Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že to byl Platón nebo jiný antický filozof, který řekl, že by v politice měli být především lidé, kteří ji studovali. Tak snad se to zase nezvrtne...I když jsem založením optimistický realista, nevidím to moc optimisticky.

0 0
možnosti
MS

V roce 1994 se Ukrajinci vzdali jaderných zbraní výměnou za garanci státní suverenity. Signatářem Budapešťské dohody byly také USA, z podpisu Jelcina učinil Putin cár papíru. Takže co dnes znamenají tehdejší garance USA pro Ukrajinu? Není to pro Ukrajince v podstatě takový Mnichov 1938, kdy nás spojenecká Francie prodala Hitlerovi? Takže výsledek bude jasný: řada zemí bude usilovat o jaderné zbraně, aby mohla agresora odstrašit - viz severní Korea. Také v případě Íránu jde jejich vývoj jaderných zbraní kupředu, také díky spolupráci s Kimovou Koreou. Jak se tomu lze divit, když se z vítěze 2. světové války a stálého člena Rady bezpečnosti OSN SSSR/Ruska stane válečný agresor. Takže se nám v přímém přenosu rozpadá dosavadní systém mezinárodní bezpečnosti na světě a znovu nastupuje heslo, "o míru budu jednat tehdy, až vojensky dosáhnu plánovaných pozic". To je opravdu děsivé, nicméně proti diktátorovi z Kremlu dnes Západ staví průměrné až podprůměrné politiky, kdy pro jednoho z nich se používá výstižná přezdívka "Spící Joe". Samozřejmě je Fialova mise do Kyjeva nepotěšila - ukázala totiž bezzubost Západu ještě ve větší nahotě. "Akční lety" a jednání politiků po svobodném světě vyřeší - však víte co. Potěš nás pánbů!

1 0
možnosti
PV

Nejsem hrdý na premiéra, který u nás v ikonický den 25.února 2022 zavedl znovu cenzuru.

Nejsem hrdý na premiéra, který stojí v čele politické sekty, která určuje, co je pravda a co ne, kdo je správný demokrat a kdo ne, co je správná demokracie a co ne.

Nejsem hrdý na premiéra, který dlouhodobě hlásá boj proti politickým lžím, čímž se fakticky ztotožňuje s praktikami nacistického NSDAP (viz.jejich program) či komunistického Československa v boji proti svobodě slova.

4 5
možnosti
VS

Jeho cesta neměla vůbec smysl. Jo, kdyby jel do Moskvy za Putinem a dohodl příměří, tak klobouk dolu. Jde mu jen o jeho sebeprezentaci a lidi mu to žerou. Otázka je, proč, když už, tam taky nejel někdo z těch západních státníků?

4 5
možnosti
MA

M92i76l83o34š 39A30d75a80m

17. 3. 2022 8:22

Premier, ktery utika za kazdou cenu od reseni problemu v Cesku. Rekl mu vubec nekdo, ze ridi ceskou vladu?

Cesta na Ukrajinu je mozna zajimava pro jeho sebepropagaci, kdyz nedela za co je placen. Ale rozhodne na te ceste neni nic odvazneho, nebo snad nebezpecneho. Zadny stat nestrili na vlaky a letadla s premiery a prezidenty. Nebo si opravdu nekdo mysli, ze rusove i americane o ceste nevedeli a online ji nesledovali?

6 4
možnosti
SL

Když dovedou střílet do civilistů, nemocnic i dětí, tak bych si tím nebyl jistý, co dokáže opilý mužík :-P.

0 0
možnosti

Gesto, které nic neznamená....Abych byl na premiéra hrdý, od toho je zatím daleko, ale klidně bych to skousnul, kdyby nám to nám všem pomohlo. Nejsem nepřející.

5 12
možnosti
Foto

Jste legrační. V čem by nám to jako mělo pomoct?

4 0
možnosti
JT

J31i95r58i 53T20i23c78h46y

16. 3. 2022 16:25

Toho Vystrcila pak mnozi odsoudili, obchod s Cinou je jim milejsi, nez sebeurceni jakychsi Tajvancu (i kdyz je tam vetrelci Cinane dostali asi do mensiny).

3 0
možnosti
Foto

Tajvanci jsou taky Číňani. Vždycky byli.

0 0
možnosti
PB

P91e39t41r 18B94u88r84i32a61n

16. 3. 2022 15:26

R^ naprostý souhlas.

3 3
možnosti
Foto

Dobrý blog, karma. Fiala si počíná dobře, jen tak dál. Bohužel Putin si nemůže dovolit prohrát, a zároveň je to pro Američany výjimečná příležitost porazit fašistické Rusko v tomto zástupném konfliktu na hlavu, takže se ta válka potáhne ještě dost dlouho. Hospodářské sankce jsou z pohledu ruské palebné síly na nic - protože dokud bude mít Putin chemičky, metalurgické závody a rafinerie, tak si Rusko prostředky pro válčení vždycky vyrobí a vůbec nepochybuji o tom, že je svolný spotřebovat v tomhle konfliktu životy třeba i desítek milionů ruských chlapů. Takže teď bude všechno záležet na tom, aby se dařilo Ukrajince systematicky dozbrojovat, aby Rusům nedopřáli oddechu a prostor pro konsolidaci. Teď bude dobře měsíc bláto, terén obstojně vyschne nejdříve koncem dubna, do té doby musí být co nejvíc připravena obrana velkých měst, protože potom se Rusům podaří města poměrně neprodyšně obklíčit a budou je systematicky srovnávat se zemí. Samozřejmě za ten měsíc se dá do pohybu dalších několik milionů lidí a těch 250 tis. Ukrajinců, co tu teď máme, je bohužel jen začátek. Držme Ukrajincům palce, a kdo můžeme, přispějme k veškerému tomu úsilí. Opravdu bojují i za nás, a není to fráze.

10 1
možnosti