Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R60o51m81a92n 35K16o63z14e24l

8. 12. 2012 16:31

Opoziční smlouvu jsem vnímal v té době jako rozumné řešení - ČSSD vyhrála volby, tak chtěla vládnout a moc jiných možností nebylo. Jednalo se o koalici s US a KDU, ke které Ruml nebyl ochotný a ČSSD by musela utopit značnou část programu v kompromisech. ODS s těmi dvěma stranami také jít nechtěla, protože si už před jednáním začaly diktovat podmínky a zkušenosti s koalicemi a vydíráním měl V. Klaus fakt špatné, tak se rozhodli pro toto, čekali, že se CSSD znemožní a za 4 roky ODS drtivě vyhraje, což se nestalo.

Ale mělo to být jen na  jedno použití, zde naopak Zeman rád mluvil o dialogu levice a pravice, tedy aby se opoziční smlouva používala trvale. Bohužel by to vedlo k tomu, že by si lidé říkali - volit ODS nebo ČSSD? Je to jedno, oni se nějak domluví.

2 0
možnosti
Foto

Je jasné, že Klaus by do kolaice s Rumlem nikdy nešel (a naopak), ale nevím a jsem líný googlovat, zda ODS tehdy měla na to sestavit s Uhelnými Sklady a Lidovci většinovou vládu.

Myslím, že neměla a že hlavním důvodem, proč má tzv. opoziční smlouva tak špatnou pověst je ten, že tato smlouva vyšachovala z vlády milce prezidenta Havla,  již výše jmenované Luxe s Rumlem.

A Havel měl tehdy na média obrovský vliv a ty to pak papouškovaly. 4 roky předtím se stalo něco podobného (po volbách 1994)  - Zeman pro změnu toleroval Klause, ale to Havlovi  vůbec nevadilo. Jednak to sám spískal a pak, jeho dva favorité v té vládě byli.

0 0
možnosti
JH

J48a75n 29H72l29e68d31í48k

8. 12. 2012 15:37

korupce střed stran je děsivá, zločinná a je nutné všechny pozavírat aspoň na 15 let,,--  kdežto komunistická ČSAD je taková milá, příjemná, ba dokonce až sympatická, soudruhy multimilionáře Ratha, Grosse, Palase, Paroubka, Krausa, Kavana je nutné omluvit, nepranýřovat, pouze chválit a Ratha okamžitě propustit, poněvadž z a do kriminálu se blbě uplácí.

2 0
možnosti
MK

Mluvit o tom, že prorůstání zločinu do politiky začalo opoziční smlouvou je stejně inteligentní, jako tvrdit, že těhotenství začalo porodem. Opoziční smlouva byla vlastně velká koalice, ve světě obvyklá, bez účasti slabšího partnera na přímém rozhodování, s tím, že pro vládní stranu byly dohodnuty nějaké mantinely. Mně by se líbilo přiznání barvy, ale na to nebyli modráci nikdy připraveni, hráli si na spravedlivé a skončili jako zkorumpovaná mafie.

2 1
možnosti
Foto

Docela souhlasím, otázkou ale je, kdo vlastně tu velkou koalici nechtěl? Myslím, že oba.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1493x
Jsem člověk, který se celý život snaží vědět všechno o něčem a něco o všem.