Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

8. 10. 2012 21:10
Nejdřív si zjistěte práva žadatelů o licenci, pak kritizujte

Zákon jasně říká, že licenci dostane každý, kdo splní kritéria.  Právě proto, aby bylo zabráněno korupci. No - a společnost splnila kritérium pojištění. Do doby, než judikatura rozhodně, že je to pojišťovna, kdo udělal chybu (protože muselo být jasné podpojištění), nedostaneme se dál.

   Stejné je to u licencí na prodej alkoholu.  Budou-li splněny podmínky, je na licenci právo.  A jde o to, včas licenci ve správním (a přezkoumatelném) řízení odebrat, pokud se budou dít nekalosti.

   Jsem přesvědčen, že podle vás by vláda  (každá vláda) dělala chybu, ať učiní cokoliv. Buď bude vláda nečinná, nebo budou opatření slabá či naopak omezující či prokorupční.  No tak holt si zanadávejte.

1 0
možnosti
J

jsoud

8. 10. 2012 21:09
Autor je tedy pesimista.

Nejlépe nic nedělat a alespoň se společnost zbaví alkoholiků, Proč jen je takový povyk proti metanolu? To je přece výchovná lekce a ti, kteří nechtějí rozumět se dostanou tam kam patří.;-D

0 0
možnosti
MS

BingoXX

8. 10. 2012 18:41
je hloupé brojit proti licencím

byly tu za 1. republiky a jsou ve všech civilizovaných zemích. Svádět jejich nezavedení na korupci úředníků je naprostý nesmysl. A už srovnávání s licencemi pro cestovní kanceláře ukazuje na vaši myšlenkovou nedostatečnost. Licence pro CK jsou už špatně ošetřeny v zákoně, takže nic nejde svádět na úředníky. Když budou podmínky pro vydání licence na prodej alkoholu řádně ošetřeny, tak žádný úředník nedá za úplatek licenci třeba 10x trestanému gaunerovi, když bude podmínka beztrestnost. A licence  bude zpoplatněna, doufám, že pořádně, takže dávat navíc úplatek, když bude třeba zaplatit možná 50 000 Kč, už bude nadbytečné.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

8. 10. 2012 19:06
Re: je hloupé brojit proti licencím

R^  Čím víc prodejců, tím se znesnadní kontrola nad distribucí alkoholu. Alkohol mohou pak prodávat bez omezení dříve nachytaní podvodníci, nerespektovatelé právních předpisů ( např. prodej alkoholu mládeži), ve večerkách cizinci neznajicí jazyk a české právo...

0 0
možnosti
H

hafusak2

8. 10. 2012 17:22
Nejlépe je nic nedělat,

stejně všechno špatně dopadne, všechno je na h/píp/, za vším je korupce. Karel Poláček ještě kdysi před cca 80-ti lety k tomu napsal, že "doba je zlá, ouroda špatná, drahota nesmírná a lidi jsou horší než ten dobytek". Takže nic nedějme, nějak bylo, nějak bude. Rv;-(;-(;-(;-(

0 0
možnosti
LP

soudruh Stalin

8. 10. 2012 17:04
no jo

Dokud bude většina lidí chtít, aby se o ně stát staral, budou politici vymýšlet nové regulace, příkazy a zákazy. Až většina lidí pochopí, že stát tu není od toho, aby se o někoho staral, pomine společenská poptávka po podobných nesmyslech a bude klid.

Ale kdy, a jestli vůbec se to stane, je otázka.

0 0
možnosti

Tramp_007

8. 10. 2012 18:04
Re: no jo

Inu ty regulace prokazatelně zavedl, ale spíš jenom zapsal do kamene, už soudruh Chamurappi na úsvitu věků.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1493x
Jsem člověk, který se celý život snaží vědět všechno o něčem a něco o všem.