Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle zákona je to z rizikové části již několik let. Problém nastal u pojišťoven, protože se vyjádřili, že nejsou schopny přesně odlišit rizikovou a spořící složku pojištění a proto odečítají obojí. Omlouvám se za zpoždění, ověřoval jsem si informace.

0 0
možnosti
LK

Citace...Další velkou změnou bude, z čeho budou odečitatelnou částku pojišťovny počítat. Dodnes bylo praxí, že většina pojišťoven počítala jak spořící, tak rizikovou (úrazovou) část do odečitatelné částky. Teď mohou využít jen tu rizikovou, navíc si kvůli změně procentuálních bodů odečtete méně......

To je blbost nad blbost, jak může být po změně odečitatelná pouze riziková část?

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, mohu požádat o vysvětlení, proč by to měla být "blbost nad blbost"? V praxi toto například používá pojišťovna MetLife. Díky.

0 0
možnosti
JM

Úplně přesne, volali mi z Axi, že dochází ke změně zákona a že se chtějí sejít, nakonec z toho vyplynulo, že bych si měl stávající pojištění zrušit a následně u nich uzavřít nové, tak se ptám proč? Odpověď zněla, že mnou užívaný produkt je drahý na poplatcích a že mají produkt s nižšími poplatky. Tak se ptám znova, proč mám za zrušení zaplatit 4000,- a za založení nové 6000,- Kč? Tedy by mě to stálo 10000,- Kč, paní mi pak ukazuje tabulku, kde bych po X letech přechodem na nový produkt začal vydělávat více, než u stávajícího, tak se ptám znova, zda uváděných 5,4% výnosu jsou garantovány? Natož odpověď, že ne. Tak se ptám, zda vydělám i u výnosu 1,5%, což odpověď pozivitní nebyla. Tedy moje poslední otázka byla, zda na tom mám vydělat já, nebo zprostředkovatel pojištění? Opověď je zřejmá. Proto rozumně uvažující člověk, nikdy životní pojištění nezruší, jen proto, že mu to řekl, pojistný makléř, který na tom chce vydělat.

0 0
možnosti
PH

P47a81v79e33l 95H90e48k

15. 12. 2014 11:07

Hm, máte v tom krapet chaos. Pravidlo 60x60 u životního pojištění platí od dob kdy si zaplacené pojistné můžete odečíst z daní ( max 12000 ). Stávající změna je cílená na příspěvek od zaměstnavatele. Pokud vám zaměstnavatel přispěl do žp, neplatil z toho sociální a zdravotní pojštění. Maximální částka byla tuším 24000.

0 0
možnosti
Foto

Mně se pokusili "dostat" dopisem doslova navozujícím šíření poplašné zprávy, jak je nedostatečně můj byt pojištěn... atd. atd. - Skončilo to písemnou stížností na jednu oblastní ředitelku, neb si dotyčná např. pletla mé příjmení s mojí zkratkou-nickem v emailu, naprosto nevěděla na jakou čátku mám byt pojištěn! - a podobné zádrhele. Ve finále se docela drze odmítla se mnou bavit a odkázala mne na někoho, u něhož vzteky ani nenapsala o koho jde, ale mohl jsem se domnívat, že to byl třeba vrátný o nich z pobočky.;-)

Samozřejmě, že stížnost "proběhla", ale o důsledky na paní řediteku jsem se nezajímal, o ní vyjádření rozhodně nepřišlo;

už si ani nepamatuji zda jsem se dočkal nějaké omluvy a bylo mi to celkem jedno.

Podstatné bylo jediné: nedal jsem se!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 866x
Zájmy: Vaření, Hudba, Filmy, Finanční gramotnost, Tvorba metodiky