Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pročetl jsem si diskuze a žasnul jsem kolik tu je znalců ruské duše. Wagnerovci se nakonec vrací na Ukrajinu a zdejší "politologové" a váleční stratégové vypadají jak ňoumové.

6 9
možnosti
Foto

Domnívám se, že se pletete. Za největšího ňoumu bude pro své poddané ten, kdo zesměšňoval někoho, kdo zůstal na svém místě pod palbou a přitom sám utekl před vlastním kuchařem. Stejně tak šrámů z faktu jak Wagnerovci projeli osm set kilometrů skoro bez odporu a do boje proti nim režim postavil bagr, se bude zbavovat jen těžko....

9 2
možnosti
OD

No vida, Prigožin si našel způsob jak-

- znemožnit Putina, který v očích Rusu náhle vypadá jako "trus" (pro neznalé - ruský výraz pro zbabělce) Stalin nezdrhl, i když v branách stála celá náckovská armáda, Voloďa práskl do koní před pěti tisíci drbany...

-zjevně dostal, co chtěl, tedy prachy, nezávislost na centrálním velení a exit do Běloruska, aby ho Putin nemusel lovit a popravit.

Nádherný "balet" - stačilo za den zabrat dva rajóny se strategickými křižovatkami a poslat 5 tisíc chlapů na výlet po dálnici na sever a pan president náhle pohovoří k národu a zdrhne z města, desítky molodců z jeho okolí skočí do svého privátního jetu a zmizí z Ruska kamkoliv to jde, pak se zjistí, že není, kdo by je zastavil a proto pan Wagner rozumně zastaví, než se to začne mazat a získá pozornost, po které tak sprostě volal.

Prigožin pochopil, že Šojgu a Gerasimova si nepověsí, tak to uzavřel jinak. On nemá zájem na oslabení Ruska, on jen jde po jistých lidech. Jeho "Spolek patologických vrahů" je pro Rusko příliš důležitý, aby jeho osud nebyl odložen. Lukašenko si zase vydělal na několik dalších měsíců předstírání, že v Minsku nevelí Moskva. To se stává chlapíkovi, který se bojí mobilizovat, protože prvního zastřelí jeho. Tomu se Wagner Garda bude hodit proti vlastním lidem.

11 1
možnosti
Foto

Tohle je to nejlogičtější, co jsem zatím četl.

1 1
možnosti
JK

V Rusku to definitivně směřuje k tvrdé totalitě, dost se divím, že je Prigožin ještě naživu. Zřejmě nebyl tak nebezpečný, jak se tvářil. - - - - - Když se Rusko zcela podřídí válečnému úsilí, je schopna Evropa na to nějak odpovědět? Když za rok a půl se na nic moc nezmohla? Když evropská roční produkce dělostřelecké munice pokrývá potřeby ukrajinské armády tak na dva tři dny? Co když USA budou muset přenechat obrannou iniciativu z významné části na Evropě? Jak ta si povede proti plně militarizovanému Rusku, po porážce Ukrajiny? Opravdu se nemůže stát to, že Německo a Francie vydají střední a východní Evropu Putinovi k dispozici? Poté, co země jako Maďarsko a Slovensko "pozvou" ruskou armádu na "pomoc" a země jako třeba my si v referendu odhlasují, že vystupují z NATO a že chtějí být nezávislí? Tzn. ruští vazalové? Opravdu nás NATO ochrání? Jako nečleny? - - - - - Nevidím to moc dobře. Zato kolem sebe vidím spoustu lidí, co se už už třesou na kolaboraci s nějakým nových, pro-východním režimem.

0 5
možnosti
Foto

Že Vy se třesete na to, co přisuzujete jiným

2 0
možnosti
JD

Tak zase nic.

Planý poplach!

Zachovejte paniku!

dnes.cz/zpravy/zahranicni/lukasenko-prigozin-putin-vyjednavac-smir-moskva.A230624_192238_zahranicni_remy

5 4
možnosti
Foto

To je neuvěřitelný cirkus.

5 0
možnosti
JZ

Putin a Prigožin jsou stejní šmejdi, o tom žádná. A Putina už tak nějak známe, na rozdíl od Prigožina, od kterého nevíme co čekat. Nicméně toto povstání vagnerovců může pomoci Ukrajině v její ofenzívě. Za další, v každém případě podkope tato akce Putinovu pozici. Ukazuje se totiž, že není tak neotřesitelná.

Dovedete si představit, že by se v USA vzbouřila nějaká ozbrojená banda a postoupila nikým neohrožována na 200 km od Washingtonu?

10 3
možnosti

Po Trumpových prohraných volbách k tomu moc daleko nebylo a nebyli 200 km od Washingtonu.

3 1
možnosti
RJ

No pěkně to gasudarstvo vede. Teprve teď se začínám bát.

2 0
možnosti

Prigožin nepochybně využil výhodu, že hluboko v týlu se nepočítá s nějakou masívní obranou, takže i těch 25 tisíc vojáků je značná síla. Jinak si ale od něj nic neslibuji, je to stejný zmetek, jako Putin a celá ta jeho "věrchuška".

8 0
možnosti
HH

Bohužel Moskvu neobsadí. Hrdinní obránci již promptně postavili 3 linie obrany:

Bagr

Náklaďák s pískem

Zákazové značky... takže bohužel

11 0
možnosti
ZH

Dle mého názoru má tento člověk velmi dobré šance na mezinárodní stíhání za válečné zločiny na Ukrajině. Takže případným vítězstvím by Rusko stejně z izolace nedostal. Nespíš ani nemá moc možností kam utéct, tak si jde vyřizovat osobní účty. Pes zahnaný do kouta.

6 0
možnosti
Foto

Celkem souhlas, pokud ovšem není něčí nástroj.

1 0
možnosti
JZ

Tak zdejší prokremelská úderka je až na výjimky zatím zticha. Asi nevi komu fandit, jestli Putinovi nebo Prigožinovi.

8 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2366x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik