XV. setkání sběratelů hlavolamů – Větřkovice 2017

Skvělá každoroční akce s mottem „Kdo si hraje, nezlobí a nestárne“. V malebné obci Větřkovice se po patnácté sešlo více jak 20 hlavolamistů se svými sbírkami. Setkání začalo již v sobotu 7.října 2017

ale oficiálně akce byla pouze v neděli 8.října.

Na akci nás pozval jako každoročně Dušan Lederer, který v pozvánce popsal, co vlastně tam nás čekalo „Máte jedinečnou příležitost vidět špičkové hlavolamy celého světa, budete svědky světových premiér hlavolamů, můžete si některé na místě vyzkoušet či zakoupit. Můžete vyzkoušet deskové hry. Zhlédnete sbírky z jiných zajímavých oborů – historické pohlednice z regionu, kapesní kalendáříky, pivní etikety, staré žehličky, numismatiku a ukázky starých řemesel – práce s kolovrátkem, dřevořezbářství, paličkování, drátkování, výroba šperků, vánoční ozdoby a jejich zdobení, čeká Vás také překvapení přímo v sále!“

Zde vidíte přípravu – více jak 400 her a hlavolamů v akci z Čech, Slovenska, Maďarska a z Frenštáta.

v7

Těžko říci co bylo oblíbenější. Fronta před originálními hlavolamy ze Slovenska snad nikdy nekončila. A vzadu vpravo vidíte unaveného sběratele z Čech.

 

Největší sběratel na akci Ostravák Skřítek s obrovskou sbírkou hlavolamů a nadšením pro hraní. A každý, kdo si pohrál dostane bonbon.

 

 

 

 

Celá akce v chodu. Mne nejlepší připadala pěkná výstava žehliček – více z jak 200 kusové sbírky a obrazy z partnerské obce.

 

Neuniklo to ani pozornosti české televize a Dušan Lederer měl hodně dlouho, co povídat. On je duší a organizátorem celé akce.

 

Krásné hlavolamy – precizní opracování laserem a vznikají skládanky – hlavolamy.

Takto to může vidět návštěvník. Více jak jak 500 z nich to může potvrdit. A příští rok zase nashledanou.

Den druhý

 

 

 

Autor: Jaroslav Flejberk | středa 25.10.2017 20:15 | karma článku: 8,94 | přečteno: 470x