Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Před chvílí jsem z TV od hlasatel zaslechl 2. pád číslovky šest set - šesti seti.

Pak není divu, že lidé mají zkreslené představy i o tom, co je a co není dvojitý zápor.

0 0
možnosti
PC

Jako nechci si hrát na ÚJČ, ale podle mě píšete pěknou blbost. Čeština samozřejmě často užívá dvojitý zápor aniž by obracel logiku výroku a naopak k přidání důrazu na daný výrok. Přeci když řeknu, že tomu nikdo nevěří, tak tím nemyslím, že tomu věří každý. Těžko se tak dá brát výraz "neexistující pseudokoncentrák" jako připuštění existence skutečného koncentráku. To je jako kdybyste napsal, že větu "neposlouchej toho debila" máme chápat jako "poslouchej toho inteligentního člověka".

4 1
možnosti
Foto

Jako když nechcete, tak to raději nedělejte:-)

0 0
možnosti
Foto

Vámi zmíněný MUDr, David je evidentní obětí svého povolání a zářný příklad profesionální deformace s příznaky degenerativními. :-)

2 0
možnosti
Foto

Ovšem ne povolání psychiatra, ale politika. Jim se stává, že ve světle se v jejich mysli stmívá až ke ztrátě soudnosti. A jejich příznivci pak jimi postižení opakují stejné hlouposti.

0 1
možnosti
Foto

Někde jsem onehdy napsal, že Míla Rozner je jedním z příslibů toho, že SPD nebudou volit příčetní a sociálně gramotní lidé.

Osobně si tak myslím, že v případě tohoto druhu lidí je spíše třeba ukazovat, co je to za pitomce, než jejich "kauzami" zatěžovat policii a soudy

3 1
možnosti
JL

Snad mě nezavřou, když řeknu, že ve srovnání s Osvětimí a jinými vyhlazovacími továrnami, tohle byl jen takový malý český Konzentrationslager. https://de.wikipedia.org/wiki/Konzentrationslager

3 0
možnosti