Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obavam se, ze politiky si zvolili sami lide a tak maji, co si zvolili. Psychopaty, losery, zvanily, lhare, co neplni ani svuj volebni program. Ale treba se volici pouci. Checht.

2 0
možnosti
ZZ

Lidé, kteří zvolili tyto politiky jsou pevně rozhodnuti ve svých chybách pokračovat dále, protože přeci nehodí svůj hlas Okamurovi, či Babišovi a nikdo jiný, který by stál za úvahu, na politické scéně v současné době není.

0 0
možnosti
BP

Kdysi se říkalo, že 4 největší nepřátelé socializmu jsou jaro, léto, podzim a zima. Ve druhé dekádě 21.století je to jednodušší. S výjimkou vrcholných představitelů, jejich podržtašků a klaky je za nepřítele státu považováno veškeré obyvatelstvo ČR.

5 0
možnosti
PP

Třeba s gymnazii nemá stát nic společného, to si řeší samospráva, kterou si volí občané.

0 0
možnosti

Je čas na politickou reformu. A bylo by dobré, kdyby s tím začali politici, aby to mohlo proběhnout pokojně.

2 0
možnosti
JB

Stejné jako všechny "překvapilo", že se před zhruba patnácti léty narodilo nadprůměrně dětí. Léta hnípali nečinností. A teď "řeší" místa na středních školách.

Ale chytráci už dopředu hlásí, kolik bude za padesát let důchodců.

9 0
možnosti
LK

Všichni čekají jenom na Vás, tím se to vysvětluje.

0 4
možnosti
JS

Souhlas a karma.

To neustálé překvapení pramení z úplného odtržení těch na hoře od reality všedního dne, netuší, která bije a přesto řídí a rozhodují, v této situaci nelze očekávat zlepšení ani ekonomické, ani celospolečenské.

Je nanejvýš smutné, že velmi neschopní lidé se v této zemi mohou docela snadno dostávat do nejvyšších pozic a vystrnadit během své cesty spoustu lidí schopných, tím jsme opět v praktikách socializmu, kdy se tak také dělo v masové míře a v těch nic neříkajících řečech si Fiala nezadá s Jakešem, jen to umí lépe zaobalit, ale výsledek a přínos je zcela stejný.

8 2
možnosti
PK

Nemohui si pomoci ale ten odkazující článeček "o zkouškách z češtiny" vyznívá jinak - pro řešení je tam dost návrhů. Nejde všechno řešit hned i když, přiznejme si, snížíme laťku. A bude hůře, představy že se většina Ukrajinců vrátí, až vyženou Putina, je mylná.

0 0
možnosti
Foto

Jistěže všechno nejde hned, ale dopředu ano.

0 0
možnosti
Foto

Jaroslave, další karma

Jen poznámka - Státní správa je de facto nezávislá na politicích. Takže ten poslední odstavec není jen o politicích, ale i o státní správě jako takové....

1 3
možnosti
LH

státní správa je nezavislá na politicích? a na tohle jste přišel jak.... politické zrušení poboček je třeba co?

10 1
možnosti
MR

To není tak o státě, ale o naší hlavě. Co je to za dobu kde vše musí řešit stát, úředníci, politici ... . Podléháme mediálnímu tlačence, jež neustále jako továrna chrlí, z životního prostoru, kde jsou myriády dějů, jen ty, které má v politice daná televize, noviny, jež navíc vedou už generace vyrostlé ve školství a politice, kde po písmenu A musí být B a, to že vše je lineární a musí fungovat podle daného pravidla.

Navíc my tu jámu, do které jsme dnes spadli, nevidíme, neboť, vnímáme jen aktivitu dne, nikoliv kontinuální čas dějů, jak jdou měsíc, rok ... Prostě žijeme v denním Matrixu. Panuje zde velká negramotnost právního, zákonného, ústavního, vymezení vlády, parlamentu, senátu, prezidenta, obcí, krajů. Je zde zákon o úřednících, úředník někde musí mít kancelář, kancelář je potřeba vybavit, propojit s databází na ministerstvech, úředníky zaškolit, najít na to finance v rozpočtové kapitole, pak tu jsou třeba hygienické předpisy, požární předpisy, co se týče množství osob, únikových cest atd.

Žijeme ve velmi složitém ekosystému, jež vlastně je odpovědí na stav a situaci společnosti, schopnost zvládat dynamické děje vlastního i společenského života, existence. To se ale neučí na školách, ale sám život.

Personální audit na Ministerstvu financí byl zahájen | 2005.

4. 2. 2005 — V příštích měsících bude na Ministerstvu financí probíhat organizační, procesní, funkční a informační audit (dále jen Audit), ...

3 0
možnosti
Foto

Bohužel velmi přesné, pochopit věci z dlouhodobého hlediska dnes téměř nikdo není schopný nebo nechce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik