Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J48a70n 31M66a28r57e41k

16. 3. 2021 22:56

Prosím vás, pane autore blogu, co či kdo je to "lídr"? Nějak se nemohu orientovat v českém jazyce. Jediné slovo, které mne napadá, je anglické 'LEADER', mohl byste se napříště vyjadřovat česky v českých blozích? Anebo propadáte těm hrozným modním slovům, které jsou vlastně zkomoleniny slov anglických?

0 0
možnosti
VV

On autor bude mozna i "luzr nebo hejtr" a proto se tak vyjadruje. A takovych tu na blogu je.

1 0
možnosti
MK

Hezky jste popsal, jak má lídr vypadat. Trochu smutné je, že poslední takový člověk u nás zemřel v roce 1378.

0 0
možnosti
Foto

Díky, ale nebylo to v roce 1278:-)

0 0
možnosti
Foto

Babiš není lídr, Babiš je bílý kůň.

2 1
možnosti
Foto

Přišel k nám bílý kůň, zaleh ́ nám celý dvůr. Hádanka!

0 0
možnosti
VB

Pro řádnou správu státu nepotřebujeme manažery, ti se mají vyskytovat v byznys. firmách (které sledují výlučně soukromý zisk), my potřebujeme dobře připravené, vzdělané státní "úředníky", kteří se budou řídit dobře napsanými zákony bez černých děr a bez obcházení práva.

1 2
možnosti
Foto

Tohle by mohlo platit v monarchii. V demokracii potřebujete inteligentní herce, kteří ví, co voliči chtějí slyšet a dokáží jim to přesvědčivě a s noblesou říct.

1 0
možnosti
VB

Premiér spíš má kolem sebe lidi "všehoschopné", bohužel v horším slova smyslu. Aby zastřel jím zaviněnou vysokou úmrtnost, snaží se zviditelnit mj. na zcela nesmyslném testování poloviny národa (s mizivým efektem, zato velmi drahými náklady). A podle čeho chce rozdělovat vakcíny? Podle počtu očkovatelných občanů, nikoli podle celé populace, v níž je různý podíl neočkovatelných (dětí).

1 1
možnosti
Foto

Rádoby leaderů až něúrekom. Ovšem žádný by dnes nepronesl ono ,,nemohu vám slíbit nic, než krev, pot a slzy". Ovšem mnozí se těší na to, že to pronesou, až se ,,lídrovstí" ujmou, a sdělí lidu, že to není kvůli nim, ale kvůli ,,tamtěm";-)

3 0
možnosti
JR

J18a66n 57R64á30ž

16. 3. 2021 16:15

Babiš neustále o sobě tvrdí, že je vynikajícím manažerem. I když o tom stále víc a víc lidí pochybuje, je stále dost lidí, kteří mu to věří. Jedno je však naprosto jisté a nezpochybnitelné: Není lídrem!

Rozdíl mezi leaderem a manažerem, můžeme vypozorovat už ze samotného anglického překladu sloves, ze kterých tyto pojmy vznikly. „To lead” znamená vést a „to manage” znamená řídit.

Být manažerem tedy ještě neznamená být leaderem. Lídr je osoba, která má schopnost přimět lidi, aby ji s nadšením a sdílenou ochotou následovali. Opravdoví vůdci mají vizi, charisma, vědí jak komunikovat s lidmi, aby je inspirovali a vytváří prostředí vzájemné důvěry.

Jednou z charakteristických vlastností lídra je zaměření na lidi, se kterými spolupracuje, umí na ně delegovat povinnosti a odpovědnost z nich vyplývající a pak trvá na tom, aby každý své úkoly plnil přesně a včas. Váží si práce svých lidí a dává jim to najevo

Lídr musí být konzistentní, tj. ať už má dobrý či špatný den, chová se vždy stejně.

PS. Typickými lídry byli např. Tomáš Baťa a Steve Jobs a to také stálo za jejich mimořádnými úspěchy.

2 0
možnosti
Foto

Babiš při vstupu do politiky zůstal nějakou dobu manažerem a v té době byl přesvědčivější než teď, kdy už manažerem není a politikem také ne. Aby byl lídrem - alfa samcem- který strhne lid a přesvědčí je o svém řešení, jen co ho vysloví - na to je třeba vedle toho "božího" daru i schopnost dokonale volit ta správná slova a to on jako cizinec nedokáže.

0 0
možnosti
Foto

Nesmí hledět na své osobní ambice. Nesmí být pyšný, schopný přijmout rady druhých a případně se podřídit názoru, třeba odborné většiny, byť jeho názor je odlišný. Zásadní je schopnost spolupráce, trocha pokory, ale i empatie, protože při výběru spolupracovníků je třeba znát lidi. ---- Pochybuji, že W. Churchil by tohle splnil. V krizi V.B. zachránil a po válce ho vyšoupli. Také bychom potřebovali teď nějakého alfa samce, ale kde ho vzít. V české politické scéně není.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že ty lidi dokázal strhnout.

0 1
možnosti
PN

P41e38t25r 30N74e85d23v90ě46d

16. 3. 2021 15:44

Zajímavé čtení. Je však v zemi České ten, kdo líbil by se všem?

Sir W. Churchill byl bezesporu osobnost a leader v pravém slova smyslu. Byl ovšem i cholerik, elitář i občas sociálně necitlivý. Jeho možná nejznámější slova

„Nemohu nabídnout nic než krev, dřinu, slzy a pot... Ptáte se jaká je naše politika? Mohu říci jen toto: Vést válku na moři, na souši i ve vzduchu všemi silami, které nám Bůh může dát.Vést válku proti obludné tyranii nemající v temné a žalostné historii lidského zločinu obdoby ... Tážete se , jaký je náš cíl? Odpovím jediným slovem: Je to vítězství, vítězství za každou cenu, vítězství přes všechnu hrůzu, vítězství bez ohledů na to, jak dlouhá a trnitá bude k němu cesta, protože bez vítězství nelze žít... Já se ujímám svého úkolu s optimismem a nadějí. Jsem si jist, že naše věc nebude odsouzená k nezdaru.“

by se dala použít i dnes. Jen si místo Německa představit Covid. Byl by tento člověk slavný, kdyby neměl hodně štěstí, neměl tu hrstku lidí, které tolik lidí dluží tak mnoho? Byl by tak slavný, kdyby měl opozici, která by kritizovala každý jeho krok a vyprávěla lidem jak jsou jeho plány nesmyslné, chaotické? A jak jeho opatření nefungují, když německé bomby našly svůj cíl, nebo byl sestřelen britský pilot?

2 0
možnosti
Foto

Také dobré myšlenky. V každém případě on přesně věděl, co chce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik