Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

V ČT vysílali film o odsunu ruských vojsk z ČR. Stojí za zhlédnutí.

0 0
možnosti

Trend bych mu nevyčítal, za odsun sovětských vojsk bych ho neglorifikoval. V obou případech sehrál roli ...řekněme trochu naivního nadšence.

No prostě myslel to upřímně, myslel to dobře, šel do toho s nasazením, dával do toho své dobré jméno a charisma .. i když se rozhodovalo trochu někde jinde. To, že byl spíše TVÁŘÍ sedí v obou případech.

Vážím si ho, nepochybuji o jeho charakteru ..i když ho považuji spíše za naivního idealistu či spíše aktivistu. Ale za prezidenta bych ho zrovna nechtěl. Ale kdyby volba měla být mezi ním a třeba generálem Petrem, tak to raději Kocáb.

1 0
možnosti

samozřejmě generálem Pavlem .. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Nechápu, co některé pudí k tomu, aby snižovali, či dokonce upírali jiným zásluhy.

Kdo má aspoň pár mozkových buněk pro zapamatování, tak by měl vědět, že MK samozřejmě nepodepisoval žádné mezistátní akty a smlouvy, protože k tomu nikdy neměl mandát. Stejně tak by i při nízkém paměťovém kvocientu ale měl vědět, že MK byl iniciátorem odsunu, věnoval tomu hodně času a také proto byl předsedou komise. Nedělal to samozřejmě sám, ale každá obdobná činnost potřebuje motor, hybatele, který se zapřáhne do káry a ostatní se přidají. Oni by ti vojáci časem odešli, ale MK to urychlil. Zpochybňovat to je ubohé a nízké. Asi je za tím závist, že MK ano a kritik nic.

To nesouvisí s Trendem, kde se svezl na vlně bohatnutí podivným způsobem.

4 0
možnosti
VV

Rekl bych ze to bude jedna z nejosklivejsich lidskych vlastnosti ZAVIST tech co sami nic nedokazali.

3 0
možnosti
JL

Věřit, že Rudá armáda se stáhla z ČSSR, protože se na ně laskavě obrátil slavný rocker , to už je holá cimrmanovština. Logicky vzato - Gorbačovav se chtěl stáhnout z Československa (snad na základě se Západem). Kocába do této funkce vykopl Václav Havel, který v něm našel zalíbení. Tak se to tehdy dělalo. Nebyli lidi....Michael poté mluvil na kameru českých televizí, motal se kolem sov.generálů a tanků na vagónech a 30 let nám o tom vypráví, jak se mu to povedlo. Logicky chce něco za to, logické. Na Hradě by byl lepší než Miloš Kremlofil Zeman,- jednak je mladší, prozápadní, prodemokratický, a není tak jetý alkoholem, na vozejček a potácení se nad korunovačními klenoty nevypadá. Mohl by na nádvoří pořádat fesťáky...což by zvedlo turistiku do naší krásné zemičky.

2 1
možnosti
Foto

Oni se tenkrát měli obrátit na Vás. :-P

2 1
možnosti
VP

Kocáb skončil, je to muž minulosti a jasně dokazuje, že přítomnosti nerozumí. Dnes je tu Rusko slabé bez možností, které měla světová velmoc SSSR s možností vládnout ideologií a ovládat zástupy užitečných hlupáků v každé zemi. Dnes Rusko hájí jen sebe, jako každý. Kocáb vzýval kdysi Havla ale nejedná podle něho. Pravda a láska se neková, koná se lež a nenávist. Zlo z něj odkapává ve vztahu k Rusku a lže jako když tiskne Rudé Právo. Chová se jako bolševik, bezmezně "věří BIS" jako kdysi bolševici bezmezně věřili straně. Přitom každý trochu přemýšlející přece musí vidět, že kauza Vrbětice je účelová, aby se vyloučil z tendru Rosatom, agenti jsou vycucaní z prstu, dávno proběhl slušný soud a spořádané vyšetřování, které vyloučilo cizí zavinění. Důkazy nejsou, nic se nedokáže, je to jen kampaň. To Kocáb přece ví a přesto se chová jako bolševik. U mne skončil navzdory tomu, co udělal.

2 8
možnosti
Foto

A ti vycucaní dostali metál.

A z někoho tu ve vztahu k Rusku kane med a vodka. ;-DRv

6 2
možnosti
VV

Dela mi starosti, ze lide kteri pro svobodu Ceskoslovenska a tedy i CR toho udelali tolik jsou zde ruskymi poskoky znevazovani a jeste za to dostavaji +.

5 0
možnosti
Foto

moc jste to netrefil, je to především příživník a člověk parazitující na dějinné historické události, která by se každopádně odehrála stejně - ať už s panem Kocábem, nebo bez pana Kocába !!

1 7
možnosti
LB

Ulevilo se vám tím sprostým uplivnutím?

7 0
možnosti
VB

Pro odsun či proti tunelování (které bohužel v ČR pokračuje, ze soukr. sektoru se přesunulo výrazně do veřejnopráv. prostoru) jsou nejdůležitější zákony (které byly přijaty lépe zvoleným parlamentem) a jimi se řídící úředníci. Po r. 89 se M. Kocáb stal určitým dobrým symbolem. Dnes by to už nemělo být ani o tvářích, ani o "manažerech", dnes by to mělo být o vládě práva, o veřejné politice ve prospěch zájmu veřejnosti. Okupanty jsem vyvezli, ale jejich dítka či příbuzní se sem vracejí, nejsou jen na ruské ambasádě, je tu i ruská galerka či podivné firmy, všímejme si více, co se děje kolem nás (ruští bossové si tu stavějí své domy, protože jim neuvěřitelně snadno přenecháváme pozemky, např. Švýcaři by se nad tím pozastavili, jak jsme hloupí).

5 0
možnosti
Foto

Doporučil bych Vám zajímavější a výživnější témata.

Na příklad, kdo a jak tuneloval naše banky.

A mimochodem, Josef Kemr svým "Já jsem tvé stáří" měl větší ohlas než "My jsme hráli na cimbály, všechny myši tancovaly" ;-)

0 5
možnosti
Foto

Doporučil bych Vám, abyste se tématu chopil sám.

4 0
možnosti
ND

Pan Kocáb je především hudebník, jako politik nic moc, jako zakladatel a pohrebak fondu neduveryhodny, jako člověk v osobním životě nic moc.

Tak nějak si myslím, že je od něj drzost kandidovat na prezidenta...

8 2
možnosti
Foto

Vaše dvojité nic moc je poněkud nic moc k tématu. A tím je jeho práce v Parlamentní komisi pro dohled na stažení sovětských vojsk. Odchod s. vojsk byl samozřejmě nevyhnutný a nezvratitelný, ale ale způsob a trvání toho odsunu je to, oč tehdy šlo. Proto tvrdit, že byl M. Kocáb jen tváří, a ne organizátorem odsunu, je čirý nesmysl.

8 2
možnosti
  • Počet článků 296
  • Celková karma 13,56
  • Průměrná čtenost 1348x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik