Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pokud jako manažer kempu máte lepší řešení, sem s ním. :-)

0 0
možnosti
FN

Fiala je pohádkář, ale zastropování bych nezazpívá. Kdyby to neudělali, rok 2023 by vypadal takto - vetsina firem propouští, krachují, a ty co ještě žijí jsou pod tlakem na zvýšení mezd, už teď vysoká inflace by rostla do spirály. První by končily ty energeticky nejnáročnější - hutě a kovoobrábění. Stavebnictví by prakticky neexistovalo, protože už teď je cihla tak draha, že je neprodejná. Ta vláda by rok 2023 nepřežila. A koho myslíte, že by voliči v mimořádných volbách volili? Když teď už s touto vládou víc než polovina národa nesouhlasí? A to ještě skutečně 90 procent nedostalo nové rozpisy plateb za energie. Ještě nikdo neví, že místo 6 tis. za energie budou platit 20 tis.

4 0
možnosti
Foto

Souhlas se vším, ale myslím, že by se nemělo "stropovat" plošně.

0 0
možnosti
MK

Jak za Babiše, zas se řeší následky nikoliv příčina.

Zas to nakonec vyřešíme vyšším schodkem státního rozpočtu.

To umí každý.

Když neumí řešit problémy nějak efektivněji tak neměl vůbec kandidovat ve volbách. Čekal klidné období po covidu, kdy nebude muset nic sloziteho řešit?;-D.

Chce se to domluvit s Poláky fofrem naprojektovat na nic nečekat a začít stavět na směny tu plynovou pripojku ze severu. Tedy pokud je tam ještě nějaká rezerva.

V elektřině jsme vývozci a elektrinu máme pomalu nejdražší v EU:-(

5 0
možnosti
ZB

Pisatel článku opět nezklamal, napsal několik hloupostí, ostatně jako vždy.

0 2
možnosti
LV

A jako vždy obvinění bez důkazu.

1 0
možnosti
VZ

Asi jsem najivni, ale nestacilo by vyrobenou el. spotrebovat u nas a na burzu poslat prebytky? Asi to, ale nebude tak jednoduchy no necham se prekvapit nastesti penize zatim mam

1 0
možnosti
Foto

Okamžitě by následovala úspěšná žaloba minoritních akcionářů za ušlý zisk.

1 1
možnosti
LV

L57e25o18š 57V87a67c76e13k

10. 9. 2022 0:32

Naprosto souhlasím s tím, že je to vláda která opravdu nerozumí ničemu a navíc je hrozně pomalá. Přitom řešení tu je, cenu tvori plynove elektrárny, tak je stačí vyjmout z burzy, další nejdražší zdroj je uhelny. Tím se oddělí cena plynu od elektřiny. Elektřina z plynu se koupí pak separate a rozpocita se na spotřebitele. Ono totiž teto elektřiny je relativně málo.

6 1
možnosti
Foto

Zdá se to jednoduché, jenže za stolem stojí zelené mozky, které ve chvíli největší nouze vypnou tři jaderné elektrárny. Pro tyto mozky je plyn zelený a raději pošlou celou ekonomiku do kopru, než aby změnili na chvíli názor.

6 0
možnosti
MH

Pane Cervenko, souhlasim s vami, ze jsme od teto vlady asi vsichni cekali neco vic (i kdyz porad lepsi, nez Babisuv navrh zastropovat elektrinu na 1,50 Kc/Kwh, pritom, kdyz v prosinci 2021 predaval Fialovi zezlo, tak uz tahdy byla elektrina na burze za 6,30 Kc/Kwh...). Co se tyce navrhu teto vlady na zastropovani, vyckejte do pristiho tydne, kdy se dozvime vsechny podrobnosti, vcetne toho z ceho a jak se to bude financovat, nikde ted neni psano, ze se to bude vse z nasich dani, tech moznosti je tam nekolik. Zaroven je potreba si spocitat, kolik by nas stalo z nasich dani financovat tisice lidi na pracovnim urade, kdyz firmy opravdu zacnou kvuli extremnim cenam energii zacnou krachovat, protoze jejich zbozi nebude konkurence schopne a ne vsichni tito lide se dokazi brzy znovu zapracovat do pracovniho procesu. Ono je to hodne slozite rozhodovani, co je mensi zlo, ano, meli s tim urcite zacit drive, ty signaly tady uz delsi dobu byly, ale ted je potreba konecne konat a myslim, ze se tak deje, nastesti. A uprimne receno, jinou cestu nez narodni reseni s vyrobci elektriny a dohode na cene pro cesky trh v tuto chvili opravdu nevidim. Jestli mate lepsi reseni, dejte nam ho vedet, radi ho podporime.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Holy, máte pravdu, souhlasím se vším.

0 0
možnosti
Foto

Česko v tomto terminálu každý rok přečerpá plyn o objemu tří miliard metrů krychlových. To je přibližně třetina celkového objemu plynu, který jsme dováželi z Ruska. Vláda pro stát nově zajistila také přepravní kapacity, přes které plyn do Česka se dopraví. Tohle dokázala vláda za 8 měsíců.

2 4
možnosti
ZD

Pronájem čehokoliv je problém hodný oslav? Aktuálně si vláda, za peníze daňových poplatníků, "pronajala" drahé poradenské firmy, aby ji radili. To budete také hodnotit jako úspěch, když si po osmi měsících vláda odborníků bez ohledu na existující státní aparát najme firmy z ciziny a jejich výsledky bude presentovat jako své rozhodnutí? Nebude na oslavu lampionový průvod se zdravicemi spřátelených stran?

12 3
možnosti

Tak vlada mela dve moznosti - lidi ignorovat, nebo a tim neco delat. A vzhledem k tomu, ze pad do chudoby realne hrozi tak u 1/3 obyvatelstva (a zdaleka ne jen u volicu ano ci spd, i kdyz i to jaou obcane, o ktere se ma vlada zajimat), tak je rozumne, ze neco dela

3 3
možnosti

Jen to mohlo byt o par mesicu driv

5 1
možnosti
Foto

Jen bych chtěl poděkovat drtivé většině účastníků diskuze, že jsou slušní. Všichni jsme jen lidé a tady vidím snahu o argumenty, byť je každý z nás v nějakém "táboře". Nepohrdám nikým, kdo bezhlavě neútočí a chce jen mluvit (ale i tohle vyjádření je arogantní, vím)

6 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2263x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik