Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Čo robil Západ ? Nič ? A čo mal robiť bez "Pozývacieho dopisu" ? Vtedy to ukrajincom asi vyhovovalo , že sa rusom podarilo do 2014 totálne rozvrátiť ukrajinskú armádu , že sa nebola schopná ani brániť , nie ešte útočiť! Brigáda námornej pechoty čo mala brániť Krym čiastočne prešla na čele zo svojim kontraadmirálom na stranu rusov a zbytok utiekol.....

Ešte dnes sú ruskí spiaci agenti v UA tajných službách , armáde a vo vládnej administrácii.

0 0
možnosti
Foto

" Ukrajinci mohou trochu za tu válku"

To bych prosil nějak upřesnit. Co podle Vás měli dělat a co neměli?

Nezapomeňte, že Ukrajina byla prošpikovaná ruskými agenty, a že teprve po útěku Janukovyče (který je jedním z viníků následujících událostí, postrčen Kremlem) se tam teprve začal formovat stát, který chce měnit svou situaci.

A co, my nemůžeme za nic? Za pana presidenta, za minulého premiéra, za dodávky zbraní Rusku? Za utajené komunisty, kteří škodí kde mohou, za to, že nedokážeme odsoudit bývalé prominenty režimu, natož současné darebáky ... atd.

Aspoň si dokázali zvolit presidenta, který se za národ postavit a dělá možné i nemožné. A my?

Ono by to chtělo nejprve zamést před svým prahem...

2 0
možnosti
Foto

Dobré otázky, musím popřemýšlet. Snad jen to, že ani oni se s Rusy na svém území moc nemazali.

0 0
možnosti
JV

Nikdy nezapomenu na rok 2020 a na obecní vyhlášky, že se zakazuje topit uhlím a jinými materiály, pod drastickou pokutou. Politici vyhrožovali, že budou chodit kontroly a analyzovat, kdo čím topí. Zoufalí důchodci utratili poslední peníze na plynový kotel, nechali si vyvložkovat komín a odstavili staré kotle. Najednou není plyn a důchodci a samoživitelky v rodinných domcích jsou nabádáni, aby si pořídili tepelná čerpadla a fotovoltaiku. Ale za co? Ale za co? Doplatek za fotovoltaiku i přes státní dotaci je dvě stě tisíc. To se z důchodu nedá pořídit. Celá generace doplácí zoufalstvím i bídou na idiotismus politiků. Za svá pomýlená rozhodnutí by měl stát zaplatit energie všem a ne z nich vybírat daň 22%. Čeká nás mrazivá zima, ale pokud se něco nezmění, tak některým politikům bude pěkně horko. Sociální smír skončil a lidem dochází trpělivost.

5 0
možnosti
SL

Náš velký problém je to, že u nás po listopadu vládli komunisté a jejich pohrobci ... ;-(

Díky tomu, že jsme byli víc než 50let masírováni, že Rusko je náš Velký přítel, tak myšlení lidí (hlavně i politiků) nějak zamrzlo a do parlamentu se volily strany, které byly tím kamarádským Ruskem podporovány (přímo i nepřímo).

A politici vzešlí z Prognostického ústavu s bývalými komunisty (s podporou STB) a pravými komunisty byli prostě u moci. Navíc poslední dvě vlády měly rozhodně jiné zájmy, než se starat o cizí budoucnost (obyčejných čechů). Místama to vypadá, že se nám za něco mstí ...

Taky naši zástupci v EU jsou výkvět českého národa. Zástupci KSČ, SPD a ANO jsou jednoznačně kamarádi RuSSka a občas to dávají nepokrytě najevo :-/.

Taky IVK je výběr těch našich neprodejných ctitelů V.V.Putlera ...

Nerozumím tomu, že o sobě mluví jako o pravicových politicích ;-D;-D;-D.

2 1
možnosti
JS

Náš problém je v tom, že se chováme jako dítě na prvním stupni základky, kdy je jeho výmluvou , že dostalo čtyřku, že tam byly i děti, které dostaly pětku a že za to, že bylo hodně špatných známek může učitelka.

Tohle dělá EU i naše vláda, vždy za to může někdo jiný a poukazuje se na to, že jinde to je ještě horší, ještěže máme to Pobaltí a Turecko, jinak by už ohledně inflace ani nebylo na koho poukazovat;-).

8 0
možnosti

Rusko baží po celou dobu své existence aby bylo uznáno jako pravoplatný člen vyspělých zemí a to platilo za cara za Stalina, Brežněva a je tomu i dnes..Evropa bez RF? nevím ale tuto situaci nedokážu odhadnout protože ještě nikdy nenastala.

0 0
možnosti
Foto

Ale ano, bývala Kyjevská Rus. :-)

0 0
možnosti
VB

Až na větu, že Ukrajinci mohou trochu za tu válku, se vším souhlasím. Co ale neuvádíte, jak jste na to reagoval vy sám. Co jste v roce 2014 tvrdil?

No a za další, přiznejme si to, že byla nějaká politická realita. Nějaká nákladná konfrontace s Rusáckem v roce 2014 nepřipadala v úvahu pro odpor voličů. Vždyť i dnes je zde plno kolaborantů a nechutňáků, co by za 1 °C prodali vlastní matku.

Já jsem třeba 2014-2015 napsal:

Musíme zahájit novou éru aktivního zadržování Ruska, jejímž prvním kolem byla, jaká to historická shoda, Krymská válka (1853-1856). Politická korektnost vede k nejistotě, všechno relativizuje. Brání nám veřejně deklarovat civilizační a ekonomickou převahu nad Ruskem a vyslovit fakt, že se stalo nepřítelem. Dnešní Západ se podobá Francii v předvečer II. světové války, se všemi svými socialistickými experimenty rozkládajícím hospodářství i společnost, relativizací hodnot, defétismem, populismem elit. Rusko vždy rozumělo pouze síle a odhodlání. Snahu o dialog vnímá jako slabost. Odpovězme stejnými recepty hybridní a informační války. Rusko není monolitem, má vlastní nespokojené sociální vrstvy, separatisty i ekonomické problémy.

