Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Je mnohem snažší nevlastnit média, ale pouze zadávat prodejným novinářům témata, která mají v médiích rozmazávat ve prospěch určitých politických stran.

To konec konců vidíme na mediální podpoře STAN, TOP, ODS .... ze strany tkzv. "renomovaných " masmédií - jako jsou ČT, CNN, Seznam, Hospodářské noviny, Novinky, Reflex, České noviny ......

0 0
možnosti
AK

Jaká fraška.

Pokud to pan prezident podepíše - a jak víme ještě se nestalo, aby něco nepodepsal - tak audiovizuální a tištěná média budou už moci provozovat pouze bezdomovci.

Nevím ale, kde vezmou na jejich pořízení...

1 0
možnosti
OD

Bavíte mne. Opět rozhořčen a pak to kompenzujete příběhem.

S odchodem filosofie a ideologie na smetiště dějin vznikl amorfní chaos a vznikla utilitární politika. Její zadání je jednoduché - "Chceš kontrolovat příštích pět trilionů korun ze státního rozpočtu? Pak říkej lidem to, co chtějí slyšet a občas jim dej malý dárek". Politik není ani scénárista, ani režisér, je to jen herec, kterého režíruje jeho agentura a nálada elektorátu. On nic nevymýšlí, on jen dodává požadovaný názor a hlídá pozice u rozdělovníku. Parlamentní strany mají dost velké zázemí v administrativě a oborových lobby, že mohou definovat nějakou strategii, která je navíc výslednicí přirozených zájmů zmíněných, takže jí lze předvídat. Mimoparlamentní strany jsou pokusy o restart kariéry těch, kdo s většinou lidských a charakterových vlastností vyletěli ze stran velkých a pak směsice ambiciosních tatrmanů z ulice, kteří se snaží využít slabosti stran velkých a hledají +alternativní cesty do kapsy daňového poplatníka. A pak jsou tu pánové jako Berlusconi, Babiš či Trump, kteří politikou řeší své firemní problémy či růst v dobách hojnosti. Ti jsou pak režiséry, scénáristy i herci v jedné osobě.

Buďte realista, takhle zahodilo hlas více než milion lidí v minulých volbách. Výběr je menší než si myslíte, realisticky je to Fiala / Babiš. Ostatní jsou jen obloha.

Pokud chcete věci měnit, proč raději nejdete tu politiku dělat? Ono to asi chce více, než jen jednou za pár let jít k volbám, to by byl život příliš jednoduchý.

2 2
možnosti
Foto

, no jo, celý Vy. Nejdu asi ze stejných důvodů jako ta elita. Psaním těchto článků se víceméně především bavím a zkoumám reakce lidí. Stejně realisticky to ve finále může být zase někdo jiný než ti dva. Primárně jde o voličstvo. Babiš je prostě nevolitelný a Fiala k tomu míří mílovými kroky. A upřímně, strategii u obou hledám marně, snad kromě pitomých žvástů, kterými se snaží oblbnout voliče. A jsme znovu u těch voličů.

1 0
možnosti
ZD

Přečetl jsem váš článek a vzpomněl na články minulé.

"Pořád je pro mě tisíckrát přijatelnější než cirkus ANO s principálem Babišem.

Zdroj: https://jaroslavcervenka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791661";

Moc vám nezávidím očekávání prince na bílém koni. Někdo se tak marně pročeká celý život.

9 8
možnosti
DR

Pravda, nicméně stále je to lepší než ty tisíce voličů, kteří to vždy po letech zase hážou těm stejným partajím, které už v minulosti propadli, poněvadž mají buď krátkou paměť anebo jsou strašně naivní v tom, že doufají, že už se polepší. Autor má aspoň naději.

10 4
možnosti
MM

Pořád se mluví o navýšení nějaké daně, ale nikde nevidím úspory. Ministerstva bobtnají, pořád máme 14 krajů, v každé vesnici dobře placené úředníky, zbytečný Senát, stovky neziskovek a institutů s tisíci politologů a sociologů.... Tam hledejte peníze

20 3
možnosti
JR

J74a31n 23R51á34ž

18. 6. 2023 12:16

Čtyřicet let jsme mnozí žili v režimu, bez zřetelné perspektivy zlepšení politické kultury i ekonomického pokroku. A mnozí, stejně jako já k volbám nechodili protože věděli, že nemají reálnou možnost něco změnit. A já přiznávám, že se mi pocit rezignace na víru, že volbou mohu něco změnit vrátil a tak poslední volby byly zřejmě poslední, kterých jsem se zúčastnil.

8 0
možnosti
Foto

Rozumím, pane Ráži, přesto půjdu :-)

6 0
možnosti
JD

Lex Babiš no.2!

Už jsem to zde psal v minulosti několikrát a napíšu to ještě jednou.

Noviny "nedělá" majitel, ale novináři!

ONI musí být zárukou kvality, nestrannosti!

Pokud se nechají majitelem tlačit k psaní jen o některých tématech, tak to nejsou novináři, ale .........................

Existuje zde také Etický kodex, tam máme psáno, jak se má novinařina dělat. Bez ohledu na majitele!!!

16 7
možnosti
ZH

Proč tedy iDnes sklouzl do bulváru? Že by to mohlo být tím, že kvalitní novináři kvůli majiteli odešli?

11 15
možnosti
RP

Dobře napsáno. Karma.

11 2
možnosti
KL

Signifikantní na lex Babiš je to, že jsem nezaznamenala žádný bouřlivý potlesk v řadách příznivců pětikoalice. Buď tedy už žádní nejsou, nebo zkrátka odmítají tohle stínové divadlo na "řešení problémů" a chtějí aby místo blbin řešila pětikoalice věci podstatné...

25 8
možnosti
PP

P28a43v43e25l 69P94o70n45e86c

18. 6. 2023 10:54

Vítěz voleb nemůže být nikdy lepší, než nejlepší z kandidátů. S tím voliči nic nenadělají. A slušní lidé se do vrcholné politiky moc nehrnou.

8 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik