Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

souhlasím že Maďaři, stejně jako Rakušané, dodnes těžce nesou rozpad Rakouska-Uherska.

jinak píšete, nezlobte se, naprosté nesmysly. tak například v té Vaší vzdělanější Budapešti získal Fidesz 16 mandátů z 18-ti. V jiném regionu zase nedokázal kandidáta Fideszu porazit ani vůdce toho slepence co si říká opozice

článek je ukázkou klasického komunistického myšlení ve stylu kdo nejde s námi je nepřítel lidstva

4 0
možnosti
PH

jo, pro rudozelene je populismus /naslouchani prani a vuli lidi/ to nejhorsi co muze byt... lid preci nemuze vedet co je pro nej dobre. to vedi jen oni... rudozeleni

3 0
možnosti
JS

Po pristani mimozemstanu v Madarsku, nekdy zacatkem 20. stoleti. se zacali rodit v okoli Budapesti budouci genialni matematici a fyzikove. Jednim z nich je na pr. otec vodikove bomby Edward Teller. (z jeho autobiografie Memoirs, Perseus publ. 2001).

0 0
možnosti
Foto

Je to strašné, Maďaři si dovolují mít na věci svůj názor a prosazovat ho, místo aby se poslušně klaněli k Bruselu, potažmo Berlínu.

6 2
možnosti
ZB

Maďarsko má na spoustu otázek svůj názor. To se neomlouvá, dokonce naše vláda by jistě Maďarsko nejraději vymazala z mapy. Jak je vůbec možné, že Maďarsko má vlastní nory a nerespektuje centrální proBruselské inštrukce? To česká vláda plní na tři sta procent.

2 0
možnosti
PV

Postkomunistické země mají zkušenosti s totalitou, proto se totalitě v těchto zemích tak dlouho nedaří (či spíše nedařilo) prosadit.

Maďarsko pod vedením Orbána je bohužel jednou z posledních zemí, které lze nazvat svobodnou pluralitní a kterou dosud plně neovládl perverzní liberálně-bolševický totalitarismus charakterizovaný obří nenávistí vůči každému, kdo se o milimetr odchyluje od ideologii určených dogmat, monopolizací na určování pravdy, likvidací názorových oponentů a zaváděním cenzury (u nás ji liberální bolševici zavedli v symbolický den 25.2.2022, kdy vedle 3 patrně proruských webů zlikvidovali několik desítek webů opozičních, které měly sice Putina na háku, ale zato tvrdě kritizovali liberálně bolševickou sektu).

6 3
možnosti
Foto

Přesně tak - zkušenosti s totalitou, proto odmítají totalitu novou, aby někdo na vyšších místech rozhodoval, že to a to slovo se nebude používat apod.

1 0
možnosti
JP

Pane autore, když napíšete kravinu, tak jí nedodáte na vážnosti tím, že v každé větě použijete alespoň jedno cizí slovo. Ten nadpis a jeho význam je kapitola sama pro sebe.

7 1
možnosti
Foto

Orbán zjevně podporuje Putina, Zelenského označí za svého protivníka, ale budou se tu stále vyskytovat tací, kteří se budou tvářit, že všemu rozumí mnohem lépe. Nepotřebuji všemu rozumět. Mě stačí, že ten Maďar a Maďaři v podstatě schvalují genocidu na Ukrajině. Člověka člověkem dělá především lidskost a ne to, že má plný pupek a plnou pusu řečí. Vzpamatujte se lidi.

3 5
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

FS

"Maďarsko je symptomatickým ekvivalentem postkomunistických zemí". A já jsem si dodnes myslel, že Maďarsko jen prostě je postkomunistickou zemí.

2 0
možnosti
RV

Těším se, jak se příště autor pustí se stejnou vervou do Polska. :-)

9 0
možnosti
Foto

To ted neudela, Polsko stoji na te spravne strane, ted v tuhle chvili, na chvilku

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2263x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik