Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poznámka k příčinám nespokojenosti paní Moudre.:

Naroubujeme-li na jabloň stěp, pak pokud jsme úspěšní, místo spojení se takzvaně zavalí - vytvoří se kalus, jako například na zlomenině . Pokud se roub neuchytí, kalus se vytvoří také, ale jen na živém dřevě. Jabloň se zahojí a roub nepřijme, nechá jej uschnout a zetlít.

0 0
možnosti
Foto

Takže to opravdu nechápete.

Autoiminuta je o tom, že tělo hubí samo sebe, své vlastní buňky. Až zničí dostetčný počet těch, bez nichž nemůže existovat, zemře. Nedá se to zastavit, jen zpomalit.

Aloimunita je o tom, že tělo zlikviduje a odloučí cizí štěp (tedy ho "odhojí"), cizí orgán, cizí těleso, cizího vetřelce. Pak se otřepe a zase spokojeně žije dál.

Napsal jste prostě nesmysl a jen se do toho zaplétáte. Následek aloimunity jste přisoudil autoimunitě. I u té jabloně jste to nepobral (štěp a štěpařský vosk jsou pro strom cizí tělesa). Kdybyste si to aspoň našel ve slovníku, tak byste to třeba pochopil z významu předpon. Ach jo...

Ale klidně se hádejte dál, když si myslíte, že se biologická pravidla změní podle Vás. Pokud vytrváte, třeba zanikne i gravitace, budete-li dostatečně urputně tvrdit, že neexistuje....

0 0
možnosti

"Mame co jsme chteli" pane Herdo.

Vysvetleni tohoto tvrzeni je delsi. Dodam na pozadani

0 0
možnosti
Foto

:-)Asi rozumím, a souhlasím, že se to nedá jednou větou obsáhnout.

0 0
možnosti
Foto

Také by to mohlo být chápáno, v duchu Kafkova díla, jako pocit zmaru a beznaděje, v podání chaotické amorfnosti, tvářící se jako demokratický stát, způsobující zmar a rozpolcenost (někdy pojímanou jako schizofrenii), působící na jednotlivce i skupiny způsobem a intenzitou adekvátní jejich naturelu a dislokaci.

A nebo také jako bordel ve státě.

Jak je ctěná libost.

1 0
možnosti
Foto

Filosof Milan Machovec se pověnoval ve své knize iracionálnímu jednání lidí, jehož důsledky mohou být velmi negativní pro ně samotné i pro jimi milované děti. Nebo přesněji - pro děti, o nichž jsou přesvědčeni, že je milují. Ale alespoň v tu svou lásku věří. Ve vztahu stát - občan to bývá někdy vědomé nepřátelství. Dalo by se o tom říci i to, co jste napsal Vy:-)

1 0
možnosti
Foto

Kde jste sebral ten nesmysl o odhojení díky autoimunitě? (viz perex: "...přirovnat k autoimunitnímu onemocnění, což je negativní odpověď imunitního systému organismu na část sebe samého. Výsledkem je takzvané odhojení

Výsledkem autoimunitních chorob je obvykle chronický zánět, často devastující, nikoliv odhojení. Odhojení je výsledkem reakce organismu na cizorodý element, např. transplantát nebo implantát.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, že obvykle. Nikoli vždy. Takže, Vážená paní, nikde jsem nesebral žádný nesmysl.

1 1
možnosti
Foto

éra havlistů mizí v propadlišti dějin, proti tomu je zbytečné bojovat, neboť argumenty chybí

0 1
možnosti
Foto

Chápu, že se někteří lidé mohou mít potřebu nevyzpytatelné produkce vlastní mysli komukoli a kdekoli aktuálně sdělovat, ale toto je prostor pro komentáře ke konkrétnímu tématu.

0 0
možnosti