Obecná filozofie "hrabání"

Slovo "hrabat" může znamenat stav lidské mysli, kdy příčinou nějakých nepříznivých okolností ve vnímané realitě mysl člověka onemocní a takový člověk je potom blázen, protože splňuje jeho charakteristiky.

Dále může slovo "hrabat" být ve smyslu "hrabat věci", to znamená, že člověk má zálibu v hromadění věcí a má jich tolik, že se v nich může hrabat jako křeček v pilinách. Přitom v tom nachází potěšení. Ne nadarmo se říká, že lidé, kteří hromadí zbytečné věci, tak zvaně "křečkují".

A do třetice může slovo "hrabat" znamenat i propojení obou výše uvedených případů, a to způsobem, kdy člověk "hrabe" neboli hromadí věci až do té míry, že mysl tohoto člověka z křečkování (hrabání) věcí zešílí. Jinými slovy, z hrabání věcí, které člověk spíše nepotřebuje, pochází následné hrábnutí mysli, protože hrabání věcí v něm vyvolává hrabání mysli i naopak. V některých stavech uvažování si člověk toto nemusí ani uvědomovat. Takový člověk je pak nešťastník, protože hrabe vlastně dvěma způsoby a přitom ztrácí pojetí o tom, co je v životě cennější a co je jen přepych (a)nebo přebytek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poznámka: Tento článek má možná vtipnou rétoriku, ale poněkud reálnější základ. Proto jej celý nebrte příliš vážně. :-)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Krejčí | čtvrtek 6.3.2014 20:48 | karma článku: 6,88 | přečteno: 370x