Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Valíková to, zdá se, pojala po křesťansku: Kdož jsi bez viny, první hoď kamenem.

Tomu bych docela rozuměl. U některých politiků bych dokonce částečně omlouval občasný úlet do alkoholu. Už proto, že být členem strany či hnutí, které zcela vědomě a okázale škrtí občanskou společnost a chová se a jedná autoritářsky, to může vyvolávat dilemata související se svědomím, jehož ozvy se může dařit alkoholem zatlumit. Pokud by to byla příprava a nabírání sil k opuštění takového společenství, trochu trpělivosti by neškodilo. Tak či onak však zůstává pravdou, že ač je politik smrtelník jako ostatní lidé, s kritikou musí počítat, pokud si uvědomuje míru své odpovědnosti. Ostatně není od věci připomenout, že nedostatek svědomí a dpovědnosti může politika učinit nevěrohodným i neschopným výkonu funkce.

1 0
možnosti
Foto

Mohu přiznat, že jsem hodně fundamentalistický abstinent. Zejména tak mezi třetím a čtvrtým pivem.

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
ZH

Napsala: "Ona velká část literatury je buď napsaná pod mírným vlivem, nebo se vlivu věnuje, ale o tom se ve škole moc neučí."

Mohu to osobně potvrdit. Na střední škole jsem měl rozebrat jakousi báseň (autora si už nepamatuju). Byl to takový blábol, že jsem báseň ohodnotil silným podezřením, že autor nutně potřeboval zaplatit útratu v hospodě. No to byl kravál! ;-D

0 0
možnosti
SL

Také jsem zíral, kam na ty agresivní abstinenty chodí...

4 0
možnosti
ZH

Moje kočka je agresivní abstinentka. Když něco loudí a já jí nabídnu lahev, hodí po mně agresivní pohled a prchne. ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 296
  • Celková karma 13,56
  • Průměrná čtenost 1348x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik