Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

smiřte se s demokracií, nikdo nic lepšího ještě nevymyslel

0 0
možnosti
JS

Vaše obavy jsou přehnané. O zrušení čtyřstupňové úrovně soudů a státních zastupitelství se uvažuje už velice dlouho. Za posledních 15 let snad nebyla jediná vláda, která by o tom neuvažovala. Čtyřstupňovou justiční soustavu považují za neefektivní nejen politici, ale také samotní soudci (například prezident Soudcovské unie ČR). Žádní soudci ani státní zástupci o práci nepřijdou – ti budou potřeba pořád, ale podstatně by se tím zjednodušila agenda. Ale co je podstatné – tuto změnu je možné uskutečnit v nejkratším horizontu asi pěti let, ale spíše déle. Takže současná ministrině může stihnout zrealizovat možná tak "podklady pro přípravu". Pokud máte strach o paní Bradáčovou a pana Ištvána, tak také zbytečně – ti by přešli do nejvyššího státního zastupitelství a s nimi by putovaly i kauzy, které jsou v jejich kompetenci.

4 0
možnosti
VV

Pred rokem byl na Nepomucku se svym predvolebnim stabem Andrej Babis. Prijel bavorakem se dvema slecnami co rozdavaly jeho knizky a uplne normalne se s lidmi bavil v restauraci Svejk. O par dni pozdeji tam prijel Milous Zeman. Cele namesti obsancovane policii, Na strechach vsech domu ostrelovaci. A povidani bylo jen pro vyvolene. Od jedoho z vyvolenych dostal jako darek dreveny samopal, pry na ty novinare.

4 0
možnosti
MB

Skutečným Vládcem v ČR je Miloš Zeman. Dominantního Babiše hravě drží pod krkem a v podstatě jde o jeho produkt! Počátky od levného a záhadného výprodeje NH Oligarchovi, (za Zemanovy vlády), přes porušení Lustračního osvědčení a permanentní držení ochranné přízně. Dnes to vypadá na záchranu před Basou! Andrej není svůj - Je hravě vydiratelný. Zatím, mu Karlíkova fabrika na čokoládu a sny funguje. Destrukce páně Zemana je Obrovská ! ... :-)

3 2
možnosti
VV

Namitl bych, ze skutecnym vladcem je Vladimir Vladimirovic Putin a Milous Zeman je jen loutkou, ktere on taha za ty spagatky.;-D

10 2
možnosti
ZD

Podíval jsme se do historie a nějak všemu nemohu přijít na kloub. Váš příspěvek : "Položíme vládu. A co dál ?" je pro mne zcela přijatelný a napsaný s nadhledem, kterého si při hodnocení politiky vážím. Příspěvek pod kterým diskutuji je nějaký úlet nebo provokace (průzkum bojem) psaná s lehkým úsměvem, kolik že chytrých se chytí ???

2 0
možnosti
Foto

Nadhled není vždy snadné udržet. Pocit, že někde za zády voličů se potají buduje jiný politický a justiční systém, jakýsi "deep state", je v mém případě velmi naléhavý a neodbytný. Kéž bych se mýlil !

Totalitní, autoritářské a všelijak nedemokraticky pokroucené systémy se formují vždy skrytě a růst své moci vždy obhajují halasně vyhlašovanými bohulibými důvody. Když odhodí masku, bývá pozdě.

1 0
možnosti
ZD

Takovou snůšku ptákovin a přitrouble zkroucených prohlášení jsem naposledy čítával v Rudém právu v úvodnících soudruha Rybáka. Jeden úvodník a natřel to všem. Stejně jako vy.

2 3
možnosti
JH

J39a74n 96H46y12n13e47k

3. 5. 2019 12:54

Pane Konáši, Vaše jméno je doopravdy příhodné a něco připomínající. inkvizice by Vám docela slušela.

1 6
možnosti
JV

Raději kladeče věnců, než dělače ostudy, jako ten současný dědek na hradě.

9 3
možnosti