Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jeden z odkazů našeho mainstreamu o současných drtivých úspěších vojsk banderovského režimu Ukrajiny: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-robotyne-vojaci-valka-rusko.A230905_095636_zahranicni_kha

0 0
možnosti
Foto

Jaroslave, díky za další blog s jasným shrnutím aktuálního stavu na Ukrajině.

Bohužel argumentační úroveň některých diskutujících se stále nelepší a jejich příspěvky nelze nazvat jinak než bláboly. Jen nevím, jestli jsou tak "naivní" nebo plní nějaké zadání....

5 0
možnosti
Foto

Ahoj Ivane. Díky. Minimálně jeden z nich zadání plní.

2 0
možnosti
ZZ

Já bych spíš vrátil v diskuzi k podstatě blogu.

Ukrajina bezesporu na zmiňovaném úseku postoupila v jednom směru až o cca 10 km - ovšem bez jakékoliv techniky. Ukrajinští pěšáci utrpěli značné ztráty a přitom Rusáci na roztroušené bojové jednotky neposlali svoje vojáky, aby šetřily jejich životy a šetřili i střelivem, které si připravují na ukrajinskou techniku, která bude muset tyto pěší oddíly dřív, nebo později podpořit a zajistit zásobování i rotaci přeživších.

Teprve čas ukáže, jestli jde o skutečné proražení první línie, za kterou jsou další 2, nebo jde o léčku na Ukrajinskou techniku.

To, že Ukrajinci přestali nasazovat na krizové úseky dodanou bojovou techniku, která trpěla značnými ztrátami a místo toho se zaměřili na masívní nasazení pěchoty, jsem ostatně psal už před 14 dny.

2 3
možnosti
PJ

opravdu jste přesvědčen, že máte pravdu? Vaše rétorika je poněkud podivná. Léčka na ukrajinskou techniku tím, že si nechát probít obrannou linii? A takhle je to bohužel u vás se vším.

4 0
možnosti
PC

Válka je VŽDYCKY špatně. Dojde-li k ní, je to pokaždé důsledek dlouhodobě velmi špatné zahraniční politiky, a to nejen státu, který válku rozpoutal. Jde totiž vždy o selhání celosvětové zahraniční politiky. Historie o tom jasně podává důkazy.

Podpora jedné nebo druhé strany není nic jiného nežli podpora agrese, a to logicky nikoli ve prospěch té či které země, ale jen a jen ve prospěch mocipánů a zbrojařského průmyslu, v jejichž zájmu (moc, peníze, zisky) je válka vedena.

Doplácejí na to pak běžní vojáci (ať na té či oné straně) svými životy, jejich rodiny a samozřejmě celý stát. Ohroženy jsou pak (nejen vojenský!) i státy ostatní. Ohrožen je tak pokaždé celosvětový mír.

Pokud by světová zahraniční politika fungovala správně, tedy ve jménu zachování míru, k válkám by nemohlo docházet.

4 4
možnosti
Foto

K tomu mělo sloužit OSN, ale jak je vidno, slouží jinak.

3 1
možnosti
MB

Zanalyzoval jste to dobře, realistická je ale až ta druhá polovina. Vašeho blogu. Válka skončí ale jedině jednáním, a sakra už aby to bylo.

7 1
možnosti
Foto

Důležité ovšem je, za jakých podmínek.

3 0
možnosti
EZ

Tak to aby ses už pomalu začal balit na frontu, Červenko!

1 6
možnosti
JK

A ty čemadan na svou cestu na východ za svobodou. Nebo na Vrabelovu demonstraci?

8 2
možnosti
RJ

Ahoj Járo.

Chtěl bych být také optimistou ale silně pochybuji o tom, že se Ukrajině podaří prorazit ruské obranné linie. Nebo je prorazit tak aby byla nadále schopna iniciativy. Podzim a s ním dané počasí se rychle blíží, těžké zbraně budou k ničemu.

Dronové útoky svědčí podle mého názoru jen o jednom, Ukrajině se podařilo dostat na ruské území dostatečné množství řekněme "partyzánů". Drtivá většina těch dronů jsou "prckové" kteří nemají potřebný dolet, takže jsou nepochybně vypouštěny z území Ruska. Jenže ještě žádné partyzánské akce válku nevyhrály.

Spoléhat na kolaps morálky v Rusku je naivita. Už jsem to tu psal i z vlastní zkušenosti, Rusovi stačí krajíc chleba a dvě stě gramů vodky.

8 4
možnosti
JK

Nojo, ale pokud je ztížené zásobování, i ta vodka chybí. A to už je velký problém.

9 1
možnosti
JL

Pane Jaroslave Cervenko. Dovolte me se vratit k vasemu minulemu clanku o moznostech mit F-35 ve vyzbroji ACR.

Opomel jsem konstatovat skutecnost, ze ty dnesni Cripeny, ktere ma CR ve vyzbroji, jeste neukazaly moznosti v bojove akci proti ruskym letounum. Mluvim o skutecnem boji a ne teorii.

Ten vyvoj tech ruskych letounu pujde kupredu s moznosti vyrovnanim tem americkym. To je vzdy ten trend vsech armad. Otazkou je, zda ty lacinejsi Cripeny budou dostatecne na vysi tem ruskym, specialne, kdyz rusove obsadi celou Ukraninu. Pri obsazenim Pobalti, to Svedsko bude take velmi blizko. Nahradni dily Cripenu budou v ohrozeni. Pri znalosti americanu mit vse pod "poklickou" vlastni zeme, bude snadnejsi nadradni dily dostat k tem F-35kam.

To je ta uvaha pro koupi tech F-35.

Dekuji za pozornost.

1 1
možnosti
RJ

Ve skutečném boji se Gripeny , tedy pokud vím , zatím nesetkali s ruskými stroji v boji nikde. To ovšem ani F35. Zapomínáte na jednu věc, F35 není určen k vybudování vzdušné převahy, na rozdíl od Gripenu. Rakety dlouhého dosahu jsou sice hezká věc ale už válka v Korey ukázala, že spoléhat se jen na rakety nelze. Současná ruské stíhací letadla jsou na tom pravděpodobně podobně nebo mírně lépe než je Gripen.

1 0
možnosti
JL

Pane Jaroslave Cervenko. Je znat, co Ukrajine chybi. Letectvo. Ale letectvo dnesnich moznosti. Neznam dnesni moznosti ruskeho letectva, vsak ukrajina nema ani to. Verim v moznostech ukrajincu se zdokonalit v ovladani F-16 natolik, aby byli dokazali vyuzit tech moznosti ktere F-16 maji. Snad to bude stacit. Tyto letouny jsou stale hlavni vzdusnou obranou USA.

5 0
možnosti
RJ

Pane Limo, rád čtu vaše komentáře, je to pohled odjinud ale tentokrát se mýlíte. F 16, obzvláště starších verzí o které se jedná, rozhodně nemůže nijak změnit stav tohohle konfliktu. To by jich musely být nasazeny vyšší stovky, což je zcela nereálné.

Ne nejsou hlavní silou USA, jsou jen nejpočetnější a co je hlavní jsou ve vyšších verzích.

0 0
možnosti