Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Každopádně má i SPD sjezd, a tam může být odstraněn i Tomio Okamura.

To by ovšem museli členové prozřít.

3 0
možnosti
DR

Nějaký Blaško nebo jak se jmenuje vystoupil z partaje a už je kvůli němu takové haló a nejmíň čtyři blogy. To je nějaký zázračný politik?

1 0
možnosti
JD

Není, ale jedná se o SPD a ta je v kurzu!

0 0
možnosti
MV

Ch synku, synku se na teda konat nebude...

3 0
možnosti
JR

J74a56n 45R73á42ž

15. 9. 2022 15:02

Komentovat nebo jinak zde posuzovat SPD nemá smysl a prohlášení gen.Blaška vnímám jako projev uražené ješitnosti, že nebyl Okamurou jmenován oficiálním prezidentským kandidátem SPD.

Každý politicky příčetný návštěvník těchto stránek ví, že SPD je sektou vedenou autoritativně svým guru. Nedá se tak objektivně považovat za standardní politickou stranu demokratického státu. Ale přesto je dobře, že má u nás nárok na existenci, protože demokracie musí být natolik silná, aby se i s takovými nesystémovými stranami dovedla vypořádat, bez ohrožení svých principů.

Faktem ale je, že podle srpnových průzkumů má SPD o jen cca 1-1,5 % nižší volební preference než má ODS. Průzkumy dávají ODS 13,0-13,9% a SPD 12,5-13,1%, takže se ukazuje že SPD má přeze všechno , co o jejím vnitřním fungování vyplouvá napovrch , trvale početně silné seskupení svých příznivců.

Procenta pro SPD mne nechávají klidným, ale zarážející pro mne je, že ODS místo toho aby se preferencemi od SPD vzdalovala, tak k nim preferencemi padá a že to nechává vedení ODS v klidu.

PS. Když jezdím z Brna domů na sever, míjím bildoboard na kterém je hlava Okamury vedle nápisu "Ukončíme růst cen", což je opravdu vtipné prohlášení v rámci předvolební kampaně do obecních zastupitelstev a dost to o SPD a jejím lídrovi vypovídá. V souvisoti s tím pro sebe odhaduji jakou výši IQ mají asi lidé, které taková hloupost může oslovit.

7 0
možnosti
Foto

Oni ty babišovy billboardy nejsou o mnoho lepší. Síla demokracie u nás? Právě o tom asi nejvíce je.

0 0
možnosti
Foto

Karma, Jaroslave, pan generál musí být hodně zklamaný, když se tak rozjel.:-)

5 0
možnosti
Foto

Děkuji, Maruško. Ano, a také dojel;-D

0 0
možnosti
Foto

Předběhl jste mne, rovněž jsem chtěl reagovat na tuto zásadní informaci dnešního dne. Pan generál, který se nechal vyfotit na koni v "masaryčce", by byl jistě skvělým presidentem státu za stranu, která je přímo kvintesencí demokracie a občanské odpovědnosti.

Takhle ztratit generála. Doufejme, že poslanci této strany důkladně zvážili a promysleli kandidaturu pana Jaroslava Bašty, muže jasného, neuhýbajícího pohledu, jasných názorů a řízné dikce.

Po panu generálovi jistě sáhne další myslitel - třeba pan Volný, případně i paní Majerová z Trikolory. Tam uplatní svůj vojenský říz a nalezne tu pravou nefalšovanou demokracii, jež je těmto stranám tak blízká. R^

10 0
možnosti
Foto

No zvolili pana Baštu JEDNOMYSLNĚ, a to o mnohém svědčí.:-)

7 0
možnosti
MB

Nu, proTomia je to velká ztráta. Hynek ještě uměl číst i psát. Chválím prozíravost Strany Pomocných Dělníkůl! Na kutnohorské vysoké kole -Politických a společenských věd, si založili VUML. Řady gramotných se vylepší, už budou SPD MBA ... :-)

8 0
možnosti

R^ A když je teď volný jako pták, nebude muset odvádět desátky ze svého europoslaneckého platu do pokladny SPD. A to se vyplatí!:-)

8 0
možnosti
Foto

Sákryš, Strýček Příhoda;-D

2 0
možnosti
Foto

Dal výpověď a časem hrdinně nastoupí si jiné podobné strany. Třeba do Trikolóry, nebo bloku Volného. Vám karma.

10 0
možnosti
Foto

Zdravím, Petře. Přesně tak. Děkuji:-)

2 0
možnosti