Jakákoliv spolupráce Rusy posiluje, nikoliv civilizuje. Nepomáhejme Kremlu obchodem, úvěry, vědeckými kontakty ani poskytováním prestiže. Všechno se obrátí proti nám.

Na ruskou hrozbu netradiční války musí Evropa reagovat širokým spektrem opatření. Mezi ty konvenčnější patří zvýšení výdajů na obranu, prověření mobilizačních plánů, systému nákupů a logistiky v době ohrožení státu, vrácení oprávnění armádě zasáhnout při vnitřních nepokojích.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=463031

3 7
možnosti
Foto

Musím přiznat, že v té době jsem měl natolik velké osobní i profesionální záležitosti, že to šlo kolem mě jen okrajově. Ale jestli si něco doživotně pamatuji, ta je to Dlouhý telegram. Ale zároveň nepopírám, že pak jsem nějak přijal obecný narativ a nevěřil jsem, že to Putin udělá. Ale stále jsem přesvědčený, že zodpovědní by měli...

0 0
možnosti
JM

Pojmenováváte to celkem přesně, ale kdo vystaví evropským politikům vysvědčení? Asi první předpoklad je aby se o tom, kdo za co může a proč, začalo vůbec mluvit a nebylo to hned označeno za prokremelskou propagandu nebo dezinformaci. Dále bude nutné vyřešit problém osobní odpovědnosti politiků. Na příklad jednatel firmy v případě chybného rozhodnutí vedoucího k bankrotu nebo zásadní škodě firmy za to ručí celým svým majetkem. Něco takového u politiků i v různých funkcích není! A přitom svým rozhodováním ovlivňují miliony lidí a v případě europarlamentu stovky milionů lidí. Tam je ještě problém, že europoslanci jsou z větší části jde jen o zvedači ruky, kteří bez znalosti kontextu jen odsouhlasují to s čím přišli nikým nevolení a nikomu neodpovědní úředníci aparátu EK. Jinak jde z mého pohledu o gigantický lapsus zejména politiků Německa. Němci se tím v mých očích úplně znemožňili a i přes to že jsou jeden z mála skutečných ekonomických tahounů Evropy, což by je tak nějak pasovalo do vůdčí role. Jejich bezbřehá arogance je ale teď úplně v troskách a lze úspěšně pochybovat o tom zda opravdu dobře vědí co dělají.. Třeba se svou migrační politikou nebo zelenou energetikou a elektromobilitou bez alternativ, kterou naordinovali celé EU. Pokud to mají vymyšlené stejně dobře jako s ruským plynem tak pak nás potěš. Ten král je prostě nahý...

8 0
možnosti
Foto

Bohužel naprostý souhlas, jak s Němci, tak zvedači rukou, tak s často zaslepeným obviňováním z prokremelských postojů.

3 0
možnosti
TK

Co to lidi pořád mají s tím Krymem?

0 0
možnosti
LP

Krym je tady podáván tak, že jde o Ukrajinský poloostrov, který byl Ukrajině Ruskem v roce 2014 ukraden. Já například to vidím tak, že Krym byl ruský poloostrov a Ukrajinci ho chtějí ukrást Rusku.:-)

Rozdíl mezi mým pohledem a tím druhým je v tom, že naprosté jasno, komu Krym patří, já nemám. Ti ostatní přesně vědí, že Krym je a má i po právu i po morálce být Ukrajinský.;-)

0 0
možnosti
LH

Za kritiku západních a tedy i našich politiků jste se vyvinil opakováním informace o zločinnosti Putina i Ruska. Dobrá, je řada důvodů proč to sedí, politika je bojem o moc vždy a všude a jsou v ní obvyklé prostředky, v civilním životě mocnými zcela nepřijatelné. Jenže politika a válka je bojem o zdroje, a válka je jen drsným pokračováním politiky. Chybí mi úvaha, kdo z účastníků konfliktu zdroje má a komu chybí, a také, proč se celý konflikt Západ-Východ vyvíjí celá desetiletí /nebo staletí/ zrovna takto. Mít či nemít je zatěžující, být či nebýt může být fatální, řešení bývá obvykle mimo hodnocení dobra a zla. Byla-nebyla kubánská krize v roce 1962? Moc se tento příměr pro jistotu nepřipomíná...

4 0
možnosti
LH

Marnost nad marnost vyprovokovat zdejší diskutéry k vážnější otevřené diskusi a ještě vážnějších problémech. Četli jste nějakou analýzu co nastane, když bude v prosinci třeba jen 50% nutného plynu nebo v únoru žádný? To pro naši či evropskou vládu je marginální věc, a pokud analýzu mají, proč není publikována, proč nevíme, že zavřeme část průmyslu, kolik to bude stát na sociálních příspěvcích, aby lidé alespoň přežili? Budou zavírat pekárny i krematoria? Není nejvíce chybějící komoditou zdravý selský rozum, a nikoli plyn? Chodím sem většinou jen pro pobavení, ale zdejší svazáci by si měli uvědomit, že jsou indikátorem názorů části populace, doufám že nevelké, ale i to stačí na znepokojení. Není možné, že věrchuška v kuloárech považuje za největší producenty uhlíkové stopy nikoli holandské krávy, ale nás obyčejné?

1 0
možnosti