Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poznámka k diskuzi: Vážení čtenáři si mohou udělat představu o důsledcích podpory Ruska. I když jsem o tom s Vladimirem Vladimirovičem nemluvil (a věřím, že nebudu), tzv. otevřené zdroje uvádějí předpoklad, že Rusové začínají mít nedostatek potřebného materiálu k těm nejničivějším a nejpřesnějším zbraním - čipy donedávna dovážené ze Západu. Z toho vyplývají příšerné důsledky mnohaletého fronšaftu s Ruskem a také příčiny ruské smělosti válku začít. Samozřejmě mi může kdokoli oponovat a tvrdit, že Putin by Ukrajinu napadl vybaven čímkoli. Přiznávám, že ani o tom jsem s Vladimirem nemluvil, pouze předpokládám, že není idiot.

1 0
možnosti
Foto

Poznámka k vývozu zbraní :

Jak víme, SPD si přeje, aby mnohem více rozhodování náleželo občanům prostřednictvím referenda. Překvapuje mne, že jsem dodnes neslyšel od politiků SPD, že by občané měli být alespoň informováni, kde končí zbraně prodávané do zahraničí Českou republikou, přesněji zbraně, jejichž vývoz byl v ČR schválen. Je velký rozdíl mezi jejich použitím například k ostraze hranic , k výzbroji policie členské země EU, nebo k represím v zemi, kde lidé bojují za lidská práva a jsou režimem likvidováni.

1 1
možnosti
Foto

Jaroslav Herda

Pokud chci vědět, kam ČR vyváží zbraně podívám se na internet. Zjistím, že zbraně vyváží do USA, a že vývoz byl zamítnut do zemí Bělorusko Zimbabwe , Súdán, Jižní Súdán, Eritrea Írán, Sýrie, Palestina, Eritrea a Západní Sahara. Jina je mě ukradené kam se zbraně vyváží. A co, že jsou ta lidská práva. Kdo určil co je lidské právo a co není.

0 0
možnosti
Foto

Rusko oslabovalo Ukrajinu už před anexi Krymu.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ctyri-utoky-na-municnich-sklady-v-bulharsku-byly-stejne-nejd/r~35071f4ea8c011eba4560cc47ab5f122/

A mít ochotné přátele, kteří prispěchají s výroky o novičoku vyrobeném v ČR nebo se vysmívat ruské stopě ve Vrběticích, to je cenná podpora.

1 0
možnosti
Foto

EU v roce 2014 ve reakci na ruskou anexi Krymu a konflikt s Ruskem podporovanými silami na východě Ukrajiny zavedla embargo na vývoz vojenského materiálu do Ruska. Rada Evropské unie se tehdy rozhodla zakázat unijním subjektům „přímý nebo nepřímý prodej, dodávky, přesuny nebo export zbraní a souvisejícího materiálu všeho druhu“ do Ruska. Byla zde výjimka umožňující zemím EU export vojenského vybavení na základě smluv uzavřených před 1. srpnem 2014 „

0 0
možnosti
Foto

Pokud by to byla výjimka, pak by bylo takové embargo značně slabým nástrojem. Já jsem četl formulace, že bylo využito "díry" v těch smlouvách.

0 0
možnosti
Foto

Je obrovský rozdíl mezi Ruskem a Německem. Rusové jsou ovlivněny tatry, kteří je okupovali s Rusy splynuly. O tom co jsou Rusové zač svědčí jejich chování v tak zvaných osvobozených zemí jak se chovaly v době okupace u nás a dnes na Ukrajině. Oni nejsou Evropani, jsou to Asiati Vždy byli imperiální zemí a jejich jedinou touhou je je rozšiřovat své území a získat další země a ty vysávat ekonomicky. Všechny tak zvaně osvobozené země po druhé světové válce Ruskem jsou toho dokladem

4 0
možnosti
Foto

Mezi Ruskem a dnešním Německem jistě.

0 0
možnosti

Finsko+Švédsko v NATO, pohotovostní síly NATO posíleny z původních 40 000 na 300 000 vojáků, se Schoedrem se nebaví ani kancelářská židle, Miloš Zeman prohrál Rosatom, Vrbětice, Lipavského, Koudelku a vůbec všechno, ruští zdatní stratégové naplánovali dobytí Kyjeva do 14 dnů a plánují dál.

Co že slábne?

4 0
možnosti
Foto

Kolik bylo těch dnů, v nichž byla Ukrajina mnohými politiky EU zrazována miliskováním s Putinem? Po anexi Krymu bylo těch dnů stovky. Pro ten důvod má angličtina výraz gravy train, což se překládá jako mastit si kapsu, být u koryta atd. atp. A budování vyloženě 5. kolon, tedy ostrovů podpory, také něco stálo a stojí. Posměch samozřejmě slábne, protože důsledky jsou známy.

Kyjev stojí, ale krev teče dál. Miloš Zeman byl "velmi spletený Putinem", ale je dál prezidentem. Putin sice přecenil své síly, ale nevzdává to. Není co slavit.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že ruský lid je stejně mladý už pád set let, viz Obrazy z Rus (KHB).

3 2
možnosti
Foto

Pan Vytiska také.

0 0
možnosti

Ruská propaganda slaví rovněž mezi Rusy úspěch také z toho důvodu, že velká většina Rusů a to minimálně sto milionů nikdy v životě nevycestovala dál než na území bývalého SSSR. Čili oni oni jiné země prakticky neznají.

6 1
možnosti
Foto

Hodně Rusů zná jenom svoji vesnici a okolí a to je vše.

1 0
možnosti