Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

J91o41s71e49f 29N92i75k96l

22. 6. 2022 16:44

Je to dobře napsáno, což o to, nějak emotivně a o emocích Ukrajinců (ale ne všech), když dáme city a pocity stranou, zůstane nám holá realita, která se přece jen liší...

0 7
možnosti
JL

"O emocich Ukrajincu, ale ne vsech". Nikdy a v zadne dobe se nejednalo "o vsechny"! Ani v republice ceskoslovenske , nyni uz jen ceske se nikdy nejednalo o vsecky, Byli lide jako Emanuel Moravec, Klement Gottwald, Antonin Kapek a nyni Zdenek Ondracek. Jen mirou ochoty spoluprace s nepritelem se lisi. Jsou v CR lide och.otni podporvat Putinovu spinavou valku na Ukrajine. Nebo aspon ospravedlnovat, i zde nablogu iDNES, mezi diskutery i mezi blogery jako Paroubek nebo Barton.

9 1
možnosti
EH

Je slyšet pouze o Ukrajincích, kteří chtějí i padnout za svobodu a celistvost území. Zranění volají po protézách, ať mohou co nejdříve na frontu.

Není slyšet o Ukrajincích, kteří by chtěli pracovat a žít v dostatku. Opravdu chce každý obyvatel Užhorodu ukrajinský Donbas za cenu strádání a umírání mladé generace?

Jenže když parafrázuji "co bychom nehodovali, když nám druzí půjčují" na "proč bychom nebojovali, když nám druzí posílají zbraně", budou Ukrajinci bojovat, dokud je EU a USA budou schopni podporovat. Jenže momentálně chudnou všichni a jenom Východ je zvyklý si utáhnout opasek.

1 7
možnosti
MS

Aspoň si všichni naučí trochu hospodařit. Dlouho se žilo v neúnosném konzumu a plýtvání. Takže jestli někdo chce žít jako doposud, je to jeho boj.

Tuhletu parafrázi jsme tu měli osm let za Babiše. Snad si důchodci ze slevy na autobus našetřili na horší časy.

7 1
možnosti
PK

Držím jim palce. Z celého srdce.

A mimochodem...velmi mne zaujal přístup Britského premiéra Johnsona a Litvy.

Čím víc rusák zuří, tím je sice nebezpečnější, ale také je vidět, které kroky ho skutečně bolí.

A tahle nesmyslná agrese, rusáka prostě bolet musí.

12 2
možnosti
EH

Nás taky bolí inflace, zdražování energií a hypoték a co s tím můžeme dělat.

Putina to nezastaví.

2 6
možnosti
Foto

Pár poznámek k diskusi:

Ukrajinci nebojují z vlastního rozhodnutí. Z vlastního rozhodnutí bojuje Rusko.

Posmívat se Ukrajině pro existenci jejich oligarchů je hloupé a jako argument nesmyslné. My máme své oligarchy také. A klaníme se jim. Před lety jsme tolerovali chování ruských oligarchů. Jako onuce. Jídelní lístek v českých Karlových Varech pouze v azbuce - to byl jasný projev české blbosti, nedostatku sebevědomí a ochoty se podělat před mafií. Co tomu říkali komunální i vyšší pokrokové ? Prdlajs!

Na aroganci rozpínavého a arogantního Ruska odpovídala Evropa jak? Dodávkami zbraní. Předpokládám, že zbraně dodávané Evropou fungují dobře. Alespoň jsem neslyšel, že by si na ně Putin stěžoval v této hnusné ruské válce. Ukrajina o vlezdoprdelkování Evropy mlčí. Nestěžuje si na porušování embarga, za něž platí lidskými životy. Doufá, že se Evropa probudí k plnému vědomí.

Putin se na Evropu dívá jako Hitler a těší se z jejího opatrného zvažování míry pomoci Ukrajině. A velmi se těší z evropských kolaborantů v nejvyšší politice.

9 1
možnosti
JN

J35o21s56e12f 42N54i63k21l

22. 6. 2022 16:05

Patrně nejzáhadnější je ale mlčení Ihora Kolomojského, za jehož loutku byl Zelenskyj po svém zvolení označován. Ropný magnát, který po Majdanu v roce 2014 financoval dobrovolnické prapory proti ruským separatistům, postupně změnil rétoriku, s tím, že „Američané zemi nutí do války“.

https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/kde-jsou-ukrajinsti-oligarchove-o-jednom-neni-slyset-dalsi-zmizel-40389323

0 0
možnosti
Foto

Padla kosa na kámen. Je až neuvěřitelné jak dokáže Rusko z celkem velmi přátelské země, se kterou je propojené pracovními, přátelskými a dokonce četnými rodinnými vazbami udělat nepřátele na život a na smrt. Výborný článek, JaroslaveR^

11 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, Viléme. A souhlas, jednoduše, stručně.

0 0
možnosti
Foto

R^ Mají můj obdiv. A vděk. Bojují i za nás. A po generace bychom jim to měli hospodářsky vracet.

14 2
možnosti
JN

J43o82s20e81f 66N67i88k15l

22. 6. 2022 14:49

Už jim to vracíme...

0 0
možnosti
JR

J12a21n 93R67á38ž

22. 6. 2022 12:56

Ukrajince, kteří srdnatě bojují na frontě mají mé plné sympatie i podporu, i když si myslím, že Rusáky úplně zpět nezaženou. O to víc je za jejich frontové hrdinství obdivuji.

Ovšem ti Ukrajinci, kteří ještě v dnešní době migrují z území válkou nezasažených a využívají, a dnes se klidně dá říci, že spíše zneužívají všechny výhody, které Evropané poskytují válečným uprchlíkům, moje sympatie ztratili. Naopak, vůbec nic nemám proti těm, kdo přijedou a férově řeknou, nechceme žít na Ukrajině, máme proto své důvody, chceme žít u vás a chceme si svou prací získat váš respekt a sympatie. Takovým rád podle svých možností pomohu a jsem rád, když jim stát účelnou podporou usnadní rychlou adaptaci

1 0
možnosti
Foto

Vy jste všechny přijíždějící Ukrajince zkoumal? Např. zda-li jedou z oblasti, kam ještě ani jednou nespadla nějaká bomba a pod.? Např. jedna raketa dopadla 30 km od polských hranic.

2 0
možnosti
Foto

Ukrajinci je široký pojem, připomínající styl Rudého práva. Podobně nárokovalo právo zevšeobecňovat názor Čechů třeba k demonstraci disidentů na Václavském náměstí.

0 16
možnosti
MV

Souhlas. Každý soudný člověk se musí postavit na stranu toho, komu je ubližováno. Nesoudní jen mrmlají a rozčiluje je např cena másla...

16 0
možnosti
Foto

Díky, Marku. Četl jsem to!

0 0
možnosti
JZ

Svobodní Rusové zvažují, že podají další trestní oznámení, na ty, co schvalují agresi a vraždění na Ukrajině. Rozumím jim a podporuji je v tom. Podpora Putina a rusáckého vraždění civilistů na Ukrajině nemá co dělat se svobodou projevu.

10 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik