Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi bych to nezvládnutí Babišem nesváděl na opozici, který opozicí pohrdal celý rok, jejími návrhy pohrdal a vysmíval se opozici, že má ke schvalování komunisty. Proto nepřekvapuje, že to opozice nechala na vládě ANO+ČSSD+KSČM+SPD. Jenže Babiš se vysmíval i komunistům, takže ten nouzový stav vlastně odmítnul sám Babiš! A házet to dnes na opozici je nespravedlivé! Ano, zůstává otázka, co maji Miloš s Andrejem za lubem. To nevíme! Jen tušíme, že to nic dobrého nebude! :-)

0 0
možnosti
JK

Souhlasím s vámi, že v této krizové době máme dva neschopné intrikány na nejvyšších místech a to potápí Česko jak morálně tak ekonomicky. Jak si mohou myslet, že národ bude věřit dvěma notorickým lhářům, kteří se zajímají jen o své blaho a pro ostatní mají jen hraběcí rady.

Epidemii nezvládneme tak, že zavřeme všechny a všechno a rizikové skupiny necháme volně pobíhat. Je to přesně naopak, nutné je izolovat rizikové skupiny od ostatního obyvatelstva třeba v sanatoriích, lázních, nebo hotelech a tím zastavit jejich přísun do nemocnic. Ostatní "nerizikové" obyvatelstvo nebude v drtivé většině hospitalizaci potřebovat a zároveň s "promořováním" je nutné plošně očkovat. Tahle čínská pomsta nepřestane dokud nedostane každého, kdo nemá protilátky. Vyčleňme extra časy pro důchodce na úřadech, u doktora, v obchodech a zakažme jim v jiný čas navštěvovat veřejná místa, zadotujme důchodcům a ostatním rizikovým skupinám pobyt v sanatoriu, lázních, hotelu pokud se nemohou izolovat v rámci rodiny. Kompletní ekonomika může fungovat normálně jen z toho na nezbytně nutnou dobu vyloučíme rizikové skupiny. Hlavní problém totiž je, že zdravotní systém nestíhá, hlavně také proto, že byl poddimenzován i v normálním nepandemickém provozu. Nedostatek doktorů, sester i personálu byl alarmující ještě před covidem, tu díru nezalepí ani vojáci či dobrovolníci i když se statečně snaží.

3 0
možnosti
TB

"nutné je izolovat rizikové skupiny od ostatního obyvatelstva třeba v sanatoriích, lázních, nebo hotelech a tím zastavit jejich přísun do nemocnic"

To je naprosto iluzorní, těch lidí z rizikových skupin je ve skutečnosti cca 2-3 miliony ;-)

4 1
možnosti
MB

Situace, je velice špatná. Jde o vývoj Covidu, propadu hospodaření ČR. Hlavně pak - O prohlubující se nedůvěře, v čelní představitele státu. Vedle skepse, hrozí anarchie. Lidé pomalu berou své právo do rukou a konají. Otevírání hospod, vleků ap. Je otázka, kdy si obchody lidé otevřou sami, cestou podpálené popelnice, nebo hození dlažební kostkou ...

Když je nejhůře, je třeba vést dialog. Semknout se a vybudit vzájemnou důvěru. Ta přináší to potřebné = naději. Když se podívám na pana Bureše ? Zmatený, vyčerpaný "stratég". Vojevůdce před rozhodující bitvou objíždí jednotky. Kontrola, zda voják má řádně zapnutý knoflíček u košile a prostěradla na kavalci jsou řádně napnuta. To je to - mikro manažerování ! Vysiluje, k ničemu nevede. To, že není střelivo, plány jak nepřítele obklíčit neřeší. Nemá čas. Maká ...

Vrchní velitel vojsk ! Inspirován, Lábusem - Kaiserem, má v Polsku představení. Úspěch, fota letí do světa ! Napodobuje V. Havla, divadelní hrou - "Kterak Pavel, o medaili přišel" ! Komedie, kdy to jmenované - přidělené, sice nepředané - Je již, zase nevydané ! Autor zblbnul, nemá autorská práva ! Oceněným, (se kdokoliv stává), jmenováním a zveřejněním seznamu prezidenta ČR ! Odnětí může realizovat, pouze Soud ! Za hrubé porušení, (což se mj. v ČR ještě nikdy nestalo) ! Nechme bokem, zda by Rychecký osobně na Hrad došel, oceněným stále je ...

Tak, či onak - Kdokoliv si může učinit představu. Jak naši viditelní přispívají k uklidnění situace v ČR. Jakou cestu volí, ke zmiňovanému dialogu, aby tedy přispěli ke vzájemné důvěře. Opravdu jsem si myslel, že to se děje v nějakých cizukrajných zemí. U despotů a bláznů. Venku je - 10 C, jdu na zahradu ! Utrhnu si pomeranč a citron. Hodím voko i na Banánovník ! Nepochybně kvete krásně:-)

:-)

3 0
možnosti
Foto

Sám byste měl napsat nějaký článek. Vnímáme to stejně. Mám obavy, že ještě chvíli a projevy občanské neposlušnosti by mohly začít překračovat meze přijatelnosti. A to se nebavím o dlouhodobých ekonomických důsledcích. Ty budou mít totiž na svědomí mj. další životy.

4 0
možnosti
PN

A není směšná spíše část opozice? Přesněji Jurečka a bohužel i Stanjura? Včerejší řečníci ve stylu..." zítra nás čeká velmi důležité hlasování, aby nenastal v zemi chaos a Babiš tu není a nežadoní o naše hlasy"

To vypadá, že si možná uvědomují oč jde, možná litují svého trucu, kterým předevčírem zazdili odsouhlasení zákona o penězích pro lidi.... a přesto se najdou bojovníci kteří tuhle vyděračskou část opozice budou hájit do roztrhání těla? Jde tedy o nás lidi, nebo o to vydírání Babiše a vlády?

2 9
možnosti
Foto

Myslím, že v textu to je. dohnalo jen o něco méně nezralou opozici

0 0
možnosti
Foto

Jo. Přesně. Karma.

3 0
možnosti
Foto

Zeman pouze předešel ponižující situaci, kdyby pan Rychetský odmítl vyznamenání převzít.

Existuje v tomto státě epidemiolog, který by souhlasil se skončením nouzového stavu?

0 1
možnosti
Foto

Velmi dobře, asi máte pravdu. Myslím, že neexistuje, opozice si dělá do vlastního hnízda a odneseme to my.

1 2
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2264x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik