Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Je to jednodušší než si myslite ... jaky krám takový pan a obráceně ... za Klausem je karka se sebranymi spisy jeste z Prognostaku lepších zítřků a za Babisem Agrofert s napr. nezprivatizoványm Unipetrolem protoze už ani tam nebyl kamaradsoft s klubem pravdy a lásky a jinych jejich miliónových demonstraci za vsechny demokracie, svobody a odpovednosti ... jen hesla na zem klesla ;-D

0 0
možnosti

Prezidentem bude koho zvoli lidi, ne ten koho zvoli tzv. elita. A tady vede Babiš i podle sázkovek......no a ze Zeman rekl, ze Trumo je zlocinec? Nesouhlasim s nim, ale tento názo má i česká tzv. demokratická opozice, která se opičí po názoru západních elit, které ho považují za zločince už 4 roky

5 0
možnosti
JF

R^ Prezidentem bude ten koho daji do medii a pak ho přechod ii davu ke zvoleni nebo ten kdo si toto bude moci zajistit sam. Trump, Babka, ... Kellner spis zvoli variantu 1 - viz. nakup Novy.

0 0
možnosti
VS

Zeman nevyhral volby proto, že by to byl tak kvalitní kandidát, ale proto, že hlavní soupeři byli slabší nebo přímo horší. A to bude podobné I u dalších voleb, ať už bude kandidovat Babiš nebo kdokoliv jiný....

8 0
možnosti
JK

J41a82n 75K41a13r84a98s45e91k

10. 1. 2021 19:12

dost dobre nechapu o co vam jde. Argumentujete logicky, je videt ze pouzivate zdravy rozum . Mozna tak nejak automaticky si patrne predstavujete, ze tyto vlastnosti maji neco spolecneho s volbami a nebo dokonce se soucasnym politickym systemem, ktery panuje ve vetsine zapadnich zemi. To by mohlo byt nejake vysvetlrni.

Vzhledem prave k tomu, ze pouzivate zdravy rozum byste preci musel vedet, ze volby jsou jakasi komedie, ktera slouzi pouze jako novodobe opium pro lidi, aby si i nadale mysleli , ze maji moznost neco rozhodnout (... ta predstava ze neco mohu rozhodnout je spojena s pozitivnimi pocity) a proto jsou volby v soucasnem systemu jeste nutnosti.

Samozrejme, ze stavajici system nemuze byt zavisly na tom, jaka skupina je prave u moci a tato 'nezavislost' je zarucena prave tim, ze se ty skupiny, ktere mohou tu moc ziskat vpodstate nelisi. Proto je uplne fuk, jake konkretni osoby budou po volbach pobirat ty poslanecke odmeny a jake politicke seskupeni bude sestavovat vladu.

Je treba priznat, ze zhruba 85% populace pristupuje k volbam tak, ze se dokonce skutecne zamysli, jestli by ten ktery kandidat byl lepsi nez nejaky jiny. Zrovna tak je to u tech politickych seskupeni. Je to usmevne ale jak jiz uvedeno nahore, prispiva to k stabilite systemu a ma to i funkci jakychsi ritualu (i to lide potrebuji) jako drive v kostele.

Zadne paralelni systemu tedy samozrejme neexistuji - jsou jen mocenske elity a ovce, ktere to plati.

Pro ty, kteri tomu neveri doporucuji se poohlednou na historii u nas za poslednich 30 let. Tak jako ve 'Studacich a kantorech' reditel toho pomyslnejho gymnasia vymnenil modre pijaky za cervene , tak asi tak se odlisovaly svymi rozhodnutimi vsechny predchozi vlady.

Lide, probudte se proboha!

0 0
možnosti
Foto

Nevím jestli budu opět volit Babiše, zatím ale nikoho lepšího nevidím. Jestli vyhraje váš favorit tak se z toho nezhroutím. O tom jsou volby.

4 0
možnosti
MK

Kdyby to byl aspoň Klaus.To byla aspoň osobnost. Bůh nás ochraňuj před Bartošem,to bychom tu měli hned davy cizáku s nepřátelskou ideologii vůči naši kultuře,jak to vidíme dnes ve všech státech západní Evropy a které by normální lidi museli živit,udávání by se zase stalo normou jako za komoušů,přišli bychom o naší korunu a úspory,zákony by nám diktovali politické neziskovky,které vedou a ovládají lidé kteří nic užitečného neumí,stali bychom se zcela závislí na EK ,která je složená z neschopných a nikým nevolených lidí.

8 3
možnosti

Jako bych slyšel Zemana když aktivoval své příznivce proti svým oponentům.

4 2
možnosti
JR

J70a56n 77R62á53ž

10. 1. 2021 15:17

Mám dojem, že i autor článku žije v paralelním světě, poněkud odtrženém od reality. V případě možnosti další kandidatury Zemana, nemám pochybnost, že by zvolen nebyl. U Babiše je to jiné. Jeho popularita v tomto čase sice klesá, ale nedá se se říci, že jeho podpora je marginální. Osobně nemám pochybnosti, že sněmovní volby jeho ANO vyhraje , i když se to mnohým, stejně jako mně moc líbit nebude. A dovoluji si vyslovit přesvědčení, že hlavní vina je v opozici, jejíž naději na kolektivní(!) vítězství nad ANO zlikvidoval Fiala iniciováním naprosto nesourodého "trojspolku".

Paralelní světy existují všude, nejenom u nás a chybou je tvrdit, že ten svět, ve kterém žije autor článku, je početně víc "obsazený" a že je lepší, než "svět" ve kterém u nás žijí voliči Babiše.

11 1
možnosti
Foto

Nějak jsem si nevšiml, že bych něco tvrdil o konkrétních počtech a ubezpečuji Vás , že v paralelním světě nežiji, snažil jsem se být řekněme optimistický. Jinak bohužel s Fialou a potenciálním výsledkem voleb s Vámi dost souhlasím.

0 0
možnosti
DH

Napsal jste, že "Miluji výzvy k diskuzi v situaci, kdy stále více lidí vůbec neví, co to je" ....... a pak tady nalijete kýble špíny na Zemanovy a Babišovy voliče. Tomu říkáte diskuze, kterou tak milujete??8-o;-€

5 1
možnosti
Foto

V pořádku, přijímám, nepochybně oprávněná kritika. Háček je v té věci, že oni jsou právě ti (nejen oni pochopitelně), kteří tu diskusi často nepřipouští, na jejich miláčky nelze říci nic špatného.

2 0
možnosti
PB

P95e84t26r 39B29u17r61i13a49n

10. 1. 2021 14:59

Souhlas, karma.

Popíšu můj zážitek z volební komise do parlamentu v roce 2017:

Stojím před budovou a pokuřuji. Blíží se dvě opravdu staré dámy. Obě hůlku, navzájem se podpírají, co chvíli se zastavují a těžce oddychují. Při jednom takovém zastavení kousek ode mne, se ta jedna opře o druhou a pronese:

"Lidi stejně budou zase volit toho estébáka Babiše."

"No jo, to je už horší jak v 46. roce."

"Tak pojď, Mařenko, ať už to máme za sebou."

2 2
možnosti