Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel sport a politika jsou úzce provázány, protože mají jeden společný jmenovatel, kterým jsou velké peníze.

Určitě je ale třeba oddělit amatérský a profesionální sport (a to i u mládeže). Naštěstí stále existuje plno obětavých funkcionářů na malých obcích, kteří se věnují mládeži a určitě to nedělají kvůli penězům.

Za blog samozřejmě karma.R^

.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Chválny a pochopitelně jako téměř vždy souhlas.

0 0
možnosti
JR

J41a28n 73R22á83ž

13. 12. 2021 19:32

Mám velký odpor k mnoha neziskovkám a obecně mne hodně mrzí, že díky neziskovkám jako je Romea.cz, Evropské hodnoty, Gay iniciativa v České republice, Gender Studies a pod. jsou lidé většinově proti neziskovkám bez rozdílu negativně zaujati a při tom zapomínají, že nestátní neziskové organizace jsou v současné době významnými a nezastupitelnými aktéry působícími například v oblasti sociálních služeb. Působí na mne přímo depresivně, když čtu o snižování dotací z veřejných zdrojů na podporu provozu neziskovek, které mají za sebou prokazatelně mnoho dobré a celospolečensky prospěšné práce a naopak slyším o nárůstu prostředků, které směřují na podporu neziskovek, jejichž celospolečenský přínos má hodnotu blížící se nule. .

3 0
možnosti
JR

J35a52n 81R97á69ž

13. 12. 2021 19:07

Dobře pospáno s jedním ale:

Mne dost irituje názor, že ruka spravedlnosti je pomalá..atd...atd. To, že problémy ve fotbale , a vůbec ve vrcholovém sportu, musí řešit až policie vypovídá, že je něco špatně. Ž poměry nedovedou narovnat bafuňáři z moravských a českých klubů, je jejich ostuda i ostuda českého sportu, jako takového. Všichni ví, že profi sport je prolezlý korupcí a snahou vyprat co nejvíc černých peněz z šedé ekonomiky, každý to sice ví, ale všichni mlčí a když se někdo ozve, tak ho nikdo z městských a vesnických klubů nepodpoř, protože by se odřízli od přílivu peněz od státu.

Prvním krokem jak očistit sport , je oddělit a to velmi důsledně profi sport od skutečně amatérského. Druhým krokem je zastavení ve všech dotací z veřejných rozpočtů do profesionálního sportu. Nechápu proč o dotacích do sportu i na místní úrovni rozhoduje nějaká ministerská úřednice podle pokynů fotbalového bose. Kdyby ministerstvo nemělo na rozdělování ani korunu a o to víc by měly města a obce, aby samy uvážili, který klub podporovat a který nechat padnout, přispělo by to k očistě sportu od Peltů, Berbrů a Daňkových.

1 0
možnosti
Foto

Díky, pane Ráži, ale já si nejsem jistý, jak hodně by to bylo pro profi sport likvidační. Stát by si své peníze měl kontrolovat, nejen ve sportu. Většina klubů hlásí, že bez dotací města by nepřežila, viz Jagrovo Kladno, kalsický případ.

0 0
možnosti
Foto

Ano je... profesionální politika i profesionální sport jsou pevnou součástí společnosti...

3 0
možnosti
Foto

Hezky ironické. Paul Johnson napsal ve svých dějinách 20. století, že největším prokletím oné doby byli profesionální politici, platí to i nadále.

2 0
možnosti
EK

Stát nemá dávat do profesionálního sportu ani korunu. Stačí, když financuje sportovní školství.

6 0
možnosti
Foto

Když přišli pánové Čtvrtníček a Lábus s představením Ivánku, kamaráde, myslel jsem si, že to nejhorší v českém fotbale je za námi. Bohužel dokud v něm budou působit provinční šíbři jako Starka, Pelta (ten si dá na pár let pauzu) nebo diletant Tvrdík, ze dna se nikdy nezvedne.

4 0
možnosti
JZ

J24a53n 45Z68i10e89g36l28e29r

13. 12. 2021 10:34

Zasloužená karma. Bohužel, situace v českém sportu není dobrá. :-)R^

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
MB

ČR si stále nese své břímě. 1) Nejsme schopni se vyrovnat s minulostí. Co hůře, ochotni! 2) Lidé, kteří mají bydlet v kanále? Bydlí na výsluní. Jsou určovateli morálky a pravidel. 3) Nejhorší je, že se stalo normální. Skutečně novodobá normalizace. 4) Revoluce 1989 byla tedy vlastně o čem? O ošetření bývaých komunistů a pomahačů Stb? Když ztratili moc politickou, aby objevili tu ekonomickou? Aby takto, nabyli vliv, ještě silnější? Vážně, opakoval bych se. Kde existuje země, kde mají prezidenta bývalého KSČ. Premiéra z Stb, podobně sudího přes kopanou? Aby ani 1 člověk z Hradu neměl bezpečnostní prověrku? Jak může pan Gerloch, dělat ústavního soudce? Z rudé rodiny, sám členem KSČ? Asi bude sloužit dobře. 5) Co je vůbec nejhorší? Takoví lidé existovali vždy, bohužel. Problémem je, že je 30-50% našich spolu - obyvatel podporuje.

Závěr je zřejmý. Jaký stát, takové počasí. Jaký stát, taková kopaná., A sranda největší. Tento morální odpad, si platíme z daní. Důvod? Aby se nám žilo lépe :-)

6 0
možnosti
Foto

Grow je skutečně v tom, že jsme se z toho stále nedostali a to opravdu platí i pro značnou část obyvatelR^

3 0
možnosti
JK

Moc dobře zpracováno.R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, pane Kopecký:-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás Romane, vůbec nebudu rozporovat, co jste napsal, nepochybuji o tom, že dané problematice rozumíte mnohem lépe než já. Už to v žádném případě nesleduji tolik, jako kdysi. Šmicra jsem nikdy neměl moc rád, stejně jako Vízka. Jaká je tedy nahota?

2 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik