Krásné paní státníkové

Návštěva Babiše u Trumpa přeplňuje domácí média, televizi především. Každého zaujme něco jiného. Mě chytla za srdce krása paní Trumpové a krása paní Babišové. Ale i poťouchlé myšlénky se mi v hlavě vylíhly.

Představte si, že Petr Nečas by na návštěvu Bílého domu tenkrát před léty nevzal svoji úřední manželku, ale tu budoucí - Janu Nagyovou. Vidíte ji, jak sedí naproti Melanie Trumpové nebo paní Obamové a usmívá se svým decentním úsměvem? No, někdo si holt umí vybrat. 

Jsem vděčný za paní Babišovou. Avšak, může se stát, i když to zatím tak nevypadá, že Babiše někdo z konkurenčních politiků nahradí. Jaké manželky - reprezentantky - by nastoupily?

Petr Fiala - má manželku nebo nemá? Proč se s ní nechlubí?  Jiří Pospíšil je starý mládenec. Kamarádí však s Medou Mládkovou. To by konečně šlo. Má Okamura Češku nebo cizinku? (Schwarzenberg stejně prohrál prezidentské volby kvůli manželství s Rakušanku.) A co Kalousek? Hamáček? Bartoš ? Nedej  pánbu Filip?

Naše média dokážou být velmi asertivní až drzá, když jde o hlouposti. Rozvádí-li se herec nebo vdává zpěvačka, média nás informaci téměř udusí. Vzpomeňme třeba vdavky Helenky Vondráčkové. Avšak podat voliči přehlednou informaci o reprezentativnosti manželek politiků nedokáží. Že by média věděla, že je lepší mlčet?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Jirát | pátek 8.3.2019 19:58 | karma článku: 24,92 | přečteno: 923x
  • Další články autora

Jaroslav Jirát

Obraná aliance pro kočku

2.3.2022 v 12:47 | Karma: 0

Jaroslav Jirát

Rusko chrání klima. Vymírá.

2.12.2019 v 8:42 | Karma: 12,84