Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Hodně lidí zapomnělo, hodně lidí už nechce vidět .

I to je obraz dnešní společnosti .

0 0
možnosti
AF

To je ale krásná pohádka, ale ten konec ... R^

Moc pěkně napsáno, škoda,. že je to jen pohádka. 

Kdyby alespoň něco v tom naši politici dokázali měnit, aby to stáří důstojné bylo.

Oni ale intenzivně pracují na tom, 

aby důstojné a nejen to, bylo hlavně jejich stáří, šikulové ;-D

Stále nám připomínají, jaké podmínky mají politici sousedních zemí, ale už mlčí o tom, jaké podmínky tam mají ti ostatní. Jo, naučili se v tom,  hoši , dobře chodit.

0 0
možnosti
PK

Myslím si, že na vsi, kde zmíněná paní učitelka v.v. bydlí, není zas tolik lidí, aby se na dnešním MNV nemohli takovým případům věnovat - probrat možnosti včetně prodeje domu. Takové rady, že dcera může posílat 300 dolarů či "potápějících se" eur je opravdu knížecí (zde v diskusi od "krajana" Bicery ze Soběslavi) V limitu na léky nejsou ty které se kupují a některé, které hradí částečně či zcela pojišťovna pacient dobře nesnáší, znám to z domova. Starý člověk potřebuje občas zuby, brýle. Ne každý má klapačky a i za klapačky se platí - např. za mřížku. Takže těch vydání je habaděj, rozbije se třeba pračka. Takže těch 7 táců penze, které se za posledních 5 let dost znehodnotily, není opravdu moc.

Ale bylo by to na delší povídání, docela mě překvapuje ostrý přístup většiny - co by bába chtěla. Např. zmíněný krajan Bicera, že je živena ze státních milodarů. Paní učitelka má smůlu, že žije dlouho a vlastně "krade". Já měl zase dost známých, kterým strhávali na důchod a před šedesátkou zhebli.  Takže ti ze státního krajíčku neujídali, měli by dostat posmrtně vyznamenání.

2 0
možnosti
Foto

J63a12n62a 79M61a14j49o25v32á

13. 7. 2014 12:18

Můžu samozřejmě reagovat jen za sebe, možná to vnímám svým pohledem i u jiných, ale nejevilo se mi, že ostrý přístup je zaměřený na onu paní. Spíše na autora, který tak nějak prapodivně využívá příběh oné paní, která má v osmdesáti docela nárok se už špatně orientovat...možná i ve svém vlastním životě, natož v možnostech.

0 1
možnosti
JF

Není to tím, že by paní Novotná nemyslela na své stáří a nestřádala si na důchod.Poctivě pracovala  čtyřicet let,Ona v době své aktivní činnosti nevěděla, že se změní celá společnost. Mimochodem byla učitelkou a nemívala nízký plat.  Nejsou to z mé strany žádné komunistické manýry. Je to pouhé konstatování reality. A ten sen, vlastně není snem. Ten je realitou například v sousedním Německu a nikdo nekřičí, že jsou to socialistické myšlenky.Ale o to vůbec nejde.Jde o to, jaký vztah je u nás mezi aktivní pracující generací a seniory, kteří se do této situace dostali ne vlastní vinou.

1 0
možnosti

Nemyslím si, že musí být vždy tak dramatický, jak ho popisujete.

0 0
možnosti
Foto

J36a10n89a 14M62a12j24o56v80á

12. 7. 2014 13:03

Aneb státe starej se komplet a all inklusiv??? I s přestěhováním??? 

Až je mi líto, že nejde dát mínus pod článek.

Btw, má-li zájemce o DD nízký důchod, doplácí za něj zřizovatel příslušného DD, sociální dávka nebo příbuzní, je stanoveno, kolik z důchodu musí obyvateli DD zůstat. Řešili jsme to předloni s babičkou, která vlastně ani moje babička nebyla. Ostatně - taky jí to můžete zjistit, ne?

2 0
možnosti

Karmu? To rozhodně ne!

Velmi dobře sepsaná propagace minulého režimu s trochou nepravd o současnosti.

Ano, jsou u nás lidé žijící na pokraji bídy. Ano, stát se o ně stará špatně. Ano, plané sliby politiků nestačí.

Věšina z nás se nedokázala vymanit z komunistického zajetí závisti a nenávisti, a proto bych to nepodporoval, a naopak vedl lidi k samostanému myšlení i životu.

Všichni, kteří jsou ještě toho schopni, se musí naučit nezávislosti na státu a nečekat od státu pečené holuby do huby, protože toho se nikdy nedočkáme. Všichni se musíme snažit zabezpečit na stáří. Vzděláním, prací, dobrými vztahy rodinnými i sousedskými.

A kdo není schopen se o sebe postarat, je mi ho líto, ale musí se uskrovnit. I tím omezením v domově důchodců. A není pravda, že všichni důchodci musí uplácet svůj pobyt nepřiměřenou sumou. V soukromých luxusních domech asi ano, ale jsou domovy důchodců státní, jsou na pořadník, do kterého musím včas vstoupit a vyčkat, až někdo umře. Je to tak. Ale neodebírá se zde celý důchod. Zbývá i na kapesné. Každý takový domov důchodců také ví, kde a jak zažádat o sociální peníze, které dostane. I Vaše paní Novotná by dostala sociální peníze od státu, kdyby si o ně požádala. Bohužel tito bezmocní lidé to neumí a pomoc rodiny nebo sousedů bývá nulová.

0 2
možnosti
DM

Společnost, ve které není možné důstojně dožít stáří, není hodná existence.

2 1
možnosti

To je blábol.

Ostatně, držíte úroveň článku ...

1 0
možnosti
MS

Dojetíím slzém a téměž nevidín na klívesnici. ;-(

2 1
možnosti
VH

Víte co, postarejte se vy. Jako člen občanské společnosti. Ověšřte, zda si pojišťovna z poplatků a doplatků nechává jen 2500 Kč (cca 200 Kč/měs.) a zbytek vrací. Případně nápravu vyjednejte.  Ověřte, jak vysoký doplatek na bydlení by případně mohla dostávat.  Vyjednejte docházku sociálních služeb.

   Až to vše uděláte, a pořád bude problém, budete mít důvod na blogu brečet.

   Na kanapi babičce určitě nepomůžete.

  PS: Sedm tisíc je ovšem mnohem víc, než 360 Kčs mé babičky před padesáti roky.

4 1
možnosti

Moje babička za komunistů dostávala jen 200,-Kč měsíčně. Přesto přežila dobře, protože žila v naší rodině u jednoho stolu.

0 0
možnosti
JH

To jste se tady sešli, to tedy jo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 549x
Jsem Jihočech, který sleduje, co se u nás děje, a chce zaujímat k různým věcem ve společnosti svá stanoviska.

Chci ale také čas od času nabídnout některé drobnosti z mé literární tvorby.

Je na vás, jak s mou nabídkou naložíte.

 Děkuji.