Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

A opravdu uz dlouho nebyl Vladimir Vladimirovic videt jak kroti kone, lovi tygra, strili branku v hokeji nebo nebo skace z letadla bez padaku.

1 0
možnosti
VV

Sila ruskeho cara je primo umerna cene ropy a zemniho plynu.

2 0
možnosti
JL

S clankem jsem souhlasil az po odstavec o mezinarodnich vztazich a zmince o "stejne ztracene Ukrajine". Autorovi zrejme neni jasne, ze Ukrajina chce jen to co jsme chteli my, v rce 1918. Rusko se nikdy nenaucilo videt sousedni zeme jako sobe rovnocenne, vyznavaji jen metodu podrobit a komandovat. Kdo vypovi absolutni poslusnost dopadne jako Madari r. 1956, CSSR v r. 1968 a v soucasnosti Ukrajina a Gruzie. Skoda, ze Gruzie a Ukrajina nestihli vstoupit do NATO pred nastupem Putina.

Jedne veci jsem si vsiml po nastupu Putina k moci. Za casu Jelcinovych navazali druzbu domorodci z Cukotky a Kamcatky s Eskymaky Aljasky a Yukonu a kazdy rok se vzajemne navstevovali, Vlady Kanady, Ruska a USA, jim sponzrovaly. Pote co Putin nastolil absolutni moc vechny styky naraz prestaly. Proc? Osobne se domivam, ze se Putin obaval zeby se mohli Jakuti a Eskymaci Sibire dozvedet jak jednat s centralni vladou a vyzadovat kontrolu nad prirodnim bohatsvim kde ziji, tak jak to maji zarizeno v Kanade a USA.

1 3
možnosti
Foto

A bylo to, co jsme chtěli v r. 1918, tím nejlepším řešením pro nás i pro ostatní svět?

1 0
možnosti
JP

J77a60n 11P11a76v47l23í39k

23. 1. 2021 17:49

"... Putin je tím správným vůdcem, už jen proto, že tam dokáže udržet klid." Mě takové myšlení děsí. V koncentrácích taky dokázali nacisté udržet klid, podobně jako jakýkoliv totalitní režim. To je hodně vzdálené zdravému uvažování (jak autora pochválil jeden předřečník), stejně jako pochopení pro imperiální snahy, ať už jsou motivovány jakkoliv, nebo zcela opomenutá kybernetická válka vůči Evropě a USA, kterou vede vyškolený kágébák.

3 4
možnosti
Foto

Ono sice pan Šímek tvrdí, že Rusko vede kybernetickou válku proti Evropě a USA, ale to neznamená, že tuto válku vede právě ono. Stejně tak lze úspěšně předpokládat, že tady někdo se snaží nasadit Rusku psí hlavu.

3 1
možnosti
Foto

Je na ruské policii, jak vyhodnotí bezpečnostní situaci v ruských městech a co s tím udělá. Se slábnutím či posilováním Putina to nemá nic společného.

4 2
možnosti
Foto

Není rozumné věřit kdejakému šaškovi, i když je podporován globální propagandou. Akce vyšumí a demokraticky zvolený politik zůstane ve funkci, neboť drtivá většina si to přeje R^

4 6
možnosti
VR

Takže podle vás byl Putim zvolen v demokratických volbách? Máte poněkud podivnou představu o tom, co jsou to demokratické volby! Vy byste byl schopen tvrdit, že před rokem 1989 byly i u nás volby demokratické, že?

3 3
možnosti
Foto

J94o10s47e53f 54B14á89r15t98a

23. 1. 2021 16:44

Jestli se nepletu, tak blog v podobném duchu o nástupu k moci Putina tu kdysi napsal pan Větvička. Líbí se mi, že k hodnocení situace používáte zdravý rozum. Docela bych si vás dokázal představit v komentářích pro televizi, místo těch politologů z nic neříkajících institutů.

3 4
možnosti
Foto

Děkuji, to mě opravdu těší:-)

0 0
možnosti
JN

J47o86s68e20f 25N35i34k61l

23. 1. 2021 16:20

R^Docela střízlivé hodnocení Ruska. Připomenul bych jenom, že na zbrojení dává desetinu toho co USA. Každá letadlová loď se dá "jedinou levnou" raketou zničit. Kvalita tanků či jiné obrněné techniky už nebude rozhodující. Pravda, Rusko je "obklíčeno" americkými vojenskými základnami, je "zahnáno do kouta", musí odolávat různým sankcím (nejen ekonomickým, často i vymyšleným), dělá jenom vše proto, aby přežilo. K Navalnému bych jen řek: Co by dělali Američané, kdyby u nich pan XY politik v opozici burcoval k občanské neposlušnosti a byl podporován "ruskými neziskovými organizacemi"?

6 5
možnosti
Foto

Díky:-) K Navalnému, asi něco ekvivalentního jako když řešili Kubánskou krizi.;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 38,41
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik