Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P52e73t65r 51S68k93á10c22e34l

12. 5. 2022 18:25

Dnes se ani nepopírá, že Američané podporovali prozápadní Ukrajince na Majdanu. To je těžký zločin, že?

Zdroj: https://jaroslavcervenka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=787076

------------------

Když pochodují cizí vojska Evropou, která války nechce, je víc než zločin. Pro obdivovatele USA - víte, že 180 roků se na území USA neválčilo? Od roku 2014 kolik vojáků USA projelo naším suverénním státem sněrem na Východ? Takže co se zde řeší, když bychom měli žádat ukončení války Slovanů proti Slovanům?

2 0
možnosti
PS

P93e44t68r 94S46k80á49c81e66l

12. 5. 2022 21:02

Pokud se mýlím, uveďte v čem a proč. Díky. Platí totiž: "Rozhodl jsem se, že nebudu zarputile lpět na svých názorech, nýbrž je opustím a přejdu k jiným, když mi někdo ukáže rozumné důvody, kterých bych se mohl chopit. Nemám totiž jiný cíl, než se přiblížit pravdě" » Antony van Leeuwenhock.

2 0
možnosti

Veci jsou jednoduche - na pocatku jsou udalosti kolem majdanu, ktere vedli k separatistickym tendencim nekterych casti UA (jmenovite Lvova a Krymu, pritom u kazdeho z jinych duvodu)

Pred majdanem byli RF s NATO a zapadem "kamaradi", po nem uz ne a RF se radikalizovalo.

Tolik fakta bez hodnoceni, kdo za to muze.

3 2
možnosti

jen dodam, ze u Krymu slo obnoveni tendenci, ktere tam byly v podstate od rozpadu SSSR

0 1
možnosti
JZ

Je třeba si uvědomit, že za ukrajinský nacionalismus může i předchozi komunistický teror v režii Moskvy, který má na svědomí miliony zavražděných Ukrajinců. Takže rusáci mají velký podíl na zplozen Bandery a spol. Ovšem svoji polonizací i tehdejší Pilsudského Polsko.

11 2
možnosti

Ukrajinsky nacionalismus je tu minimalne od Chmelnickeho, ale to byl protipolsky a protizidovsky

1 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno s karmou R^

10 1
možnosti
Foto

Díky za rozumný a objektivní pohled:-)R^

7 1
možnosti
Foto

I já děkuji, pane Chválny, za návštěvu:-)

2 1
možnosti
Foto

Jen dva narativy? A není to málo?

0 0
možnosti
PH

Dobrý den, pane Červenko - že mě rád vidíte. To já jsem taky rád.

Přečetl jsem si Váš článek, a jelikož jsem pln otřepaných a stupidních argumentů, avšak tu historii znám (již v létě důkaz, už se to přiblížilo), na rozdíl od někoho, kdo vypisuje do článku věci nalazené na božské Wiki - od toho odstavce o Banderovi, jsem čekal, kdy si v záplavě těch mrtvých přečtu jiné slovo. Vůbec se tam neobjevilo. To slovo je Holocaust.

Pokud pisatel tohle nepoužije v ohledu, kdy mluví o organizaci UPA, tak to znamená pouze dvě možnosti - první, a já věřím, že to je pro vás ten důvod, že vůbec o tom historicky neví - druhý, že s tím souhlasí.

Žel pro tenhle článek, jsem si v něm nepřečetl, proč hlavně Roman Šuchevyč, organizoval transporty židů z Ukrajiny do koncentráku, směr Treblinka, směr Auschwitz - tahle jména byste už znát mohl. Proč jsou mu stavěny v moderní historii nezávislé Ukrajiny sochy, proč je veden jako velký bojovník svobody a válečný veterán.

Chápu, že psát o holocaustu chce odvahu a znalosti, a není to už takové módní, ale čekal jsem alespoň základní znalost. Pořád tady lidé jako Vy píší o tom, jak Rusáci vraždí děti - je to takové zvláštní, že už Vám nevadí, když někdo děti na smrt posílá do plynových komor.

8 13
možnosti

Vy jste snad spadl z višně. Ty děti někdo posílal na smrt do plynových komor za druhé světové války. Ti Rusáci vraždí ukrajinské děti dnes, ve 21.století, 77 let po skončení té nejhorší války v dějinách. Vzpamatujte se a zapojte rozum (pokud vám ještě nějaký zbývá:-/).

16 2
možnosti
IM

I44v49a79n 25M58i78n12á42ř

10. 5. 2022 16:27

Naprosto sdílím Vaše názory, pane Šiku. Jsem dokonce přesvědčen, že většina české společnosti by následně mnohem hůře snášela psychologické dopady možného Putinova úspěchu - než omezení osobního blahobytu.

8 1
možnosti
Foto

O Banderovi si ale něco přečtěte. Nálepku banderovci vymyslel kdovíkdo, nejspíš sověti, aby dali pod jednu pokličku všechny odpůrce SSSR.

Zuřivý odpor proti sovětskému Rusku si vypěstovali "rusáci" sami svými činy proti ukrajinskému obyvatelstvu. A to je tak dlouhá historie, kapka po kapce, až džbánek přetekl. A nějaký pouhý nacionalistický postoj v tom asi není, což je vidět z toho, že se ruskojazyčné obyvatelstvo k RF nehlásí, a schytává to teď také. V tom se Putin a spol. přepočítali. Tak bych to raději nazýval patriotismem.

Kdo má v paměti rok 68, tak to dokáže pochopit. :-)

22 0
možnosti
Foto

Nemohu v takovémto textu všemu věnovat patřičnou pozornost. Oba asi dobře víme, jak nesmírně komplikované to tam bylo. Třeba likvidace ukrajinského samostatného státu ze strany bolševiků, že? A můžeme pokračovat dál a dál. To není cílem.

4 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,41
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik