Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Vaše "vyznání" se nese v duchu hesla TOP 2013, které je všude pod KS dýmkou - Víme kam jdeme. Tady v Praze všichni na to říkají, ano je to pravda, jdeme do pr ... Kapitalismus může být nejmenší zlo, ale jeho mechanismus vyžaduje určité sociální zázemí. Jde samozřejmě o míru - nikdo rozumný nechce zaručit horníkovi práci na doživotí, ale stát včetně nižších celků se musí starat, aby pracovních míst neubývalo, všechny nebyly v Praze a i skladba aby pokud možno odpovídala. Každý nemůže být IT, potřebujete i montovny.  Představy, že budeme dělat jenom služby a Číňani vyrábět, berou za své a Evropa by se měla pokusit o částečnou vhodnou reindustrializaci. Když mohou růst Turci a také nemají nejmenší mzdy, mělo by to jít i u nás.

Podle fotky jste v důchodu, ale ptám se, pro Vás je ideál nemít žádné sociální zázemí a denně se třást co bude zítra? Znovu opakuji - jde o míru sociálnosti.

0 0
možnosti
JP

J41o78s44e67f 77P81o69t73r

7. 10. 2013 19:50

Pane Kuchta,

vy asi žijete v jiné zemi. Tato společnost, kde žiju já,  je sociální společností, víc než byl reálný socialismus. Vy vidíte někoho umírat hlady, zimou, někoho, kdo nemá střechu nad hlavou (kromě dobrovolnných bezdomovců)?

Podívejte se na důchodce, všichni dobře živení, vypadají zdravě, účastní se akcí, když nemají peníze na nájem na elektriku, stát jim dá. Podívejte se na CIkány, tti žijí v poloráji, nemusí pracovat a co mají peněz.

V této společnosti, pokud chce  pracovat tak si žije relativně dobře - tomu věřte.

Musíte omezit alkohol  a míň peněz házet do automatů, pak si nebudete stěžovat ani vy.

1 0
možnosti
JP

J93o86s79e84f 61P95o56t12r

7. 10. 2013 18:22

Samozřejmě 100% pravda! Karma!

Já bych si dovolil doplnit svými postřehy z kapitoly zaměstnanost a bezdomovci.

V rálném socialismu byli všichni zaměstnáni, dokonce museli být všichni zaměstnáni a to z důvodu obrovského nedostatku pracovních sil, kteý vyplýval z tzv. extenzivního rozvoje hospodářství.

Pro pochybovače - kterýkoliv výtisk Rudého práva z té doby z jedné třetiny obsahuje  články typu :"Jak přeměnit extenzivní hospodářství na intenzivní". V postatě šlo o to, že když se chtěla zvýšit výroba produktu,  ke stávajícím strojům se přesunul větší počet dělníků, kteří jinde chybněli. |Ne instalace nových  výkonějších strojů, ale lidská práce. Neinvestovalo se do strojního zařízení, dělalo se na strojích z R.-U. a z I. republiky, což se poté projevilo jako obrovské vnitřní zadlužení ,a o tom se moc nemluví ale  ČSSR byla v 80. letech před hospodářským  krachem.

I v té době existovali lidé, dneska označovaní jako bezdomovci.

Jenže okamžitě byli uklízeni do vězení nebo na psychiatrii. Ne z důvodu vyřešit jejich problémy, ale aby nekompromitovali ten pokrokový a sociálně spravedlivý systém - takový to byl, kromě jiného, pokrytecký systém.

1 0
možnosti
JJ

Minulý režim ekonomicky zkolaboval na téměř absolutní přerozdělování peněz. Brát úspěšným a dotovat tím neúspěšné, to je prostě cesta do pekel, protože společnosti ubíráte úspěch a přidáváte neúspěch.

Německý ministr hospodářství z padesátých let minulého století to řekl naprosto přesně: "Za každý údajný dobrý skutek od státu lidé zaplatí ještě víc, protože žádný stát nemůže dát občanům více, než kolik od nich vybere - a od toho je třeba ještě odečíst náklady na přerozdělování, které spotřebuje samoúčelně rozbujelá sociální byrokracie."

Já ještě dodávám, že přerozdělovací systém funguje, pokud je dost bohatých lidí, kteří ho "solidárně" financují. Ti však po čase zchudnou a systém zkolabuje.

0 0
možnosti
AK

A jak se vám líbí celosvětový rozvoj a úspěchy kapitalistické myšlenky?

0 0
možnosti

I11v20o 91Ž64á37č17e43k

7. 10. 2013 17:20

Jsou nepopiratelné.

1 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1493x
Jsem člověk, který se celý život snaží vědět všechno o něčem a něco o všem.