Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

Dobročinnost a charita mají být!!! Zejména si lidé mají pomáhat v rodině, v domě, na ulici, - mají si všímat okolí a nejbližších a pomáhat jim. Mají řešit nenadálé případy a náhlé katastrofy!! Ale rozhodně nemají babičky, skautíci a lidé s nomálním platem suplovat "rozežrané" instituce jako jsou zdravotní pojišťovny, sociální úřady a nakonec i tu slavnou řk. církev. Na gamanože, náročné operace, atd. by peníze měly být uvolňovány přednostně, rozhodně dříve než na léčebné pobyty u moře s doprovodem či jiné fígle. PS.: tu řk. církev a její charitu připomínám záměrně, protože z nich nikdy nedostanete seznam sociálních zařízení a způsob přijímání pacientů, jejich charita není zaměřena na největší problémy jako jsou bezdomovci a Romové (vždy jde jen o divadílko pro televizi, viz štědrovečerní večeře pro pár vybraných bezdomovců).

0 0
možnosti
Foto

A co teprve ti, o kterých se nepíše-  třeba staří... Celý systém je děsný... Sociální pracovnice, které posuzují "potřebnost" při schvalování příspěvku na péči umí být tak milé, že pak chodí babičky a pláčou, že než žádat o navrácení příspěvku, tak raději zemřou. Navíc ani nevědí o nemocech co obnášejí, nevědí nic o lidech. Hrůza. A tak se v praxi děje, že stařence na vozíku seberou příspěvek. A takoví lidé nejsou pro média zajímavá, ale ti jsou na tom hůř než ty děti.... za dítě se vždy někdo postaví, ti staří leckdy nikoho nemají....

2 0
možnosti
VJ

Bylo by to krásné, kdyby každý dostal dle svých potřeb a odváděl dle svých možností...takový utopický komunismus. Na to však nejsou peníze.

Ono je velmi těžké rozlišit potřebné od pijavic. Třeba takový kuřák, který denně zamořuje ulice, hází vajgly kolem a v 50ti by měl být léčen za těžký prachy, případně dostat transplantované plíce. To je prostě úplně špatně, aby se na to skládala společnost.

1 1
možnosti
JK

No především se na to skládají sami kuřáci, kteří tady financují kdeco. Najděte si roční odvody za spotřební daň za cigarety a náklady na nemoci způsobené kouřením. Zrovna kuřáky si laskavě do úst neberte.

2 1
možnosti
FL

To je ostuda republiky nechat péči o nemocné a nemohoucí občany na charitě. Je to nedůstojné a ponižující. Hlavně že okamžitě byly peníze pro "raněné" z Majdanu, jsou peníze pro tlusté a nenažrané církevní hodnostáře, prostě hnus a pokrytectví, absolutní ztráta soudnosti politiků

2 2
možnosti
TK

Berte to takto: Systém obecně nefunguje, ale já osobně na něm profituji. Chci ho tedy udržet při životě, a proto nechci, aby nespokojenost některých vstev přerostla přes nebezpečnou mez. Dobročinnost je levnější než systémové řešení, protože stačí vypíchnout jen pár jednotlivých nejokatějších případů, navíc to dobrovolně a s dobrým pocitem zaplatí přispěvatelé.

0 1
možnosti
JP

J27a97n 77P70i32r45k12l

3. 1. 2015 13:26

Vláda se stará, ale nemůže rozdávat peníze, neboť se očekává příkaz EU na přijetí uprchlíků z islámských zemí, kteří prý budou přínosem a obohacením naší kultury. Také zajistí nové osídlení naši země, neboť Češi se málo rozmnožují a za sto let vyhynou. Někdo tu přece bude muset "tu zem mlékem a strdím oplývající" využívat. Přece by jste ji nepřenechal nakonec Rusákům?

0 2
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 549x
Jsem Jihočech, který sleduje, co se u nás děje, a chce zaujímat k různým věcem ve společnosti svá stanoviska.

Chci ale také čas od času nabídnout některé drobnosti z mé literární tvorby.

Je na vás, jak s mou nabídkou naložíte.

 Děkuji.