Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Někdo, kdo sw dokázal v europarlamentu spřáhnout s tou zelenou sebrankou je schopen bohužel naprosto všeho. Například "demokratizace vlastnictví".

2 0
možnosti
VV

Proc ne?

Sice se to za temer 30 let jeste zadne ceske strane nepodarilo ale za pokus to stoji.

Kdyz se o to muze pokouset japonskokorejska strana, tak proc ne pirati. Ti byli neco jako Janosik, take okradali jen bohate.

1 0
možnosti
JK

Co si představujete pod tím slovem "státotvornost", případně "státobornost"? Ta definice je klíčová pro to, zda je vůbec možné reálně naplnit vaše očekávání. Jestli vaše očekávání není reálné, pak hledáte státotvorce zbytečně. Slovo nelze brát doslova, státem již jsme, tedy pokud nepožadujete přičlenění jiných území k tomuto státu, to je jeden z nereálných požadavků. Taky to může být třeba nová koncepce právního řádu, vytvořit nový právní stát. Třeba jde jen o lidské vztahy, tvorba státu přívětivého a láskyplného (že by šlo o opozita nepředpokládám). Nebo nějaká kombinace. Nebo prostě nevíte, jen chcete změnu a čekáte co bude nabídnuto a to uvítáte nebo zamítnete, snadná a hojně užívaná cesta ovšem spíše "státoborná".

0 0
možnosti
JR

J30a69n 26R27á60ž

24. 3. 2021 11:38

Piráti mají zakódovanou utopickou myšlenku, že stranická demokracie je založena na právu každého člena do všeho kecat a být vyslišen. Takže jsem velmi zvědav na výsledky jejich internetových hlasování například o vládním programu a jak bude reagovat ta část členů, která bude přehlasována nebo co nastane, když členové odmítnou hlasovat pro návrhy vedení.

1 0
možnosti
Foto

Ano, přesně na to narážím v textu

0 0
možnosti
IP

I57v40a44n 38P16i35c55e91k

24. 3. 2021 10:55

Piráti stále podporují přijímání nelegálních migrantů. Není pravda, že tento bod opustili. Ano, nemluví o tom nahlas, aby si před volbami neublížili, ale na svém webu to mají poměrně otevřeně napsáno - přečtěte si jejich prohlášení k migraci z podzimu minulého roku.

2 1
možnosti
Foto

Otázka zní v jaké formě, myslím, že diskuze na tohle téma u nich utichla.

0 0
možnosti
Foto

Státotvornost jako popření pluralitního principu? No jasně!

Přece všichni víme, že nejstátotvornějším systémem je diktatura a nestabilnější režimy jsou autoritářské režimy založené na vůdcích potažmo faktických vlastnících politických stran.

Otázkou je jestli stabilita, rozumí se třicet let vlády jedné partaje a jednoho vůdce, je to, co bychom rádi.

Já osobně se domnívám, že čtyřleté střídání vlád a s tím souvisejících parlamentních většin je tak akorát. Ovšem musí panovat shoda na základních principech, jako je zahraniční orientace, tržní ekonomika, sociální systém a pod.

0 0
možnosti
Foto

I tolik adorovaný Masaryk chápal limity demokracie, viz pětka či jeho čistě autoritativní rozhodnutí.

2 1
možnosti
Foto

J37o27s86e65f 97B38á63r79t27a

24. 3. 2021 10:11

To udávání jim nikdo neodpáře.

3 1
možnosti
Foto

No já nevím, ale Piráti nemají ve svém čele estébáckého udavače. Nebo se pletu?

1 0
možnosti
Foto

Být státotvorným subjektem může být velmi snadné. Otázka je, jaké kvality státu chce subjekt dosáhnout.

0 0
možnosti
Foto

Dokonale prázdná otázka.

2 0
možnosti
JV

Tak Piráti jsou velká neznámá. Vůbec z nich nejsem nadšený a dívám se na ně vysloveně skepticky. To ovšem i na ANO, SPD, KSČ a Trikoloru, která zřejmě bez Klause upadne v zapomnění.

Ty různé směry uvnitř strany se naplno projeví, až si čuchnou k moci. Pokud v boji o moc vyhraje ta racionální část, nemusí být nakonec tak zle. Vůbec bych nepokládal za vyloučené rozpad strany na různé frakce v průběhu dalšího volebního období. Domnívám se, že se na zásadních věcech neshodnou, což nutně vyvolá rozkol a hádky. Bartoš není diktátor typu Babiše, Okamury nebo Klause.

Tak trochu se obávám, abychom s porážkou Babiše nepustili ze řetězu něco ještě mnohem horšího, Bylo by lépe, kdyby se bez nich příští vláda obešla, což se v současné době nezdá jako moc reálné. Buď nastane pokračování vlády ANO (+někdo z SPD, KSČ nebo ČSSD), nebo vláda poskládaná okolo Pirátů. Domnívám se, že ani jedno pro nás není dobrá volba. Ach jo :-/

0 0
možnosti
Foto

Chtěl bych být pozitivní a věřit, jak jste napsal, že vyhraje ta racionální část. Pak by byli ve vládě přínosní.

1 0
možnosti
Foto

Ne, že byste v lecčems neměl pravdu, ale jak moc se budu mýlit, když toto "A tyto lidi většinou spojuje jedna věc, fanatismus a neústupná snaha prosazovat svou ideologii." napíši o ANO s tím, že slovo ideologii nahradím slovem "zájmy"?:-)

5 0
možnosti
Foto

S tím se nedá nesouhlasit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2263x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik