Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K29a61r88e39l 23R96a38d64a

3. 8. 2014 16:54

Zapojit se do komunální politiky je dokonce náročnější, než do té velké. Protože rozhodujete o věcech, na které je dobře vidět a sousedi vám bez obalu řeknou svůj názor. Často vám vynadají i za to, za co vůbec nemůžete. To co funguje naopak berou jako samozřejmost. Třeba když občanům zdarma sepisujete smlouvy, za které by u advokáta platili tisíce, nikomu ani nedojde, že děláte něco nad rámec svých povinností. Musíte usmiřovat spoluobčany rozhádané kvůli hloupostem a dělat si nepřátele, když žádáte splacení dluhů vůči obci. Když upozorníte, že vypouštět fekálie do dešťové kanalizace, se nesmí, přišel jste o deset  hlasů ve volbách. Že ze zadlužené obce uděláte obec prosperující si také málokdo uvědomí, ten rozpočet vypadá tak složitě, že mu nikdo nerozumí. Pak přijdou volby a ti co obec předtím zadlužili zvednou hlavy a hlásí se o místo na slunci. Přeji pevné nervy a velké sebezapření všem, kdo se odváží do toho pustit. Ale dá se k tomu přistoupit i jinak. Budete mít hodně příležitostí si z obce udělat výdělečný podnik do vlastní kapsy. A třeba budete i oblíbený. Jak už jsem říkal, rozpočtu nikdo nerozumí, jen nesmíte být lakomec, mimořádné odměny pro účetní jsou v tomto případě nutností. :-):-(

0 0
možnosti
LJ

Posilnit imunitu, to je to, co bych radil každému občanovi, který chce vstoupit do politiky. Jakmile se totiž člověk dostane do nějaké funkce, nestačí se divit, kolik má příbuzných, známých či někdejších spolupracovníků, kteří potřebují pomoci v tom či onom. Pochopitelně mu to vylíčí, že je to zcela nezjištná pomoc dobré věci. V mnohých případech však jde o zapletení se do korupce. Není to snadná věc být imunní vůči těmto žádostem či jemným i hrubším nátlakům. Jakmile jim člověk začne podléhat, dříve či později se zaplete do jedné strany mocenské hry.

Druhá věc, na kterou budete potřebovat imunitu, je snášení různých invektiv. Budete jich muset vyslechnout dost.

1 0
možnosti
AF

Moc pěkný článek.

Jo moc dobře mít místní stranu či hnutí, jsem toho názoru, že se taková formace lépe věnuje místním potřebám , než strany s vedení v Praze, pro které Č.b. jsou na okraji zájmu. Místní strany zasluhují velkou podporu, protože budou v kontaktu s obyvateli města a mohou věci pružně uvádět do života.  Hnutí " Doma  v Budějcích "  je jedno z nich, které chce svým občanům zlepšit život na jihu Čech. Najdete i na Fb.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 549x
Jsem Jihočech, který sleduje, co se u nás děje, a chce zaujímat k různým věcem ve společnosti svá stanoviska.

Chci ale také čas od času nabídnout některé drobnosti z mé literární tvorby.

Je na vás, jak s mou nabídkou naložíte.

 Děkuji.