Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Smršť nápadů abstrouhám a budu reagovat jen na pohonné hmoty, kde snad bylo od začátku jasné, že výroky o kontrole a hlášení marží je pouhé plácnutí do vody a s pomocí občanům nemá nic společného-ostatně svými panickými nákupy se na ceně podstatně podepsali. Baví mne útoky ANO, když při kritice vlády se dožadují zrušení DPH, popř. spotřební daně, ale zrušení biosložky je nesmysl, protože má prý marginální vliv. A že bude velký výpadek příjmů rozpočtu už neříkají, ačkoliv do něj při svém vládnutí udělalo tunel jak Blanku.

Ale vládu chválit moc nechci, obávám se, že v době klidu by to nemusela být špatná vláda, ale nyní se ukazuje jako značně špatný krizový manažer. Že se zvládá lavina imigrantů (ačkoliv je to značným dílem i municipalitou) nemůže být omluva k nezvládání řady běžné agendy.

Ale třeba se nechají vámi inspirovat. :-)

1 0
možnosti

Ještě k tomu dodám, že máme zdaleka nejhustší síť čerpacích stanic v celé EU na plochu území. Takže tu něco smrdí. Pokud 10% pump zkrachuje, nebude to mít žádný vliv.

Jsem celý život v kšeftě a co mi v posledku vadilo nejvíce, je Babišovo laskavé financování ztrát nadnárodních korporací za Covidu a jeho neúprosný tah na likvidaci konkurence malých a středních firem.

Dnes je to to samé. Proto konstatuji, že zatímco korporace zcela jistě přežije, Vaše nápady pošlou mnoho lidí do chudoby.

Smím se zeptat za koho tu kopete?

2 1
možnosti
Foto

Pokud budou čerpací stanice prodávat tak drahý benzín, že si opravdu hodně lidí změní priority (pořídí si elektromobil, přestěhuje se za prací nebo ji změní, ...), tak začnou čerpací stanice krachovat a bude to tržní řešení spojené s úsporou pohonných hmot celkově. Pokud budete diktovat, jakou marži mají mít, tak zkrachují díky levicové politice a budeme řešit, jak tu ekologii vyřešit.

Kopu za sebe, blízko mám ke Svobodným, i když se s nimi v mnohém rozcházím.

1 0
možnosti

Muhaha, při průměrném věku zdejších vozidel a jejich E normě Vás brzo upálí místo pumpařů. Na nový vůz čekáte až rok, ojetiny nejsou, Vás tedy čeští chudí pomilují.

Co jste tu obsáhle rozepsal, má jednu základní chybku. Přenášíte vliv kartelové dohody distributorů paliv na zoufalce na venkově, kteří potřebují auto, aby se dostali do práce, ve které si na nové auto vydělají za několik let.

Paliva, která jsou dnes prodávána v celé EU za cca 2€ za litr, byla rafinována v zimě ze suroviny nakoupené někdy loni či předloni. Neexistuje důvod pro zdražení o 12 CZK během tří týdnů.

Ropa se opět obchoduje za cca € 100 za barel, což je cena, které odpovídá cca max. 40 CZK za litr. Při marži, kterou pumpy mají, rozhodně existuje prostor pro cenovou manipulaci směrem dolů.

Co však vidíme, je kartelová dohoda, protože VŠECHNY distribuční firmy prodávají za plus - mínus tři koruny stejnou cenu. Kartelové dohody tu už byly vícekrát, to není žádná novinka.

Zde nejde o "vydírání státem", zde jde jen o hamižnost managementu distribučních firem posvěcenou hamižností akcionářů.

4 0
možnosti

Co s tím kartelem budeme dělat? Jak jim to dokážeme?

0 0
možnosti

Pokud mi nevyhovíte, já to říkal. Dobře už bylo. Zlatej Andrej, zlatí komunisté :-)

0 0
možnosti

Současnou vládu chválím. Jde o příjemný obrat. Mizí plošné, populistické podbízení se. Na ceně PHM je to dobře vidět. Není problém snížit nárok daní. Popularita by byla ihned. To vše do doby zjištění, že jde o další zadlužování ČR. Logicky by výpadky chyběly v kase. Z čeho hradit následné? Lékařskou péči, důchody, veřejné služby? Jsme ve válce, něco to stojí. Příjem Ukrajinců vybudí další tlak na výdaje. Děti do škol, ubytování, rekvalitikace ...

Babiš by to řešil po svém opět by vydělal. Cenu by snížil, své nesmyslné biopaliva přimíchával dále. Anofert by opět zkvétal, jako za dob Covida, nebo dnešní krize. Opět, by jeho kolos daně neplatil. Optimalizoval by a žvanil. Dotace vyšší, jako to odevzdané. Dále by nám bylo lépe. Opět by přidal. Kde na to vezme? Veškeré rezervy již utratil. Tedy klasika, aby bylo lépe = Tím vyšší dluh. Dodnes, jsem jeho popularitu nepochopil. Přínos pro ČR v zásadě 0, o reformách ani nemluvě. Důchodová především. Zdá se, že řada lidí to konečně chápe. Hnutí ANO ztrácí dech a nemá témata. Odráží se to i na volebních preferencích. Chvála za cestu pana Fialy. Získáváme přítele skutečného. Nesmírně výhodné pro obě strany. Budoucí příležitost pro české firmy, trhy. Znatelný rozdíl, jako se skrýt v cukrárně, chráněn ochrankou. Od doby V. Havla, jsme neměli žádného státníka, pouze žvanivé politiky. I zde se rýsuje změna. Samozřejmě, vláda se stane snadným terčem. Nezávidím ji, no obdivuji. Směr je správný, jistě bude to bolet ... :-)

13 4
možnosti

Tak proto teď m vláda z DPH na kazdem litru cca o 2 Kč víc než počítala v rozpočtu... Tak je to správně tak to má bit... A stejně tak u energii.... Bohužel prostý občan má min a min... Protože hromada peněz je jen jedna a jen se přesouvá z kapes občanů do černé díry státu... Ano to je to správné pravicové... ;-DRv

3 4
možnosti

Nechápu, že podobné hlášení není požadováno po hostinských, kteří si za půl litru domácí limonády složené z pitné vody (95%), trochu citronu a sirupu, někdy s kouskem ledu naúčtují 50 korun a v přepočtu na litr je jejich marže bezmála 95 korun za litr,

Zdroj: https://jaroslavhaluza.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=783553

Tady jsem přestal číst. Další závistivý krumpáč z Kolbenky, anebo levičák proletář teple umístění, naprosto nepotřebný, který parazituje, ale sám by chtěl všem vykládat jak by to mělo být, aby se všichni měli dobře.

P.S. když nemáte na limonádu za 50, tak pijte vodu z kohoutku. A pak budete mít i na benzín.

5 5
možnosti

Hospodu mám na výběr, pumpu jáxi ne....

1 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 923x
The history of human knowledge is a history of false inference and erroneous interpretation of facts.

Max Nordau

(Historie lidského poznání je historií falešných závěrů a chybné interpretace faktů.)

 

 

Seznam rubrik