Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Jaké nástroje pro boj s krizí a inflací má autor na mysli? Zřejmě mu jde jen o to, aby si kopnul do Babiše a ukázal, že jde s novou vládou. Ta sice nic pořádného nepředvedla, a do této doby pomáhá inflaci raketově stoupat. Fiala hledá signály a ostatní členové vlády zřejmě ani neví jakých čísel inflace již dosáhla. Na druhé straně máme takovou vládu jakou si zasloužíme! Pomáhej nám Bůh!

2 1
možnosti
ZZ

On nejspíš ani autor blogu ještě neví která bije a že jeho guru je nahý.

Všichni jeho stoupenci to nechtějí vidět a tak raději veškerou vinu svalují na opozici jejich ikony.

;-(

0 0
možnosti
PP

P67e41t28r 64P11r28o94k73o62p

13. 6. 2022 17:55

Odřít zaměstnance co nejvíc, vytrvalá snaha zlikvidovat konkurenci v podobě malých a středních farmářů a právě ta nízkomaržová výroba. Všechny tři faktory mají jednu společnou věc, málo peněz do rozpočtu, právě ti malí a střední přispívají v souhrnu mnohem více, než tohle neokomunistické JZD.

-------

Jak to z toho vyplyva? Jak tu uvahu dovozujete?

1 1
možnosti
JV

J92a74n 84V78ě25r33n36ý

14. 6. 2022 7:56

Nevyplývá a neodvozuje. Tohle jsou podobné žvásty jako když by na idnes všichni vyřešili stomiliardové deficity seškrtáním pár sociálních dávek.

1 0
možnosti
JV

To je pravda. Za všechno může Babiš, komunisté, nacisté, František Josef I., Marie Terezie, Přemysl Otakar II., Mojmír II., Sámo a Praotec Čech.

0 0
možnosti
ZZ
FN

Nebudu se Babiše nijak zastávat, ale tento národ má hodně špatnou paměť... Současná vládní koalice v roce 2020 neustále dorážela na vládu s tím, že nedostatečně podporuje obory postižené Covidem. Doteď mám v paměti jak paní Pekarová válčila s Maláčovou že finanční podpora podnikatelů je nedoststečná a těm co pracují na dohodu musí stát také vyplácet. Byla to právě současná vládní koalice, kdo tlačil vládu k většímu rozhazování....

A upřímně, za současnou inflaci muže tato vláda. I kdyby minula vláda šetrila, tak by se nic nezměnilo na současném stavu, NIC. Inflace je způsobena zejména zvýšením cen energií a pohonných hmot, jejichž výši současná vláda odmítla regulovat. Od cen těchto komodit se pak odvíjí cena veškerého ostatního zboží. K tomu přidejte skutečnost, že není nijak omezen vývoz pšenice a ostatních obilovin do zahraničí, které přeplácí naše odběratele. Za to Babiš nemůže, fakt ne.

9 2
možnosti
Foto

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-podivejte-se-kdo-dostal-nejvic-covidovych-dotaci-od-statu-185749

.

Ano, byla nedostatečná, protože drobní podnikatelé dostali prd a nejvíc shrábly třeba kasina.

Viz odkaz.

2 0
možnosti
Foto

A61l44e73š 68B85a11l45o72u40n

13. 6. 2022 13:18

Pokud Babiš rozdával, pak to jistě nebylo jen z jeho vůle, pokud si pamatujete taky na odškodnění podnikatelů za covid, kteří si pak tyhle prémie užili na dovolených. A tlak to byl ze strany opozice... a ze se nástroje pro boj s inflaci údaji dlouho? To vykládejte vládám Kalouska, Topolánka, Paroubka, Nečase a hlavnímu strůjci bídy a rozkradení státního majetku - v. Klausovi st.

7 0
možnosti
Foto

J52a35n 40Š13i75k

13. 6. 2022 8:24

Školství chrlí absolventy, kteří obtížně hledají situaci na pracovním trhu. Jenže na pracovním trhu chybí nejvíce profese, kde není potřeba vzdělání, ale manuální dovednosti. Zásadní problém vidím v neochotě této skupiny se dále vzdělávat. Hodně by pomohlo ji motivovat k dalšímu celoživotnímu vzdělávání, které by mohlo probíhat formou večerních škol. Školství a pracovní trh by měl být v souladu. Já na montovny nenadávám, v době kdy se zaváděly, to byla nutnost, protože byla vysoká nezaměstnanost. Problém však je, že jsme se s montovnami spokojili a nerozvíjeli se dál. Nerozvíjí se vzdělávání, spokojujeme se s tím, co máme a proto přešlapujeme na místě. Vzdělaní lidé v montovnách by to pomohli změnit. Naivní...Hezký den Jardo

7 0
možnosti
Foto

Ahoj Honzo. Naivní, proč? V Německu nebo Švýcarsku dělnické profese rozhodně nelze považovat za vysloveně nevzdělané. Funguje tam výchova k demokracii a kritickému myšlení. Ale chytil ses základu společnosti a to je vzdělávací systém. Je zrcadlem. Asi nemá smysl to nějak rozvádět.

1 1
možnosti
Foto

Pro všechny, kdo vidí nějaké povýšenectví. Tohle je prostě tragédie.

0 1
možnosti
JL

Kdyz jsem procetl vsechny poznamky k vasemu clanku, pane Cervenka, trochu jsem se usmal a odpovedel pro sebe.

Mysleni dobre, snad jen bez poukazovani prstem kdo to zk...vil. To nikdy neprinasi neco dobreho.

A co dal?? Mluvite o mnoho spatneho v organizaci nekterych odvetvi statu, mnoho predpisu, mnoho napadu jak to delat lepe a ucineji (pan Kounovsky), kritika vlady pana Sindelare a snad ten nejlepsi prispevek pana Komarka zacinajici: "Fialova vlada dela prd...."??!!

Je pravdou, ze koalice prekonala tech 100 dni od zacatku vladnuti, bez uhony. Jen ukazala verejnosti kde stojime. To vse co by obcan mel znat.. Jenze....??!!

Odbory tech rady statnich zamestnancu, ktere jsou povzbuzovany temi levicaky (pan Paroubek citi prilezitost tak revni) maji nejakou tu silu a prida-li byvaly premier nejake ty "koblihy" tak muze byt na problem zadelano.

Nemohu si pomoci s moji stalou pripominkou. Dokud bude "koalicni" vladnuti a tato koalice bude mit rozpocet (tedy penize) ve vlastnich rukach bez vnejsi kontroly (mozna Senat), CR nebude mit vladni stabilitu. A ma-li koalice moznost usmernovat hospodarstvi svymi zakony (maji vetsinu ve Snemovne), budoucnost hospodarstvi v CR je v nebezpeci (ekonomove dnes poznavaji co se udelalo spatne v minulosti a dnes nas brzdi) To se s novou vladou neda opravit za tech par mesicu.

To je moje rada na premysleni. Prijemny nedelni vecer.

1 0
možnosti
ZZ

Pane Červenka, mohl byste mi vysvětlit, proč Švýcarsko při zadlužení 220 % HDP mají jen 2,5 % inflaci ?

Není to náhodou tím, že se nepřipojili k sankcím a dál si klidně odebírají ten zlý Ruský plyn za cenu cca 6 Kč / m3 ?

;-)

4 3
možnosti
ER

jste spatne informovan.Prectete si dnesni 20 minuten.Zadluzenost CH 25 miliard,je mozno splatit okamzite.S inflaci mate pravdu.Sankce take dodrzuje.

0 0
možnosti
Foto

Ahoj... jak rád bych se probudil, byl by leden 2019 a poslední dva a půl roku by byl jen sen... Karma.

2 0
možnosti
Foto

Ahoj Filipe. Já už bych se asi vracet nechtěl, ale pochopiteně Ti dobře rozumím. Děkuji za karmu a žádné další jídlo a Lucii Bílou:-):-):-)

1 0
možnosti