná a hloubavá. Samozřejmě, že jsem v textu dvakrát uhnul jinam, než čtenář očekával. Nechtěl jsem ale napsat sondu do dětské duše ani sondu do první republiky. Leitmotivem textu bylo, že se za všechno musí platit. Společnost založená na čistých finančních vztazích by tedy byla zdravá společnost, protože by byla zároveň společností odpovědnosti, z níž by pramenila solidarita atd...bla bla bla.

Vytěsnění z kolektivu nese těžce každý.

Ten článek jsem bohužel nečetl, ale věřím vašemu úsudku. :-)

0 0
možnosti
JC

Led je zmrzlá voda?

A co když je to naopak: voda je roztátý led.

0 0
možnosti
JK

To byste také mohl říct, že voda je kondenzovaná pára. Ale zeptám se vás - v jakém skupenství se nejčastěji na zemi nachází sloučenina H2O? Když si na to odpovíte, zjistíte, jestli je led zmrzlá voda nebo naopak. A kromě toho je voda označení pro tekutinu.

0 0
možnosti
PK

Nic není většinou bílé nebo černé, ale neidealizujte si zas tak moc 1.republiku. Já jsem se před 70 lety narodil na chudém Žižkově a byl to docela "shit". I když poměry utrpěly okupací. Jinak ta ztráta střední třídy je do určité míry objektivní - např. obchodničit v dnešní době v menším prostě nejde. Nebo ne tak jako v minulosti, Lidl a Ikea Vás sežerou, nemáte šanci.

0 0
možnosti
JK

Jsem si vědom problémů první republiky, drahoty po první světové válce i chudoby lidí v některých oblastech... Také jsem napsal, že měla k ideálu daleko. Spíš mi šlo o to, že tehdejší lidé dokázali ve specifických podmínkách a za unikátních okolností vytvořit během krátké doby stát, který byl demokratický a ekonomicky silný a v němž opravdu patřilo k dobrým mravům pomáhat chudým. Uvědomme si, že na to měla první ČSR všehovšudy deset let, když se po I. SV věnovala poválečné obnově a ukotvení států a ve třicátých letech už zase byla hospodářská krize a pak hned přišla nacistická okupace. Pokud by první ČSR dostala delší příležitost, možná by vlivem onoho genia loci dokázala velké věci. Ztráta střední třídy je zjevná. Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 13,26
  • Průměrná čtenost 989x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik