Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co jiného vyjádřit k vašemu textu než souhlas.R^R^R^

Nechci nikterak bagatelizovat vaší dobrou víru v první větě, obávám se však, že sám VK sr. to tak nepojímá, neboť v duchu svého inverzního vnímání (podobného se Zemanem) čím lepší je on ve svých očích, tím horší jsou ostatní (všichni). A tak když se nedočkali halasného uznání svých kvalit v demokratické části světa, přiklonili se na stranu, která jim laská ego, neboť je to jejich životní potřeba (viz potřeba VK sr. mít titul profesor, byť získaný způsobem a za situace v demokracii zcela neobvyklém). Dále vezměte v potaz jeho sklon označovat nositele jiných názorů za nepřátele, v kontextu hesla nepřítel mého nepřítele takto nálepkuje podporu Ukrajině.

Snad ani nepřekvapuje, že osoba, která se sama definovala jako výsostný demokrat s osypkami při byť i jen zmínce o drobné regulaci trhu, inklinuje k režimu výsotně diktátorskému, potlačujícímu základní lidská práva. Nemám a od prvopočátku jeho působení na veřejné scéně, jsem nikdy neměl příliš dobré mínění o jeho nejen odborných, ale ani o morálních kvalitách, přesto takový vývoj osobnosti považuji za značně odchylný od poznatků z běžného lidského života, pokud ovšem nedošlo ke schizmatu, jako nejspíš u obou jmenovaných. Symptomatické je i jejich absence přijímání zpětné vazby, která u nich zřejmě jen potvrzuje správnost inverzního vnímaní ostatních.

Shrnuto: Měli jsme a máme tedy to, co jsme si zasloužili/zvolili, ale tolik jsme snad ani sami všichni nechtěli a doufám a věřím, že nedojde k nášupu.

P.S.: Myslím, že VK sr. označení Kikina silně zasáhlo, proto zvolil velmi trapné a nedůstojné extempore s letuškou, čímž v očích mnohých jen potvrdil správnost svého pojmenování.

2 1
možnosti
Foto

Stejně jako náš současný prezident, i pan Klaus stárne a i on, stejně jakou hradní odloženina, je důkazem toho, že v mnoha případech dosud skryté povahové a charakterové vady vystoupí na povrch ve stáří a v nastupující senilitě s razancí vulkánu...

2 0
možnosti
MK

Autore, tohle je blábol na entou.

1 8
možnosti
Foto

Děkuji za ukázku vycizelované argumentace, jež jedině takto může být jasná, srozumitelná a presvědčivá :-)

6 0
možnosti
Foto

Děkuji všem za pozornost, kterou si náš exprezinent zcela určitě zaslouží.

4 0
možnosti
VH

Ty produkty prognostického ústavu se nějak nepovedly...Rv

4 0
možnosti
DK

Málokdo ublížil této zemi tak, jako Václav Klaus senior. Dnes stále sebestředný zapšklý křáp, který se nedovede smířit s tím, že už po něm ani pes neštěkne.

10 0
možnosti
Foto

Ale štěkne. Leckdo. I na těchto stránkách. Vždytˇ to byl ,,otec zakladatel" tunajší pravice. A odpůrce nepolitické politiky;-)

1 0
možnosti
Foto

O panu Václavu Klausovi jsem toho už napsal dost. Ale dovolím si to připomenout.

Do prognostického ústavu, kde VK pracoval, byl umístěn dvojnásobný agent Karel Köcher https://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_K%C3%B6cher

Ten počátkem devadesátých let v rozhovoru pro čs. rozhlas tvrdil, že sametovou revoluci řídil on. Kdo jej tím pověřil? Gorbačov?

Nicméně se v tomto ústavu učili soudruzi, jak se má dělat demokracie a tržní hospodářství. Později se tam objevil i Miloš Zeman a spolu s Klausem se jim podařilo rozdělit společnost na "pravici" - ODS, a "levici" - ČSSD. Neboť - Divide et impera - rozděl a panuj.

A VK stranu, kterou založil, dokonale zdiskreditoval, podobně jako MZ tu svoji. A jaký to mohlo mít cíl? Podle mé domněnky bylo cílem pozvednout v ČSR hospodářství, ale posléze se přičinit, aby se znova ocitla ve spárech Kremlu - jistá obdoba Leninovy NEP - Novaja Ekonomíčekaja Politika. Pro tuto hypotézu toho svědčí dost.

Můj spolužák z VŠ, kamarád a spolupracovník, měl blízký vztah ke Klausově rodině, protože paní Lívie byla spolužačkou jeho ženy. A tak se navštěvovali. A mě informoval. Varoval jsem jej, že VK nevěřím. Když zkrachoval náš privatizační projekt (firmu získal její ředitel, spolupracovník StB), kamarád se rozzlobil a běžel za Ježkem. Marně. V pátek, který si pamatuji jako dnes, k nám přijel a sdělil, že to nevyšlo atd. Následující úterý jsem dostal zprávu, že měl autonehodu, při níž přišel o život.

Na jeho adresu mi toho také řekl dost prof. Jiří Kosta (známý ekonom, žijící v Německu). Podle potřeby vygůglíte.

Charakter VK nejlépe vystihuje jeho slavných 70 výroků. Do Bílého domu nepozvali, studenti jej vypískali! USA = fuj! Jeho povýšenost a hypertrofie vlastního já souvisí i s jeho sexuální orientací, viz Kikina.

Můžeme se dohadovat, zda převažuje to pozitivní, co udělal, nebo jestli to znevažují jím způsobené škody. Podle mne platí to druhé.

R^

17 2
možnosti
Foto

Začněte nejprve od SPK.. I to jde ,,vygůglit", vč. toho, kdo tamtudy prošel. Proč, kdo a kudy co vedl jaké cestičku i po sametu, to je jen další kapitola.

1 0
možnosti
PK

Jen úvodem, aby bylo jasno, měl jsem po sametu dva ryze české idoly, VH a VK. Oba již jimi nejsou, bo v době jejich adorování jsem mj. neměl dostatečné info o nich a jejich činnosti, to ovšem neznamená, že budu automaticky souhlasit s každým, řekněme nikoliv pozitivním textem, který o nich hovoří. Z vašeho textu je však evidentní, že VK není vašim oblíbencem dlouhodobě a nikoliv jen na základě několika vyjádření v mediích

Já dlouhodobě respektuji SS a mě osobně by zajímalo proč tak VK uvažuje, má pro tento názor nějaký pro mě utajený, nevyrčený důvod? Je všeobecně známo, že jeho info zdroje jsou podstatně ucelenější než v případě zdejšího človíčka a taky jako kdokoliv z nás není jediným autorem svých textů, resp. vyjádření. A i ve svém věku má slušnou absorpční kapacitu vzhledem k info a on i jeho tým v IVK pak dostatek času na jejich vyhledávání a využití. Takže proč to pravil...?

Co se týče jeho popularity nevím jak je tomu v RF, ale jako ekonom v západní Evropě a ve Státech rozhodně není podceňován. Ano, jeho excesy mu zde popularitu nezvyšují a k jeho popularitě nepřispívá ani jeho čouhající narcismus.

Nic víc, nic mméně, jistě Vám vzal blog nějaký čas a tak by nebylo fér to odbýt jen větou typu no je to starej rusofil, to se tady jistě i v jiné formě objeví.

4 4
možnosti

Jaké asi má ten váš guru utajené důvody (informace)? Kulový! Kulový! :-P

3 0
možnosti
JV

J32i49r35i 55V72r78a49b51e30c

25. 4. 2022 17:33

S těmi posledními dvěma prezidenty se fakt Česko "vyznamenalo". Ty komentovat, by byl pár týdnů na Idnes ban.

5 1
možnosti
JK

J29a98n 25K31y90š21k60a

25. 4. 2022 17:54

Klidně komentovat můžete. Můžete označit jednoho za lidskou zrůdu a druhého za lidský odpad.

4 2
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 13,40
  • Průměrná čtenost 568x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik