- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Takže je vidět, jak "kvalitně" jíme. Ačkoliv celé video na mě nepůsobilo moc příjemně, to E 120 (rozemletí broučci) mě nadmíru překvapilo a toto éčko jsem následně našel uvedené i na šunkové cihle a na etiketě marmelády, které máme zrovna v ledničce... Kam všude se vlastně toto dává? Asi všude možně, jak napovídá tato stránka: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek?prisada=E120 Na té stránce si mimo jiné můžete přečíst, že E 120 je nevhodné pro děti (ale dává se to do dětské paštiky), může být příčinou alergie (stejně jako SO2, o kterém jsem psal dříve) a může vyvolávat také hyperaktivitu.
- Nejdřív se najíme takového jídla plného náhražek, pak se divíme, že máme alergii a hyperaktivitu - a v návaznosti vydělává farmaceutický průmysl na našem léčení. Pak nám z vlády přijde zpráva, že nejen alergici si budou možná léky hradit sami (Léky na alergie nebudou na recept. Stát ušetří miliardu). Média roky hrdě píšou, jak počet alergií a vůbec různých onemocnění stoupá a o možnosti, že tyto nemoci můžou svým podílem vyvolávat jídla, které jíme, se raději nezmiňují. Politici způsobí, že se do jídel dávají samé náhražky a potom, když jsme z toho nemocní, se zdviženou hlavou prohlásí "hraďte si léky sami".
O dalších éčkách nemluvě. Kdo má zájem, ať si stránku emulgatory.cz podrobněji projde a objeví, kolik jakých "éček" se místo kvalitních surovin do našich jídel přidávají...
Viz. také článek od JUDr. Jaroslava Janečka z Agrární komory ČR: Máte na to žaludek?
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!