Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

(Parlamentu ČR)

Tolerance nezákonné činnosti?

Vážení zákonodárci,

byl jsem velmi překvapen, že komunistické mládežnické organizace veřejně propagují na internetových stránkách vůdce, kteří zrazovali svůj lid a dopouštěli se masových vyvražďování vlastních lidí i lidí jiných národů.

Schválili jste tak špatné zákony, že je to podle jejich znění nepostižitelné? Nebo je Zákon č. 40/2009 Sb., trestní zákoníku dostačujícím ve smyslu §403? Také se domníváte, že taková sprostota uráží naše občany - nekomunisty?

Děkuji předem za odpověď http://jaroslavherda.blog.idnes.cz/c/394815/Cechum-se-vladne-snadno.html

1 0
možnosti

Vždy´t to vyšetřovala ta Štětinova senátní komise s nulovým výsledkem. Namá  smysl někomu něco zakazovat. Má smysl pouze polemizovat. Svoboda slova je příliš cenný statek, který by neměl být promrhán. Naopak platí, že zakázané ovoce lépe chutná. Zakazovat sociální demokracii se už pokoušela rakouskouherská vláda. A jak to dopadlo?

0 1
možnosti
Foto

vaševěc.cz: Hovořit o plukovníku Pravomilu Raichlovi (Pravomil Ladislav Raichl (Правомиль Райхль ) (*31. 1. 1921-†25. 2. 2002), jemuž v r. 2000 na návrh Konfederace politických vězňů a Augustina Bubníka, hokejového reprezentanta uvězněného komunisty, poslance za ODS, byl udělen prezidentem republiky Řád bílého lva a čestné občanství hlavního města Prahy, znamená vskutku hovořit o legendě. Zcela určitě si pan prezident při předávání řádu panu Raichlovi pomyslel, že opět zvítězila pravda a láska nad lží a nenávistí, v tomto případě nad svrabem a neštovicemi v Sovětském svazu. Avšak ani jeden z legendárních činů pana plukovníka Raichla se však pro časové a prostorové rozpory nemohl odehrát tak, jak je popisován v literatuře. Leda tak ve v sugerovaném, poněkud zvětralém snu, spouštěném na klíček

0 0
možnosti

No právě. Buď jsou v nepořádku oficiální dějiny, nebo pan Raichl. V případě Katyně jsem se nakonec přiklonil k závěru, že oficiální dějiny. A to z hlediska datování a motivace.

0 0
možnosti

A kdy se vlastně ten katyňský masakr odehrál,  Já jenom, že pan Pravomil Raichl a další Češi viděli a mluvili s těmi polskými důstoníky a kněžími  alespoń ve Starobělsku ještě po pádu Francie, tedy v červenci 1940, když údajně byli všichni mrtví.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, kdo jsou ti, o nichž píšete. Ale dokumentů je dost. Celá záležitost byla nějaký čas neprůhledná, protože cosi jako taktická lež byla zřejmě výhodná - pro vztahy mezi spojenci proti německé armádě. Já jsem před mnoha lety měl možnost slyšet vyprávění svědka toho, jak v Polsku mizela inteligence - jak Rusové odvlékali nic netušící lidi, které už nikdo nikdy neviděl.

0 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že opak je pravdou. Čechům se vládne velmi nesnadno což koneckonců pochopila třeba už Marie Terezie. Jako většinově nevěřícím nám nic není svaté, z pokryteckých morálních autorit si děláme legraci, parlament i celý stranický systém považujeme vcelku správně za neproduktivní žvanírnu respektive výtah k manipulaci a moci a příliš uznání nemáme ani pro naši pražskouměleckou rádobyelitu s jejím "volíme (povinně) Karla."

Možná se to někdy změní, ale to by se tato rádobyelita musela naučit mluvit o "nás Češích" nikoli s pohrdáním o "těch Češích":-)

3 0
možnosti
Foto

Jak vidíte, žvanírna je i mezi voliči. Dezinformační taktika prohnila z časů Goebelse i Stalina až do způsobů dnešních komunistů a komunistické mládeže.

1 0
možnosti
  • Počet článků 296
  • Celková karma 13,56
  • Průměrná čtenost 1348x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik