Ve vůni eukalyptu

Mám rád tu cizokrajnou vonnou silici, v níž s myšlenkou na pětikoalici koalu se pokusím odpovědět, seč mohu, panu Nožičkovi na jeho otázku, již přečetl jsem po ránu.  

Však na mnoho se nezmohu, neboť když nevím, odpovím jen tak tak. Takže ne bůhvíjak. Tedy jak mohu a jak umím.

Je či není štěstím pro Českou republiku i pro tu naši máti – pro Evropu, že máme racionální ty političky, jež současně jsou aktivní?

Tak tedy upřímně, fakt nevím. Které to jsou? Ty dámy, jež kromě jedné nebyly jím jmenovány? Nebo snad Pekarová s Adamovou? Pak ale zase odpovím, že nevím, zda tyto dámy jsou štěstím pro celou Evropu, když zastaly se tyto Jana Lipavského, jenž právě pro poslance evropského Davida je blbem za to, že na pozadí války řekl v květnu toto: Rusko ztratilo jakoukoli legitimitu oslavovat konec Druhé světové války.

Já pana Lipavského chápu.  Vždyť slavit konec jedné války v čase jiné, kterou Rusko začalo a vede – z toho více než zebe.

Co je ta Evropa a ta Evropská unie, když Ivan David vystlancem je vystlán ruskou propagandou, jíž vystýlá veřejný prostor tak, že plusy připisují mu nejhorší z Rusů rusi? Například za to, že lidské oběti v nákupním centru Kremenčuku zaměnil za sklad zbraní. Za takového Evropana do ohně bych sotva dal dřevěnou shnilou ruku, a to ještě ne svoji.

„Tak to vypadá, když někdo podléhá vlastní propagandě. Obchodní centrum je zavřené od března a sloužilo jako sklad zbraní. Uvnitř tisíc lidí a prázdné parkoviště? Lidovci sdílejí Zelenského dezinformace…“ napsal 28. června na Twitter Ivan David. Reagoval na ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku (KDU-ČSL), který o den dříve zveřejnil na svém twitterovém účtu post, v němž přirovnal útok na nákupní centrum plné lidí k nacistickému vyhlazování obcí v naší zemi za druhé světové války.

Mám vůni eukalyptu rád. I koalu, jenž sedí na lampě nad mým psacím stolem a proveden je v plyši. Však jestli onen pětičetný zcela při smyslech je vždy a vidí-li a slyší, nebývám si jist.  A zdaleka ne proto jen, že přečetl jsem článek pana Kostlána. Neb co se týče zmíněné již koalice, zdá se mi, že bývá out a sem tam střílí tyče (dlé mého i předseda Fiala).

Však co se opozice týče, tak kdyby premiérem Ivan David, nedej osud, stal se, já uvěřil bych snadno, že již přišel čas, že kdo má v České republice právem klíče od blázince, nebude už vědět nikdo z nás.

 

 

Autor: Jaroslav Herda | neděle 17.7.2022 11:33 | karma článku: 6,13 | přečteno: 181x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Veselý Xaverov

23.5.2024 v 10:24 | Karma: 10,28

Jaroslav Herda

Stohlavě

22.5.2024 v 14:23 | Karma: 4,52

Jaroslav Herda

Co se nestalo

18.5.2024 v 8:54 | Karma: 9,22