Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MKP

Ano, pane Králíku. Máte naprostou pravdu. Za 164 roky došlo skutečně k pokroku. K takovému, jaký by si Marx a s Engelsem ani v nejdivočejších snech nedokázali představit. Tito blouznivci zajisté nepředpokládali, že jejich Manifest se stane biblí jedné z nejzrůdnějších ideologií v dějinách lidstva, tedy komunismu. Že komunisté budou mít na svědomí ožebračení stamilionů lidí, miliony jich pošlou na smrt či do pracovních lágrů. Že i po 164 letech budou v duchu Manifestu hlásat světlé zítřky jen proto, aby mohli ovládnout svět. Člověk? Obyčejný člověk? To je pro ně pouze onuce, která jim ke světovládě má dopomoci. Takže k pokroku došlo, pane Králíku. Ale k jakému?

1 0
možnosti
VK

Pane autore, není ubohé argumentovat Komunistickým manifestem, který byl vytvořen před 164 lety? Snad za ty léta došlo k jakému pokroku.

1 4
možnosti
AK

Tak to já ovšem autorovi zazlít nemohu.

Mám totiž másla na hlavě víc - Kladivo na čarodějnice bylo poprvé vydáno v roce 1486...

Navrhuji argumentovat čímkoliv - bez ohledu na stáří - pokud to bude k věci nebo alespoň vtipné.

3 0
možnosti
AK

Kdybych to zkusil zobecnit, je tenhle článek velká pomoc současné vládě (ale i vládám Grosse, Špidly a dalších). Obrátit zaslouženou nechuť lidí od nich směrem ke komunistům je jistě vítaná pomoc. Takže až si zase přečteme o tom jakým dalším způsobem vykrádají politici státní rozpočet (zdá se, že v poslední době přišla do módy oblast IT - posoudit jestli má nějaký software stát 300 milionů nebo 3 mld. dokáže jen odborník), měli bychom si říct: "Fajn, poslužte si hoši, hlavně že kradete za jinou politickou stranu"? V loňském roce se na důchody vybralo o 20 mld. míň, než se vyplatilo. Transparency International odhaduje, že se ze státního rozpočtu vykrade mnou popisovanými i jinými cestami 100 mld. ročně. Kde najít politiky, kteří řeknou, že rozkrádání našich peněz zastaví a že DPH pak může být klidně poloviční?

8 1
možnosti
JJ

Nemyslím si, že by příklon ke komunistické straně byl řešením problémů, o kterých píšete. Řešením je statečnost, zodpovědnost a důslednost každého z nás v profesním i občanském životě. Tedy ve využívání možností, které skýtá jenom demokracie. Předávat místo toho moc straně, která se hlásí k diktatuře, je hloupé. Je to opět očekávání, že někdo něco vyřeší za nás, aniž bychom se sami museli chovat tak, jak očekáváme od druhých, a aniž bychom museli vynakládat jakékoliv úsilí.

0 0
možnosti
MT

Tak vidim, ze nase posledni uzasna vlada vetsinu bodu splnuje . . .

3 5
možnosti
LD

Proč chtějí lidé volit komunisty? Jednoduše proto, že jsou buď naivní, hloupí nebo neschopní, nebo vše dohromady a takových lidí bude vždy hafo.

10 5
možnosti
AK

Nemyslím si to.

Tahle volba jim poskytuje naději na změnu a je v povaze člověka, že si myslí, že změna musí být automaticky k lepšímu. Všechny ostatní už totiž volili a zjistili, že je to píchni jako řízni.

10 let po válce si lidé v naší zemi mysleli, že bude líp až se vybuduje socialismus, pak 30 let že bude líp až se napraví a zreformuje, pak že bude líp až se nahradí kapitalismem. Ale jakou naději můžeme nabídnout po 23 letech nekomunistických vlád? Jiný systém už v zásobě nemáme a naše každodenní realita nás zrovna neeuforizuje. Nejde o to, jestli se máme hůř nebo líp než dřív nebo než jiná země, ale o to, jak se s námi zachází. Ta zpupnost, zlodějiny a lži vládnoucích politiků jsou otřesné. Vyprávění o zločinnosti komunistů nás toho nezbaví. Kolik desítek let si budeme ještě vyprávět, že si s námi politici mají dělat co chtějí, hlavně když to nejsou komunisti? Rád bych věřil, že se to dá změnit osobní angažovaností a volbami. V poslední době se mě ovšem zmocňuje pocit, že kdyby se to při volbách dalo změnit, že už by je politici dávno zakázali...

3 2
možnosti
AK

Co kdybychom si přečetli direktivy Svaté inkvizice a podivovali se tomu, že lidé chodí do kostela? Líbí se jim snad západoevropský zvyk používání čarodějnic jako paliva, nevadí jim kolik lidí bylo za svatých válek vyvražděno a kolik majetku rozkradeno?

23 let nekomunistických vlád nějak nikoho nenaplňují nadšením. Nebo Vás snad ano?

Krade se jak ve nikdy nekradlo (s výjimkou roku 1948) - ať už jde o tu nás všechny otravující každodenní kriminalitu - vykradená autoradia, sklepní kóje, kapesní krádeže a další - nebo těch 100 mld. ročně rozkradených cestou 3x dražšího kilometru dálnice, Pandurů, Gripenů, Opencard a další a další.

Lže se nám taky pořád znamenitě, jen už ne o vedoucí úloze dělnické třídy, ale třeba o 2.pilíři důchodové reformy.

Arogance, rozmařilost a zpupnost vládnoucích (říkejme jim třeba bělogvardějci, ať je odlišíme od komunistů - kdyby v Rusku byli bývali zvítězili, počínali by si stejně jako komunisti) je bezmezná.

Úředníci se množí jako švábi a jejich nesmyslná nařízení náš dusí. Tak mi řekněte, koho mají lidé volit? Pořád ty samé bělogvardějce? Já osobně se bojím volebního vítězství KSČM. Ne snad proto, že bych si myslel, že zavedou zase režim o kterém sami ví, že ho všude zlikvidovaly jeho vrozené vady. Ale proto, že si budou počínat zase stejně jako současní politici - novináři tomu hnusu slušně říkají "pragmaticky". A jakou naději na zlepšení budeme mít pak? Oč pak budeme usilovat?

10 2
možnosti
JJ

Vaší skepsi rozumím. Po půl století systematické likvidace elit a lámání charakterů musíme jako národ znovu dozrát. Chce to hodně trpělivosti, a hlavně nechovat se tak, jak nechceme aby se chovali druzí.

3 2
možnosti
PS

P22a36v21e44l 54S54y33c15h68a

28. 12. 2012 20:13

Autore, chcete komunisty učinit nevolitelné? Pokládejte k rozboru tyto body jim, nrdělejte z toho závěry sám... 

Navíc, preference Komunistů je jen kaše vǎech kteří měli a mají možnost nabídnout lidem něco o co se minimálně budou snažit. Slušně. S pokorou. Preference komunistů to je jen přímý důsledek neschopnosti ostatních po dobu 20 let...

5 1
možnosti

Voliči volí komunisty, protože ti jediní důsledně plní to, co slíbili. "Chodíme do Moskvy, abychom se naučili, jak buržoazii zakroutit krkem" (splněno).

A co neudělají komunisti, tak to za ně udělali ti ostatní. Někdy v 90. letech napsal jeden český ekonom  článek, v němž dokazoval vcelku přesvědčivě, že téměř všechny body Komunistického manifestu našly své uplatnění v praxi sociálního státu.

5 5
možnosti
LV

Tento článek vidím jako docela dobrý nápad. Lidi si pořád namlouvají, že celé to rudé běsnění: zavírání, popravování, týrání, mučení pronásledování, špiclování a udávání ... a další odpornosti komunistického režimu, který tu máme hluboko zakořeněný už půl století, byl jenom selháním několika jedinců komunistického aparátu ... a že myšlenka je dobrá. Mylně se domnívají, že lidi jsou dobří a všichni by byli poctiví, kdyby měli dobrého vůdce. Jak je tedy možné, že za zhruba padesát let se lidé nezměnila, "kvalitní" komunistická výchova na ně nezabrala? Přece každý den slyšíme v televizi a čteme v novinách, kolik se stalo loupeží, vražd atd. Proč například ti "dobře" vychovaní lidé minulým režimem tak špatně vychovávali a vychovávají své děti? Rozhlédněte se. Když je socialismus tak dokonalý, proč tedy zkrachoval? A když tady nyní lidi nostalgicky vzpomínají na socialismus ... a jsou všichni tak hodní a slušní - proč si ten socialismus nechránili ... a dělali stejné lumpárny jako dnes, jen se o tom nesmělo psát ... Proto, protože lidi jsou lidi a ne roboti, kteří mají místo mozku elektronku. Komunisti měli ke své převýchově lidí veškeré nástroje a prostředky a veškeré násilí vůči vlastnímu obyvatelstvu měli v programu. Komunistická ideologie a doktrína násilí předpokládá a vše je konáno příkazem /zákazem/ a zákonem. Občané jsou k plnění všech jejich zákonů donucováni ... psychicky i fyzicky.

    Komunistický experiment byl již dostatečně usvědčen, ale nebyl odsouzen ! Všichni ti věrozvěstové a spasitelé lidstva ... oblbující svými dobrodiními, to nechtějí pro vás, ale pro sebe. Každá změna přináší nové výhledy a možnosti. A rozdávají se židle.

    Komunisté nic nového nevymysleli, nanejvýš pár politických triků, jen se přetransformovali do jiných podmínek. Komunisté nikdy demokracii jako filosofický a společenský řád neuznávali.

11 6
možnosti
JJ

Demokratický komunismus je protimluv. Komunisté demokracií pohrdají a hlásají diktaturu vládnoucí menšiny vygenerované diktaturou proletariátu. Nesouhlasím s tím, že komunisté nic nevymysleli. Vymysleli a uvedli v život metodiku lámání charakteru lidí. Naučili celý národ relativizovat mravní a morální hodnoty. Současné nešvary jsou jenom projevem komunistické pauperizace společnosti. Potrvá to ještě pár desítek let, než se u nás obnoví morální hodnotový žebříček (snad se tak opravdu stane) a usvědčení zloději se stanou terčem opovržení veřejnosti. Zatím tomu tak není.

4 1
možnosti
MK

Hlas pro komunisty je jediný účinný způsob, jak probudit i vám podobné ze snu o tom, jak se máme všichni fajn. Nemáme, lidi na sobě cítí strašlivý tlak na výkon od kapitalistů, spojený se směšným odměňováním za něj. Proč za stejný (nebo spíše větší) výkon dostává český dělník čtvrtinu toho, co německý? Protože za Němcem stojí silné odbory, které (i když v globálkapitalismu hodně ztratily na síle) jsou schopny vyjednat alespoň takové mzdy, které pokryjí inflaci. Ty naše jsou legislativně potlačeny, tiskem zesměšňovány a krčí se v bezvýznamnosti.

Jakou tedy má občan možnost prosadit poměry, které by se alespoň vzdáleně podobaly těm německým? Pravicové strany jsou nevolitelné, zcela zásadně. A jejich slabý odvar, ČSSD, se ještě nerozhodla, jestli bude levicová, nebo kolaborující ve stylu blairovsko-schröderovském. Jedině masová volba komunistů přivede etablované strany k rozumu, aby se snažily konečně o to, aby materiálně a sociálně nepřipadal komunistický režim ve zpětném pohledu - proti současnému kapitalistickému peklu -  jako ráj.

8 14
možnosti
TB

pokud jste byl za normalizace ve straně, tak jste se měl dobře to je fakt. příslušenství v KSČ přinášelo výhody jak na pracovním postupu, tak i ve mzdové politice a jakoukoliv kritiku Vaší práce,pracovní tempo třeba,jste bral jako útok na vládnoucí garnituru, pokud byla kritika od člověka, který ve straně nebyl.

 Srovnávání s SRN v podstatě nejde, tkzv. západní Německo vybudovalo svojí ekonomiku velkou pílí předchozích let, a do toho máme ještě daleko. Už v době normalizace se prodávala za 18Kčs a v NDR něco málo přes 3Kčs, z čehož vyplývá, že jejich ekonomika vysoko překračovala naší v té době. proto je nemyslitelné aby jsme srovnávaly platy naše a platy, třeba, SRN

8 3
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1493x
Jsem člověk, který se celý život snaží vědět všechno o něčem a něco o všem.