Už aby byly volby!

Tedy do Sněmovny. Pat na naší politické scéně, vyvolaný zdrcujícím vítězstvím ANO a hroznou porážkou většiny ostatních stran stejně nic než nové volby neodstraní. 

Volby přinesou ještě výraznější triumf ANO a další političtí trpaslíci zmizí ze scény.Trpaslíci jsou totiž nepoučitelní.  Celou volební kampaň nedokázali nic než kydat bláto na Babiše a po volbách, místo aby zmoudřeli a přišli s něčím novým, pokračovali v kydání. Než aby vítězi gratulovali k vítězství a nabídli spolupráci, melou pořád svou: „S trestancem se nebavíme. Voliči nám mohou být ukradení.“ Socani stále ukazují veřejnosti své vůdce, kteří prohráli co mohli – Chovance a  Zaorálka, TOP sice vyměnila předsedu, ale v televizi je stále vidět jen a jen tvář Miloslava Kalouska, předsedy poslaneckého klubu, která na většinu veřejnosti působí jako červený hadr. Ostatní strany nic nového, pouze Fiala se vytahuje, že volby vlastně vyhráli (nedostatek kritičnosti byl ODS vždy vlastní) a komunisti se trochu poučili, vystupují nyní skromně a snad i konstruktivně. Piráti demonstrují naivitu a hloupost.

Veřejnost se má nyní dobře. Zaměstnanci státu a obcí dostali citelně přidáno. To pomohlo i zaměstnancům podniků, neboť zaměstnavatelé se bojí útěkem pracovníků do státní služby, hlavní příčinou růstu mezd je ovšem konjuktura a nedostatek pracovních sil. Veřejnost růst příjmů spojuje s Babišem, který vybírá víc daní a nedrží křečovitě veřejné peníze, neboť ví, že nejen erár, ale i lidi se mají mít dobře.  Kalousek, který chtěl být nejlepším evropským ministrem financí tohle nevěděl, zdanil i důchodce a dopadl na ústa. Mimochodem, co na něm Pražáci vidí? Jsou tak bohatí, že je hospodářství nezajímá nebo stále ještě fandí bílému koni Schwarzenbergrovi?

Babiš ten pat těžko rozetne. ČSSD klade nemožné podmínky, lidovci sami ho nevytrhnou a ostatní strany dělají, že se jich ustavení vlády netýká. Kromě komunistů a SPD, ovšem. Komunisti možná slíbí tichou podporu vládě za přenechání některých úřadů. SPD je tak říčná, aby se dostala k moci, že si může s ANO plácnout, vyjednat  kompromis tak, aby se ani SPD ani ANO nezesměšnilo, bude však oříšek. A ANO moc ustupovat nemusí. Příští volby vyhraje ještě víc a jestliže propadnou trpaslíci jako TOP či STAN, může překonat padesátiprocentní hranici.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Jirát | čtvrtek 18.1.2018 10:13 | karma článku: 34,18 | přečteno: 1124x
  • Další články autora

Jaroslav Jirát

Obraná aliance pro kočku

2.3.2022 v 12:47 | Karma: 0

Jaroslav Jirát

Rusko chrání klima. Vymírá.

2.12.2019 v 8:42 | Karma: 12,84