Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Právě jsem se dočetl, kdo v Evropě udržoval mír:-) (Reflex):

„Za vlády ANO tohle nikdy nebylo. Nebyli tu žádní uprchlíci ani žádné války. O to jsme se postarali. Nám totiž vždy šlo o občany a my víme, že občané nejen že nechtějí žádné uprchlíky, ale oni ani nechtějí žádné války. Byla za dobu vlády ANO v Evropě nějaká válka? Nebyla. To až teď díky Fialovi a jemu podobným nemehlům ve vládě zuří válka na Ukrajině a díky tomu k nám proudí stovky milionů uprchlíků,“ rozohnil se Andrej Babiš na tiskové konferenci, které se zúčastnili povinně všichni novináři z holdingu.

Věřím, že pan Fiala nebude úředně shledán odpovědným za rozpoutání války.

Pokud by členové současné vlády začali předvádět podobně vyšinuté kreace, propadal bych hluboké beznaději.

3 0
možnosti

Aktuální Reflex jsem právě letmo dočetl a doprohlížel, o Ukrajině tam toho byla spousta, ale Vámi citovaný článek jsem nenašel. Možná by bylo dobré, zmínit aspoň autora, když už citujete. Díky.

0 0
možnosti
EH

Stačí zůstat na straně rozumu. Viník a agresor je znám. Neporazíme ho adorací oběti, stejně jako se nezvýšila obliba černochů stavěním soch kriminálníkovi.

Články o zlém Rusku jsem tu četla před Krymem, takže slepý nikdo nebyl.

Za Ukrajinu nemůže Německo chtivé zemního plynu. Ani Klaus se Zemanem. Může za ní pouze vedení RF.

Nebo je správné vést preventivní války? Příští kandidát by bylo Maďarsko nebo rovnou Čína.

0 0
možnosti
Foto

Nevím o nikom, kdo by chtěl agresora porazit adorací oběti. Že jste četla články o zlém Rusku, nedokazuje ani v nejmenším, že slepý nikdo nebyl.

Pro agresora je každá podpora dobrá. Získat ji bylo a je cílem i petrohradské trollí farmy. Nevím o nikom, kdo chtěl vést proti Rusku preventivní válku.

Pokud vyzbrojovaní Ruska nebyla slepota, pak to byla zřejmě blbost.

5 0
možnosti

Těch variant je bezpočet, také, čistě teoreticky, není nic moc, když se ze společných přátel a společných agresorů stanou nepřátelé, protože se navzájem moc dobře znají. To také bývá řežba.

0 0
možnosti
Foto

Můj maximální souhlas... Dodám jen, že různí populisté využili situace s muslimskými uprchlíky a těmi lidi strašili. Nyní dělají to samé s uprchlíky ukrajinskými. Ale ani jeden neřekne proč jich již z Ukrajiny uprchlo pět mega. Putinovi hraje do karet, že se EU kvůli tomu ždíme, a to i díky zdražování. Ale oni budou hlavně do davu řvát, že se nemyslí na naše občany. A ovčané jim to žerou a žerou. A bez pochyby to je také chyba celé EU.

3 0
možnosti
Foto

Jistě, populistickým supům se hodí cokoli, z čeho lze získat nějaké body.

3 0
možnosti
SB

Víte, co je ale také smutné?

Budu mluvit sám za sebe a troufám si s určitou dávkou sebevědomí říci, že já jsem si to na těchto diskusích vypíjel několik let, když jsem psal o bezzubosti EU. A zdaleka jsem nebyl sám, kdo tohle psal a kdo za to schytával urážky.

A ani jednou jsem to nespojil s nějakou idealizací Ruska, nýbrž jsem vždy naopak psal, že ty bruselské hlouposti vedou pouze k tomu, že Evropa plýtvá energií, kterou by potřebovala investovat do dalšího rozvoje, protože za jedním bukem číhá na Evropu Rusko, které má mnohem více zdrojů přírodních, a za druhým bukem číhá na euroatlantický svět Čína, která má zase mnohem více zdrojů lidských. My (míněna tím Evropa) nad nimi máme navrch právě díky tomu, že jsme na vyšším stupni rozvoje, ale to se musí neustále udržovat a obnovovat, protože na místě nepřešlapují ani to Rusko a ani ta Čína (ta už vůbec ne). A to obnovování a udržování náskoku ve vývoji však stojí nějaké peníze a nějakou energii, a když ty peníze budeme utrácet za bruselské hlouposti, tak je do toho výzkumu a vývoje nebudeme moci investovat a ten náskok před Ruskem a Činou budeme ztrácet.

Přestože jsem to přesně takhle celé roky formuloval a ani jednou jsem nenapsal, že bych fandil Rusku a že bych od Ruska čekal něco dobrého, tak jsem celé ty roky byl jako kritik EU osočován z rusofilství a z fandění Rusku a Putinovi.

A i dnes tvrdím, že Rusku mnohem více pomohla liknavost a hloupost proevropských sil než nějací proruští kolaboranti. Těch posledně jmenovaných totiž bylo mnohem méně něž těch prvních.

Takže ano, nepřítel mého nepřítele může být ještě větší parchant, ale kritik mého nepřítele nemusí být ještě mým nepřítelem.

4 0
možnosti
Foto

Rusku pomohla i liknavost k proruskému kolaboranství, které ruskému režimu dodávalo odvahu k silícímu tlaku a dalšímu testování světa, kolik arogance si nechá líbit.

Jeden z testů se uskutečnil nedávno protestní jízdou nespokojených Rusů Berlínem. Možná by měli být deportováni. Dřív, než se Putin rozhodne je také osvobodit.

6 0
možnosti
  • Počet článků 296
  • Celková karma 13,56
  • Průměrná čtenost 1348x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik