Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já myslím, že je chyba, že se to bere jaké remake té naší Popelky. Vždyť těch verzi bylo mnohem víc. Mně se líbila i ta naše starší Popelka s Evou Hruškovou a Janem Třískou jako vypravěčem. Prostě Norové natočili další verzi. Jen se divím, že do ní nenamontovali i Barnevernet, který by se Popelky určitě zastal. :-)

1 0
možnosti
Foto

Dobré ráno, paní Jandová. Asi bych souhlasil, pokud by Vorlíčkova verze nebyla v Norsku nejoblíbenější pohádkou.

0 0
možnosti
Foto

Za to může Jára Cimrman. Jak známo, protože se narodil jako úplný sirotek, musel u nouze nosit odložené šaty po starší sestře. Autobiograficky to pojednal ve hře Záskok. Takže průkopník všelijakých trans.. a nebinárů. Také si dost dlouho nebyl jist, co vlastně je, až jej znepokojilo, když se mu za jistých okolností začal zvedat fěrtošek.

A co Někdo to rád horké?

V pojetí hry Othello jsme už dávno upustili od obvyklého schématu. Jednak u nás (dramatický kroužek Tesla VÚST A. S. Popova) byla hra přetvořena v operu, kde ruský bíly emigrant Otělov najde zalíbení ve svém bodyguardu Casiovi (Clayovi). Desdemonu ztvárnil kolega Ruda Zápotocký ... ATD. A to, prosím, už v r. 1974!

Publikum to přijalo s nadšením, a nikoliv s znechucením, které nám tu dává najevo pan autor! :-)

R^

6 0
možnosti
JF

Božínku, Vy okolo té norské lapálie toho naděláte - vždyť v příští americké verzi už nejspíš bude hrdinou LBGT Popelák ... :-P

2 0
možnosti
BG

Vaše starosti bych teda chtěl mít... ;-D

0 0
možnosti
PB

..... tak má to jistý progresivní prvky, ale porád mi tam schází ta gender vyváženost,- dvě sestry a žádnej bratr, jako kde to smééé ?!?,- navíc ju ta macecha evidentně týrala, tudíž zásah Barnevernetu by byl na místě, žejo?!R^

4 0
možnosti
JM

A přitom existuje spousta dobrých filmů, kde homosexuálové přirozené vystupují... Ale tlačit je někam kde před tím nebyli? To je stejné jako když za socialistické kinematografie musel v každém filmu hrát pozitivní roli představitel dělnické třídy a padoucha pak obvykle kapitalista... Ještě si vzpomínám jak jsme se tomu schematu vždycky smáli a teď to tady máme zase jen přebarvené na růžovo..

7 0
možnosti
Foto

Bože můj, no to snad ne. Napsal jste to skvěle, vlastně nemám co dodat, jen Vám zatleskat, což právě činím, sice to neslyšíte, ale věřte mi! R^

P.S. Vlastně jsem si ještě vzpomněla na pokusy podsunout čtenářům a divákům Robina Hooda podezření, že Robin a jeho družina byli homosexuálové, protože někteří "zasvěcení" začali manipulovat s dílem Alexandra Dumase po svém a tvrdí, že některými popisy zbraní na to autor nenápadně poukazuje. :-/

5 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám, paní Ortová. Neslyším, ale vnímám:-). O Robinu Hoodovi jsem tohle nikdy neslyšel. Nu, zase jsem o něco poučen:-)

0 0
možnosti
Foto

Karma. Teď už jen můžeme čekat, kdy někdo udělá homosexuály z Křemílka s Vochomůrkou, nebo z Pata a Mata. A az se vrhli na sedm trpaslíků, nebo sedm statečných, to bude teprve masakr.

12 0
možnosti
Foto

R^, princ Bajaja by mohla být bezpohlavní osoba, ne?

5 0
možnosti

Řekl bych, že na Popelku nemáme patent - koneckonců pár filmových verzí cizí provenience (včetně Disneye) už předtím proběhlo. Ta naše je ale jedinečná a nějaké další přitroublé pokusy ji nemohou nijak ublížit.:-)

0 0
možnosti
KL

Už dlouho tvrdím, že všelijakým menšinám neškodí nejvíce různí "-fobové", ale aktivisté, kteří "hájí" jejich práva...

Vám karma...

14 0
možnosti