Okamura si protiřečí, když si do svých úst bere kebab…

Vadí mi každý extremismus. Jak už kdysi někdo řekl: „Vše, co končí na us, je špatné.“ Extremismus a terorismus nelze tolerovat! Je ale naprostá demagogie dávat kebab do souvislosti s islámským státem.

Mám v živé paměti jak Tomio Okamura, když vstupoval do politiky, obhajoval v médiích svou teorii o rasismu. Tehdy tvrdil, že v Čechách rasismus neexistuje. Okamura argumentoval, že jakožto poloviční asiat, se v Čechách s rasismem nikdy nesetkal, narozdíl od Japonska. Proč? Protože Tomio Okamura začal pracovat. Začal brzy vydělávat peníze svou pílí, a nebyl tak na nikom závislý. „Když začnou romové poctivě pracovat a nebudou využívat stát, nebudou se potýkat s rasismem.“ Tak tehdy Okamura reagoval na protiromské nálady ve společnosti. Ano, my češi si pracujících lidí vážíme, s Okamurou jsem v mnohém souhlasil, i proto si jeho slova pamatuji.

A dnes? Poslanec a předseda politického hnutí zveřejnil na sociální síti návod, jak provokovat a šikanovat muslimy a vůbec všechny přistěhovalce z blízkého východu. Tak třeba: „Každý zakoupený kebab je jen další jeden krok k burkám.“ Toto skutečně Okamura nezvládl! Většinu prodejců kebabu u nás tvoří Turci. Jistě, někteří jsou muslimové, nikoli všichni. A to, že někteří jsou, neznamená, že to jsou i teroristé. Oni tu žijí, provozují restaurace a bistra - tedy pracují, podnikají, začleňují se. Neměl by se těchto lidí Tomio Okamura spíše zastávat?

Je to jasný důkaz, že předseda Úsvitu si protiřečí a podněcuje k rasismu! Nabádá k otevřené nenávisti. Má tak být lepší, než ti, proti kterým tak brojí? I kdybych se v budoucnu s některým jeho názorem plně ztotožňoval, budu muset být opatrný, protože už vím, že Okamura není ve svých názorech a stanoviscích plně konstantní a radikálně své postoje otáčí.

Ve společnosti jsou v těchto dnech silné proti-muslimské nálady. Snaží se Tomio Okamura svým neopatrným prohlášením nahnat politické body právě v těchto dnech? Nebo to snad vše myslí vážně? Já si svůj oblíbený kebab nebudu odpírat a jsem bytostně přesvědčen, že tím terorismus nepodporuji.

Autor: Jaroslav Kadlec | čtvrtek 8.1.2015 19:15 | karma článku: 7,59 | přečteno: 604x
  • Další články autora

Jaroslav Kadlec

Vypsaná fixa - Kusy radosti

1.3.2023 v 17:44 | Karma: 7,98

Jaroslav Kadlec

Prago Union - Příduhned

25.1.2023 v 20:23 | Karma: 4,87

Jaroslav Kadlec

Letní kapela - Letní kapela

18.1.2023 v 17:54 | Karma: 6,03

Jaroslav Kadlec

Vltava – Spass muss immer sein

11.1.2023 v 19:32 | Karma: 6,95