Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Překvapují mne polemiky o tom, zda je těch 50 sirotků vůbec k nalezení. A mrzí mne, že se tato otázka stala tak častým a působivým argumentem. Myslím si, že při tom množství uprchlíků by byl zázrak, kdyby se mezi nimi nenašlo padesát sirotků, kteří potřebují pomoc. Také si všímám toho, že i pro některé čtenáře je často velmi důležité, kdo z politiků přichází s konkrétním návrhem. Méně než návrh sám. Čemu se však divit příliš nemohu, je často velmi pokleslá úroveň politických diskusí na půdě parlamentu a v televizních debatách. Pokud se lidé nechávají zastupovat těmi politiky, s nimiž do značné míry souzní a sami reagují povýšeně na to, co si přečtou, pak se nelze divit, že celková atmosféra v zemi a kultura projevu je jaká je. Často jakoby teprve předdemokratická či postdemokratická.

0 0
možnosti
MK

50 sirotků se najde, ale většinou omlazení ..náctiletí, tedy 15-tiletí s vousy; to je nepřijatelné. Ostatně, napsal jsem přímo paní Šojdrové: kulhavy.blog.idnes.cz/c/680191/europoslankyne-sojdrova-chce-zatahnout-cr-do-nabozenskych-trenic-a-nebo-dovazet-muslimy.html

0 0
možnosti
PK

Vždy mě pobaví, když někdo, absolutně neznalý tématu napíše podobné bludy. Ještě víc mě baví, když autor připodobní zcela záměrně situaci s prozatím neexistujícími dětskými sirotky, které se nejprve musí najít a neopomene s tímto tématem zahrát na téma Třetí říše. A k tomu ještě naprosto zcestně. Inu vrtěti psem je zajímavý termín, ale chce k tomu zároveň i potřebné znalosti. Ty ovšem v tomto bludu, vydávajícímu se za článek naprosto chybí.

6 0
možnosti
Foto

A já postrádám ve Vašem komentáři Vaše znalosti, jež by relevantně oponovaly mému textu. Nehraji si s tématem Třetí říše. Nejsem to já, kdo téma oživuje vyhlazováním lidí, včetně dětí, a z dětí dělá sirotky.

0 0
možnosti
MK

RvRv Špatné vyhodnocení pane autore; akce je předvolební rozmáchnutí bez jakýchkoli podkladů a útok z řad opozice na vládu včetně Babiše. Humanita je v tomto případě stařenka, která doprovodila aktéry ke schodů zvaným politika a zůstala sedět na tom prvním dole.

3 0
možnosti
Foto

Motivy nehodnotím, hodnotím možné pozitivní výsledky( a trapnou cestu k nim, pokud se to stane).

1 0
možnosti
SN

:-).....Pane autore, jestli jste nepochopil, že toto bylo vytaženo jako bič na Babiše, tak je mi Vás upřímně líto! Těch 50 "zachráněných" dětí, proti dalším milionům, které strádají hladem a válkou jistě spasí svět a my budeme pocit, že jsme udělali dobrý skutek!

Už toho na toto téma bylo napsáno mnoho, přečtěte si několik blogů před Vámi a možná opravíte svůj názor. Televize o tom mele do nekonečna, lidé nejsou hloupí a pochopili, proč to bylo vytaženo. Rv

12 0
možnosti
PK

Nechci být cynik - ale trochu to vidím jako Čapí hnízdo 2.

2 0
možnosti
Foto

Nesmyslný blog, generál SS Otto O. by samozřejmě žádné výsledky demokratického hlasování parlamentu ČR nekvitoval, on by dal ten parlament zlikvidovaného státu zavřít. Naopak v demokracii a zejména v ČR je obvyklé, že se menšina s extrémními názory musí přizpůsobit většině. Naučte se to také, děkuji R^

10 0
možnosti
Foto

Ani lidé s extrémně negativním postojem k demokracii se neštítí výsledků demokratického hlasování demokraticky zvoleného parlamentu, pokud je ovoce hlasování například dostatečně rudé či hnědé. Zejména za okolností a v souvislostech, které mohou signalizovat i odklon od demokracie. Co se týče přizpůsobení většině, nevidím důvod proč by menšina nutně musela mít názory extrémní. Možná jste si jen narychlo něco vydudal z prstu, aniž jste se zamyslel, komu a kam jej před takovým a po takovém aktu vkládáte. Protože uplatňovat právo na svůj názor nekončí nějakým "demokratickým hlasováním" , nevidím Vaše závěrečné doporučení jako vklad do diskuse, ale spíše jako nechtěné vyšinutí do dimenze, kde zboudilý nejste schopen pochopit, kde jste se ocitl.

1 1
možnosti
Foto

J73i16r63k75a 34H94o76n32c70ů

22. 9. 2018 12:57

Je zajímavé, že všechny příklady nějakého transferu dětí které se v souvislosti s návrhem Šojdrové uvádějí, jsou záchrana před válkou. Jenomže v Sýrii válka končí a v Řecku žádná není. Postarejme se spíš, aby se ty děti bez doprovodu mohly vrátit domů, ke svým blízkým.

13 0
možnosti
RB

Z Libanonu, Turecka a dalších okolních zemí se do Sýrie vrátilo za poslední měsíc přes 200.000 utečenců. Mohu se Vás autore zeptat PROČ tedy paní Šojdrová chce tahat "děti" do jiné kultury než jim je vlastní a raději se nezasadí o to, aby těm "sirotkům" našla v Sýrii příbuzné, kteří se o ně postarají? I podle velvyslankyně Evy Filipi je slovo "sirotek" pro Syřany neznámý pojem, protože tam jsou tak rozvětvené rodiny, že to je nereálné jim být.... Pokud by pí. Šojdrová ze své pozice Europoslankyně zvedla zadek a dělala něco pro to, aby se ty děti a další váleční uprchlíci mohli co nejdřív vrátit, když už je v Sýrii prakticky po válce, tak bych smeknul a měla by mou plnou podporu a úctu. Takto, když vidím, že i přes proklamace jak má všechno ošéfováno a ve finále zjistíme, že nemá prakticky nic je pí. Šojdrová dle mého názoru naprosto zbytečný europoslanec, který jen sedí na zadku a bere svých 900k měsíčně. Jsem fakt zvědav, kolik těch sirotků najde :-P

17 0
možnosti
TT

Všechno správně řečeno, ale fanatici jsou proti pravdě imunní.

6 0
možnosti
Foto

Ostře napsané a ostrá nadsázka ve srovnání, ale souhlasím. Začínáme být smutnou zemí... Symptomatická je ona totálně zavádějící argumentace a vyložené lži, které se používají ve stanoviscích proti přijetí v podstatě mizivého počtu (50) dětí do naší země. K ochraně a na určitou omezenou dobu. Tyhle věci se nám z dlouhodobějšího hlediska vymstí, protože "vyšší princip mravní" existuje a žádnými výmluvami, chytristikami a lhaním se nedá obejít. A také existuje jednoduchý zákon rovnováhy v rozhodnutích mravní povahy. Určitá rozhodnutí mají určité důsledky.

3 11
možnosti
JH

Nevím, jak známo nacisti měli k muslimům nadstandardně dobré vztahy, možná by tedy byly na ty "xenofobní " Čechy naštvaní jako jste Vy:-)

5 0
možnosti
Foto

Nacisté měli s muslimy společnou nenávist k Židům. A přesto existují příklady, kdy muslimové chránili Židy před nacisty. Následující příběh je hodně zajímavý: https://xman.idnes.cz/muslimove-pomoc-zide-zejneba-hardaga-kabilio-f3q-/xman-profily.aspx?c=A161212_182307_xman-styl_fro

2 1
možnosti
PB

P44e90t44r 44B45u36r69i93a62n

22. 9. 2018 12:21

Je až k neuvěření, jaké mají "bojovníci na straně dobra" jednoduché bipolární myšlení na úrovni dvourychlostní ždímačky. Souhlasit s tím, aby společnost kohokoliv zadarmo živila = vždy být lidský, soucitný a obětavý člověk, cokoliv na tomto kritizovat, nebo jen naznačit pochybnost = být cynický, nelidský a sobecký netvor, který by chtěl vraždit. Tento a podobný primitivismus jsem zažil na vlastní kůži. Vyjádřil jsem nesouhlas s tím, aby naše město lidem, žijících zdarma v městské ubytovně a pobírajících desetitisícové dávky místo práce, ještě posílalo placené městské poskoky zvané "rodinní asistenti", kteří těmto lidem gratis vyřizovali administrativní záležitosti, pomáhali s úklidem jejich vlastních domácnosti a pečovali o jejich děti (na které oni pohodáři brali další tisíce dávek). Kolega ze šachového klubu se na mě udiveně podíval s výrazem nejvyššího opovržení a pronesl: Takže podle tebe je máme posílat do plynu?

No comment. Tohle je už rovnou zhroucení logiky myšlení i vnitřní osobnosti.

15 0
možnosti
Foto

Živit kohokoli za jakýchkoli okolností..... Až budu o něčem podobném psát, doufám, že rozdíl bude povšimnut všímavými.

2 2
možnosti